Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóZakopanei Piac

Cím: ulica Na Gubałówkę, Zakopane.
 
Sokan kerestek meg minket a zakopanei piac kapcsán. Főleg a nyitva tartás szokott kérdésként felmerülni. Nincs egyértelmű nyitvatartás, inkább az árusok önállóan döntenek, mikor éri meg nyitva lenniük. Azonban nagy általánosságban elmondható, hogy reggel 9-10 körül már érdemes lenézni, nyári és téli szezonban minimum este 8-ig pezseg még az élet, tavasszal, ősszel szezonon kívül inkább 5-6 körül zárnak, de ilyenkor is tovább vannak, ha van turista, azaz ünnepeken, hétvégéken. A legfontosabb viszont, hogy a piac az év minden napján üzemel - mindenki maga dönti el, mikor tart nyitva, mikor zárva.
Maga a piac a Krupówki utca folytatásaként indul az aluljáró túloldalán, és egészen a Gubałówka hegyre felvezető sikló épületéig tart, majd folytatodik a Gubałówka gerincén.

Az első részén található Zakopane gasztronómiailag egyik legfontosabb része, a híres sajtpiac, itt helyi kistermelők házilag előállított sajtjait, szárított vagy ecetes gombáit, lekvárjait lehet megvenni. Sajtokból van vagy ezer féle, ízük függ a füstölés mértékétől, a sózástól, hogy milyen tejből készítették. Folyamatosan kóstoltatnak, és az idősebbek még tudnak egy-két szót magyarul is. Szerintünk mindenképpen érdemes kóstolni vásárlás előtt.


A sajtpiacon túl, a regionális termékek kapnak helyet. Itt bőr- és faárúból hihetetlen nagy választék van, de regionális mintájú kendők, ékszerek is kaphatók, no meg persze rengeteg szuvenír.
A felüljáró alatt a piac utcácskája többfelé ágazik. E mellékutcácskákban lehet túraruházatot, télen sífelszerelést, helyi zenei albumokat, zöldséget, gyümölcsöt, szárított virágkompozíciókat, bőrkabátot, szőrmét, de még régiséget is találni. Itt bizony dúl az igazi, régi  "lengyelpiac" hangulat.

Órákon át, szinte vég nélkül lehet nézelődni. Mikor ideköltöztünk azzal viccelődötünk, hogy Marci a Tárta hegyei miatt jött ide, Gabi meg, hogy bejárja a piacot. Igaz, ami igaz: egyikünk sem jutott még a bejárás végére... Nem beszélve arról, hogy újabb és újabb piacokat fedezünk fel a környékbeli falvakban, városokban. Nowy Tragban a környék híresen legnagyobb piaca csütörtökönként és szombatonként várja a bátor felfedezőket. 
 

csontkovács   Zgłoś błąd do skasowania
~laszlo
00:49 Ke, 30 Okt 2012
a piacon ott jártunkkor egy nagy termetű ember csontkovácsként jól átmozgatta a testem, aztán rá tett a hátamra és derekamra 2 neylon zacskó zsírt, olyan jó hatással vót rám, hogy szinte elmúltak az izületi gondjaim. sjnos nem tudtunk venni a termékből mert nem vót már zlotynk.nagyon jó vona ha valaki megírna nekem, hogy mi a termék pontos neve, mert csak annyit láttam, mintha disznó zsír lett vona a egy zacskóba és az melegyítette a testem. köszonom a segíteséget
[ Válasz ]
érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~oroszine
13:22 Ke, 15 Okt 2013
T. Johanna és a többiek!
Érdekelne, hogy kb, mennyiért lehetne kinnt vásárolni női boka és egész csizmát bőrből (tól-ig) hogy egyáltalán érdemes-e kinnt vásárolni?
köszönöm Orosziné
[ Válasz ]
        
Re: érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
10:37 Csü, 17 Okt 2013
Kedves Oroszné!
A piacon nem láttam mostanában bőrcsizmákat, csak papucsokat és szandálokat. A sétáló utca boltjaiban a bokacsizmák 250-400 pln közti áron mozognak, nagy részt a márkától függően. Helyi kézműves mesterek csizmáit csak népviselettel foglalkozó szaküzletekben lehet megvenni és 350-600 pln közti árakat láttam.
Nem tudom milyenek a magyar árak, így sajnos nem tudom megéri-e itt vásárolni.
Szép napot
Gabi
[ Válasz ]
        
Re: érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~vné rita
13:04 Sze, 15 Nov 2017
Kérdezném tőletek,hogy vásárolni irhadolgokért megéri-e kiutazni.KÖSZÖNÖM.RITA
[ Válasz ]
                
Re: érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
18:52 Sze, 15 Nov 2017
Kedves Rita!

Ez annyira rajtad múlik, hogy nem tudunk semmit sem válaszolni a kérdésedre.
Marci
[ Válasz ]
2013-11-01   Zgłoś błąd do skasowania
~Lester 09:37 Pé, 01 Nov 2013 Érdeklődöm, hogy 2013. november 1-én a piac nyitva van-e?
[ Válasz ]
        
Re: 2013-11-01   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
11:51 Pé, 01 Nov 2013
Igen. Azonban valószínűleg nem sok piacos nyit ki...
[ Válasz ]
Karácsony   Zgłoś błąd do skasowania
~Judit 10:16 Sze, 20 Nov 2013 Sziasztok,

Karácsonykor szeretnénk pár napba besűríteni a kirándulás, szánozás, Gubalowka, és síelés élményeit. A piacra is kinéznénk, de nem tudom melyik nap van értelme, kérlek ebben segítsetek. Valamint ha valami ki nem hagyható program Karácsonyi ünnepek alatt(hangverseny, kórus, bármi) jelezzétek felém... köszönöm
[ Válasz ]
        
Re: Karácsony   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
11:47 Csü, 21 Nov 2013
Kedves Judit!

A piac tapasztalataim szerint 24-én nagyon korán zár, 15-én nem lesz nyitva, de 26-án már van rá esély, hogy pár árus kinyit. 27-től gőzerővel működnek, hiszen a karácsony és az eljövendő szilveszter is főszezon Zakopanéban.
Mivel a piacnak hivatalos nyitvatartási rendje nincsen, minden az árusokon múlik, akok a vigiliát, és 25-ét biztosan megszentelik, de 26-án már lehet, hogy lesz aki az üzlettel is foglalkozik...

Hagyományos an komolyabb program ilyenkor nem szokott lenni. Mindenesetre decemberi programtárak mindenképpen készítünk majd, és ha lesz karácsonykor valami különleges, akkor biztosan szerepelni fog benne.
Marci
[ Válasz ]
2014   Zgłoś błąd do skasowania
~Szabó Árpád 11:17 Hé, 20 Jan 2014 Az árakat is figyelembe véve, sokkal kellemesebb bevásárló-helynek bizonyult, mint a Krupówki. ha viszont felszálltok a Gubalówkára, odafönt még kedvezőbb árakkal fogtok találkozni, szuveníreket onnan érdemes vásárolni!

A piac hangulata csodás, egyik-másik eladó eurót is elfogadott, amivel ráadásul mi jártunk jól(!).
Az egyik sajtpörkölő pedig magyarul is tudott pár szót.
[ Válasz ]
bankkártya   Zgłoś błąd do skasowania
~Erika
11:10 Hé, 10 Feb 2014
Sziasztok! Szuper ez az oldal, igazán hiánypótló! :)
Engem elsősorban az érdekelne, hogy mennyire elterjedt a bankkártyás fizetés pl. a piacon? Vagy érdemesebb inkább több készpénzt váltani? Kösz előre is a választ! Erika
[ Válasz ]
        
Re: bankkártya   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
11:14 Hé, 10 Feb 2014
Kedves Erika!

Köszönjük a dícséretet.

A piacon sehol sem lehet szerintem kártyával fizetni, így mindenképpen javaslom a készpénzes felkészülést. Ezen belül is a zlotyit, mert ugyan sokan elfogadnak eurót is, de nagy részük szemérmetlenül vált, ami nektek nem éri meg...
[ Válasz ]
bőrök   Zgłoś błąd do skasowania
~szabog 19:59 Ke, 18 Feb 2014 Érdeklődni szeretnék, hogy kb. milyen áron lehet mostanában a piacon birka vagy tehén bőröket kapni? Régebben már vettem, és szeretnénk még belőlük. :)
[ Válasz ]
        
Re: bőrök   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:26 Sze, 19 Feb 2014
Üdv!

A zakopanei piacon kb 70-150 pln között vannak a birkabőrök utolsó emlékeink szerint. A tehénbőrök ennél drágábbak.
Esetleg egy tipp, hogy a környéken két nagyobb piac is van - Jablonka: szerda, szombat, Nowy Targ: csütörtök, szombat. Ezeken szerintem olcsóbban lehet vásárolni ilyesmit, mert azért a zakopanei piac a turistákra van árazva.
[ Válasz ]
                
Re: bőrök   Zgłoś błąd do skasowania
Nóra
14:08 Va, 27 Ápr 2014
Kedves Marci
Nowy Targ piacterét a település melyik részén kereshetjük, és hol érdemes az autót letenni?
[ Válasz ]
                        
Re: bőrök   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
14:22 Va, 27 Ápr 2014
Kedces Nóra!

A piac Nowy Targ keleti oldalán van. Zakopanéból érkezve addig kell menni míg az út kétszer kétsávossá nem válik, majd lesz egy lehajtó Nowy Sacz felé. Itt kell lemenni az útról (47-es) a városba, és a lámpánál Nowy Sacz felé fordulni. 2 vagy 3 lámpa után balra van a piac, jobbra inkább parkolók. Szerintem olyan 4-5 zlotyi/beállás áron fogtok is tudni parkolni.

Marci
[ Válasz ]
Bőr falikép   Zgłoś błąd do skasowania
~agi
21:47 Ke, 08 Júl 2014
Érdeklődnék, hogy a piacon található egyetlen bőr faliképet árusítónak esetleg van-e honlapja, hogyan lehetne tőle vásárolni? Köszönöm!
[ Válasz ]
        
Re: Bőr falikép   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
13:09 Sze, 09 Júl 2014
Kedves Agi!

A piacosoknak nincs általában weblapjuk, és az sem biztos sokszor, hogy a kézműves termékek árusai saját termékeiket árulják, és nem pedig valaki mástól szerzik be.
Sajnos azt hiszem a személyes jelenlét és vásárlás lehet itt a megoldás.
Marci
[ Válasz ]
Faáru   Zgłoś błąd do skasowania
Tusky77
21:37 Sze, 23 Júl 2014
Sziasztok! Abban a szeretném a segítségeteket kérni, hogyszerintetek érdemes-e elmennem a novy targi piacra kerítéslécekért? Egy ismerősöm pár éve vett ott nagyon jó áron. Árulnak vajon még ilyesmit? Nem szeretnék feleslegesen 3-400 km-t autózni. Megéri zlotyit váltanom a vásárláshoz? Most szombaton mennék ki. Előre is köszönöm a segítséget!
[ Válasz ]
        
Re: Faáru   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
06:11 Csü, 24 Júl 2014
Szia Tusky77!

A piacon elég sok minden kapható, szerintem kerítéslécek is. Hogy árban, esztétikai értékben, minőségben, élettartamban stb megfelelőek lesznek-e neked? Erre nem tudok válaszolni.
Ami biztos, hogy €-t is elfogadnak a piacon, és a legtöbb árús 1:4 arányban váltja, ami még szerintem normálisnak is mondható.

Marci
[ Válasz ]
                
Re: Faáru   Zgłoś błąd do skasowania
Tusky77
22:44 Csü, 24 Júl 2014
Szia!

Nagyon szépen köszönöm az információt, szombaton megpróbálom.

Tusky77
[ Válasz ]
Nowy Targ piac   Zgłoś błąd do skasowania
~csabika69
14:21 Ke, 05 Aug 2014
08.02-án indultunk el a Nowy Targra.Nem tudom, hogy csak mi fogtuk ki, vagy ez általános jelenség, de végig óriási dugó volt, a sor csak lépésben haladt, úgyhogy mi vissza is fordultunk Zakopaneba.Csak azért írom, hogy mindenki jól gondolja meg...

Csaba
[ Válasz ]
nyitvatartás   Zgłoś błąd do skasowania
Roni
23:53 Pé, 22 Aug 2014
Sziasztok ! Szeretném megkérdezni hogy mettől meddig tart a piac Jablonkán illetve Nowy Targon ?Sa napok nem e változtak szeptember elején indulnánk . Köszönöm Roni
[ Válasz ]
        
Re: nyitvatartás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:43 Va, 24 Aug 2014
Szia Roni!

A napok nem változtak - Jablonka szerdán, Nowy Targ csütörtökön és szombaton van.
Nagyjából a nyitás hajnali 5-6 körül van, és kb 12-14 óráig tartanak nyitva. Ez erősen függ az időjárástól, és a piacra érkező emberek számától.
Marci
[ Válasz ]
Bunda   Zgłoś błąd do skasowania
soosanetta
17:26 Csü, 11 Szept 2014
Érdeklődni szeretnék, hogy szeptemberben róka bundát lehet vásárolni a piacon? Körülbelül mennyibe kerül?
[ Válasz ]
        
Re: Bunda   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
17:33 Csü, 11 Szept 2014
Hát, ez jó kérdés. Nem tudom, hogy egyáltalán szokott-e lenni, de ha igen, akkor potenciálisan szeptemberben is van. Árakat nem ismerem.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Bunda   Zgłoś błąd do skasowania
soosanetta
10:02 Pé, 12 Szept 2014
köszönöm
[ Válasz ]
Babaholmik   Zgłoś błąd do skasowania
~Andi 09:31 Csü, 25 Szept 2014 Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy megéri e kimenni babaholmikat vásárolni a piacra. Kocsi, kiságy....
köszi előre is!
[ Válasz ]
        
Re: Babaholmik   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:33 Csü, 25 Szept 2014
Szia Andi!

Ha nem is hozzánk, mert nálunk turisztikai piac van, amint szerintem nem nagyon lelsz babaholmit, azért lehet, hogy Nowy Targba a csütörtöki, vagy szombati vásárba igen.
Sajnos én az itteni, és otthoni árakat nem tudom összehasonlítani, mert nem ismerem őket, de remélem lesz valaki, aki hozzá tud majd szólni a témához.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Babaholmik   Zgłoś błąd do skasowania
Nóra
12:22 Csü, 25 Szept 2014
Ágyneműt láttunk gyermekméretben Nowy Targban, de más csecsemőholmit nem nagyon.
[ Válasz ]
                        
Re: Babaholmik   Zgłoś błąd do skasowania
~Andi 11:12 Pé, 26 Szept 2014 Köszönöm Nektek!
[ Válasz ]
kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~lenolajkence
09:37 Ke, 30 Szept 2014
Mennyibe kerül kb. a Zakopanei piacon egy jó minőségű bárány mellény?
[ Válasz ]
        
Re: kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:40 Ke, 30 Szept 2014
Sajnos nem tudom.
Marci
[ Válasz ]
Vásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~Valéria 20:05 Sze, 01 Okt 2014 Október vége felé megyünk Krakkóba és Zakopaneba 1-2 napra. Szeretnék egy szép bőr retikült vásárolni, de nem tudom, mennyibe kerül. Ha tudnátok segíteni,nagyon örülnék és előre is köszönöm.
Valéria
[ Válasz ]
        
Re: Vásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:51 Csü, 02 Okt 2014
Kedves Valéria!

Hogy mennyibe kerül, azt én sem tudom, de tény, hogy sokfélét lehet kapni. Érdemes Zakopanéban a piacon is próbálkozni, de szerintem Nowy Targban a helyi vásár lehet a legjobb célpont. Ez minden héten csütörtökön és vasárnap van nyitva.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Vásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~lenolajkence 14:17 Csü, 02 Okt 2014 Eddig azt olvastam a válaszaitokban, hogy Nowy Targ-ban szombaton van piac, itt meg az olvasható, hogy csak hétközben és vasárnap!!! Holnap utánra terveztem oda menni báránymellényt venni (sajnos az árakat nem tudtátok). Most akkor el merjek menni szombaton, lesz piac?? Ha Zdiár felől megyek, hol találom a piacot? Köszi a választ
[ Válasz ]
                        
Re: Vásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
14:21 Csü, 02 Okt 2014
Bocs, minden héten csütörtökön és szombaton. Elírtam, jöhetsz holnapután, lesz piac.

Nowy Targot Poronin felől elérve ott kell lekanyarodnod jobbra, ahol a kétsávos úton le lehet menni Nowy Sacz felé. Innen kb 3 jelzőlámpa egyenesen, és a piacnál vagy.
Ha Nowy Targot Bialka Tatrzanska felől közelíted meg, akkor Nowy Targot elérve, az első körforgalomban balra, azaz a 3. kijáraton lépj ki. 5-800 méter és a piacon vagy.

Marci
[ Válasz ]
                                
Re: Vásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~lenolajkence
21:25 Szo, 04 Okt 2014
Tisztelt Marci és a többiek: Nagyon köszönöm a segítségeteket! Ma megjártam Nowy Targi piacot és a Zakopánéét is. Akit érdekel: bárány egyszerűbb mellény Nowy Tárg-ban 40 zl. volt, Zakopánéban 35 Zloty. A piacon lehetett alkudni, de igy is olcsóbb a Zakopánei piac. Legalább is ebben a termékben. Mindkét piac egyébként hatalmas. Szerintem jobb Euróval fizetni, mindenüott ki van írva így is úgy is az ár. Szóval ha Eu-val fizettem, kicsit jobban jártam. Ha valakit érdekel még az ár, vettem lengyel karamellát 5 félét, 2-2,5 Eu volt, a bőrmellény 170 Zl. Sajt rengeteg van 1 Zl-tól 15-ig.
Nowy TArg piacon a parkirozás 2 Eu. volt.
Sok rosszat írnak egyesek a lengyelekről, nekem jó véleményem volt róla, segítőkészek voltak. Ja, pl egy dupla báránytakaró 150 Zl. volt a Zakopanei piacon a felvonótól visszább vagy 100 m-re a szélen. Azért írom így, mert tudott magyarul.
[ Válasz ]
                                        
Re: Vásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~lenolajkence
21:27 Szo, 04 Okt 2014
A lengyen karamellánál elfelejtettem odaírni, hogy kilója ennyi.
[ Válasz ]
                                                
Re: Vásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
20:53 Va, 05 Okt 2014
Koszi a sok-sok infot, remelem lesznek sokan, akik tudjak hasznositani. (Azt azert tegyuk hozza, hogz euros arak kiirva csak Nowy Targban vannak.)
Marci
[ Válasz ]
                                
Re: Vásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~jomonoka 12:01 Sze, 20 Júl 2016 szia meg szeretném kérdezni hogy melyik az a piac ahol olcson tudnék akár nagy tételbe is venni ruhát ,cipöt köszi
[ Válasz ]
                                
Re: Vásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~jomonoka 12:42 Sze, 20 Júl 2016 szia meg szeretném kérdezni hogy melyik az a piac ahol olcson tudnék akár nagy tételbe is venni ruhát ,cipöt köszi
[ Válasz ]
                                        
Re: Vásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
14:54 Sze, 20 Júl 2016
Nowy Targ vagy Jablonka.
[ Válasz ]
                
Re: Vásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~Valéria 18:59 Va, 05 Okt 2014 Köszönöm a gyors választ.
Valéria
[ Válasz ]
báránytakaró   Zgłoś błąd do skasowania
~ilda
22:44 Sze, 08 Okt 2014
Sziasztok, érdeklődni szeretnék a báránytakaró tényleg annyira jó e? Régóta gondolkodom a vásárlásán, de tudom eldönteni. Ha Nektek van, vagy ismerősötöknek kérlek írjátok meg a véleményeteket a használatáról. Az őszi szünetben tervezzük a kirándulást Zakopaneba és esetleg vennénk takarót is. Tudtok helyet javasolni hol érdemes vásárolni? Köszönöm, ilda
[ Válasz ]
        
Re: báránytakaró   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:24 Csü, 09 Okt 2014
Nálunk a családban sokan használják, e mellett jellemző keresztelői ajándék is...

Venni akár Zakopanéban, akár Nowy Targban lehet szerintem.
Marci
[ Válasz ]
Kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~B.Gábor 16:03 Hé, 27 Okt 2014 SZIASZTOK,november 1.én érkezünk a családdal,szeretném megkérdezni,hogy az üzletek,vendéglátóhelyek és a piac zárva tartanak-e?
köszönettel:B.G ábor
[ Válasz ]
        
Re: Kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:42 Ke, 28 Okt 2014
Kedves Gábor!

Az üzletek zöme zárva lesz, bár az utóbbi időben mindig van egy-két bolt, aki már ünnepnapokon is nyitva tart...
Vendéglátóhelyek, piac, kötélvasutak üzemelni fognak.
Marci
[ Válasz ]
Túraholmi   Zgłoś błąd do skasowania
~zolika 18:54 Ke, 28 Okt 2014 Üdv!:)

Azt szeretném kérdezni, hogy milyen árban vannak kint túratáskák, bakancsok stb. és hogy megéri e kint megvenni, vagy ugyan olyan árban vannak mint itthon?
[ Válasz ]
        
Re: Túraholmi   Zgłoś błąd do skasowania
Nóra
19:54 Szo, 01 Nov 2014
Talán Marci nem haragszik meg...hátizsákot a főutcán vettünk két éve, sokkal jobb a hátkiképzése, mint amit itthon kapni lehet, könnyű, és sokoldalú, árban min.olcsóbb volt, de a minősége és az eltelt másfél év használat után megérőnek gondolom
[ Válasz ]
                
Re: Túraholmi   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
20:17 Szo, 01 Nov 2014
Nincs okom megharagudni. Sőt, köszi a tapasztalatok megosztását.
Marci
[ Válasz ]
borostyán   Zgłoś błąd do skasowania
~Kissné Harcos Mária 17:14 Szo, 01 Nov 2014 Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, hol lehet szép borostyán ékszert venni Zakopanéban?
[ Válasz ]
        
Re: borostyán   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
20:20 Szo, 01 Nov 2014
Ha Zakopane, akkor szerintem csak a sétálóutca jön számításba. A piac nem.
[ Válasz ]
                
Re: borostyán   Zgłoś błąd do skasowania
~Kissné Harcos Mária 09:41 Hé, 03 Nov 2014 Köszönöm az infot!
[ Válasz ]
utazás   Zgłoś błąd do skasowania
~Geri 21:04 Pé, 14 Nov 2014 Kedves Johanna, Gabi és Marci!

Az alábbiakban kérném a segítségüket. November 22-én készülünk Zakopánéba, azon belül is a piacra. Zólyom - Besztercebánya - Rózsahegy - Sucha Hora útvonalon át tervezzük utunkat. Ezen szakaszon kell valahol útdíjra számítani. GPS szerint Zólyom úton kb. 10 km szakaszon kell, azon kívül nem. Ez valóban így van? A piac pontosan hol található, mit kell a GPS-nek megadni? A piac környékén biztonságosan lehet parkolni, vagy inkább keressünk őrzött parkolót? Uticélunk leginkább bundavásárlás lenne, ezeket lehet ott kapni? Érdemes ez ügyben meglátogatni Nowy Targ piacát is?

Köszönettel:
Gergő
[ Válasz ]
        
Re: utazás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:51 Szo, 15 Nov 2014
Kedves Gergő!

A leírt útvonalon valóban csak a Zólyom-Besztercebánya autóútszakasz a fizetős. (Ezt is ki lehet kerülni a régi főúton Sliac felé, hisz nem túl hosszú.)

A zakopanei piac a sétálóutca aljánál kezdődik, GPS-be talán az ulica Szkolna 7 címet érdemes beütni. Ez a piac melletti parkolókhoz vezet Benneteket.

Ami a parkolást illeti, nálunk szinte mindenhol csak fizetős parkolók vannak, de jellemzően nem őrzöttek. A piac környékén könnyen leltek majd parkolókat.

Van nálunk bunda, de szerintem Nowy Targot se hagyjátok ki, mert ott valamivel általában olcsóbbak az árak, az ottani piac fő bázisát már nem a turisták adják ugyanis.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: utazás   Zgłoś błąd do skasowania
~Geri 20:37 Szo, 15 Nov 2014 Köszönöm válaszát! Zakopaneban ill. Nowy Targban mettől meddig van nyitva a piac?
[ Válasz ]
                        
Re: utazás   Zgłoś błąd do skasowania
~Geri 21:20 Va, 16 Nov 2014 Illetőleg még annyit, hogy Zlotyit vagy Eurót érdemesebb jobban vinni? Mivel érdemesebb jobban fizetni?
[ Válasz ]
                                
Re: utazás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:11 Hé, 17 Nov 2014
Kedves Gergő!

A zakopanei piac minden nap nyitva van. Fix nyitás-zárás nincs, az emberekhez / turistákhoz alkalmazkodnak. Olyan 9-10 körül azért már nyitva lesz, és szerintem minimum este 6-ig nyitva is tart.
Nowy Targban csak csütörtökön és szombaton van piac. Korán (5 órak körül) kezdenek, és kb 12-14 óráig vannak nyitva. Ez is főleg látogatottság és időjárás függő.

A zlotyi mindenhol a legjobb. Ha €, akkor csak Nowy Targban, ott jól váltják, és a sok kijáró szlovák miatt fel is vannak rá készülve. Zakopanéban sajnos sok piacos csal az €-val, nem igazán érdemes szerintem nálunk használni.

Marci
[ Válasz ]
erdeklodes   Zgłoś błąd do skasowania
~Csilla 08:55 Sze, 19 Nov 2014 Kedves Forumozok,
december 6-an megyunk Zakopaneba, Nagyvaradrol. Erdeklodni szeretnek arrol, hogy a varosban van -e valahol penzautomata mivel nem igazan van lehetosegem Nagyvaradon zl- t vasarolni es a terveink szerint inkabb ott vennenk le penzt a bankkartyarol ha van erre lehetoseg. Koszonom szepen a valaszt elore is!
[ Válasz ]
        
Re: erdeklodes   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:10 Sze, 19 Nov 2014
Kedves Csilla!

Igen, a városban számos pénzkiadó automata működik, szerintem gond nélkül fogtok tudni zlotyit kivenni belőlük, főleg, hogy a többségük angolul, németül is tud.
Főoldalunkon a Hasznos Információk menüpontban egy kis listát is találsz, persze a teljesség igénye nélkül..

Marci
[ Válasz ]
                
Re: erdeklodes   Zgłoś błąd do skasowania
~Csilla 11:53 Csü, 20 Nov 2014 Nagyon szepen koszonom:)
[ Válasz ]
                        
Re: erdeklodes   Zgłoś błąd do skasowania
István
10:54 Sze, 26 Nov 2014
Szeretném megkérdezni,hogy könyvesboltot tudnak e Zakopaneban! Engem részletes Lengyelország autósatlasz,Krakkó térkép stb érdekelne! És még azt kérdezném,hogy a piacon lengyel focicsapatok sáljait be lehet e szerezni? Krakkóban és Novy Targban ez 10-15 éve nem volt nehéz a piacon!
[ Válasz ]
                                
Re: erdeklodes   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
11:33 Sze, 26 Nov 2014
Kedves István!

Könyvesboltot például az ulica T Kosciuszki 15 szám alatt lelsz. Jó Lengyelország autósatlaszt benzinkutakon is kapni, Krakkó térképre leginkább a krakkói, óvárosi túrista információs pontokat ajánlom.

Emlékeim szerint - bár konkrétan sosem néztem - a Nowy Targi piacon számos mez, sál kapható foci témában. Nekem főleg nemzetközi dolgok derengenek, de biztos, hogy láttam belföldit is, de nem tudnám megbecsülni sem, hogy ez utóbbiból mennyire széles a választék.

Marci
[ Válasz ]
Piaci árak   Zgłoś błąd do skasowania
~TamAgi
18:40 Csü, 27 Nov 2014
Kedves Johanna, Gabi és Marci!

December 6-án utazunk Zakopaneba, érdeklődni szeretnénk, hogy milyen áron mozognak a sajtok, a karamella, és egy egyszerű étkezés?
Egy napos kirándulást tervezünk, mennyi zlotyit érdemes váltani?Nem szeretnénk túlzásokba esni, csak egy kis kóstolót gondoltunk hazahozni :) Válaszotokat előre is köszönjük :) Ági és Tamás
[ Válasz ]
        
Re: Piaci árak   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
18:53 Csü, 27 Nov 2014
Sziasztok!

Sajt 1 pln-től olyan 40 pln-ig. Ezek mérettől, fajtától függő darabárak. Karamella, édességek 5-10 pln között 10 dkg-ja. Kb, azért itt szélesebb a szórás.
Egy egyszerű ebéd éttermekben 12-16 pln - napi menük, egy a la carte is kivitelezhető 30-40 pln-ből, de ebben mondjuk 2 sör is belefér már. (Ezt még olcsóbbá lehet tenni egy kedvezménykártyával - erről infót lelsz Gasztronómia rovatunkban.)
Utcán melegszendvics, gyros, hamburger 5-8 pln közözz indul, de persze itt is lehet menni felfelé bőséggel.

Hogy konkrétan mennyit váltsatok? Ezt ezek alapján már rátok bízom.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Piaci árak   Zgłoś błąd do skasowania
~István
15:42 Pé, 28 Nov 2014
Nem történt egy kis elírás,mert akkor 3600-7500 Ft/kg az édességek ára!
[ Válasz ]
                        
Re: Piaci árak   Zgłoś błąd do skasowania
~István
16:14 Pé, 28 Nov 2014
JÓ estét kívánok! Köszönöm a múltkori választ,a térképpel,sállal kapcsolatban! Még arra lennék kíváncsi,hogy Novy Targban vagy Zakopaneban tudnak e Hipermarketet,amiben lényegében minden van, és ami előtt meg lehet állni autóval! Gondolok ilyenre,hogy Kaufland,Tesco stb!Novy Targban találtam egy Eleclerc nevű áruházat,az megfelelőnek tűnik az árai alapján!Biztos a piacokon is miden beszerezhető,de én erre is kíváncsi lennék! És még egy kérdés,a parkolással kapcsolatban! Zakopaneban melyik utcán célszerű parkolni a központban,vagy fix árak vannak!A parkolóőrös modell működik,hogy távozáskor fizetek?
[ Válasz ]
                                
Re: Piaci árak   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:45 Pé, 28 Nov 2014
Üdv!

Zakopanéban:

TESC O: ulica Chramcówki és ulica Gimnazjalna sarkán. Elég putri szokott lenni, saját parkolója nincs.
CH SZYMONEK bevásárlóközpont: ulica Chyców Potok. Az épület aljában nagy bolt, széles választékkal. Előtte nagy, ingyenes parkoló.

Nowy Targban:

ALMA: ulica Szaflarska. Nagy parkoló, ingyenes. Hipermarket, hatalmas, széles és elegáns választékkal. Lehelettel drágább, mint más boltok, de ezt csak a széles választék teszi.

---

Parkolni lehet az Aleja 3-ego Majan a központban, és a belőle nyíló utcákban, parkolókban, Szinte minden fizetős. Az első fél óra 50 groszy, vagy első óra 1 zlotyi. Minden további óra kb 2-2,50 pln.
Parkolóőr van mindenhol, ami fizetős, cetlit tesz a kocsira, elmenetelkor ez alapján kell fizetni.
[ Válasz ]
                                        
Re: Piaci árak   Zgłoś błąd do skasowania
~István
17:04 Pé, 28 Nov 2014
Jó estét kívánok! Ez egy minden kíváncsíságomat,kielégít ő válasz volt! Amit nagyon szépen köszönök!
[ Válasz ]
                        
Re: Piaci árak   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:38 Pé, 28 Nov 2014
De. lehet a karamellát, és egyéb bonbonokat, cukrokat kicsit alábecsültem.
[ Válasz ]
Piacok, vegyi áru   Zgłoś błąd do skasowania
~László
10:00 Szo, 29 Nov 2014
Kedves Marci!

Arról szeretnék érdeklődni, hogy valamelyik piacon
árulnak tisztítószereket, illatszereket, csokoládét, kávét, de a márkás termékekre gondolok, tehát Ariel, Persil, Silan, Nivea, Milka, Tchibo ilyesmikre. Ha igen, milyen árak vannak és lehet nagyobb tételben is vásárolni, ilyenkor adnak kedvezőbb árakat? Számlát tudnak adni, vagy inkább az anélküli eladás, vásárlás a jellemző a piacokon.
Az is érdekelne, hogy ha ezeken a piacokon nincsenek ilyen jellegű termékek, szerintetek vannak nagybani piacok valamerre Lengyelben, tudjátok mint amilyen nálunk a pesti Nagybani piac, vagy az Asia Center...
Ha nem tudtok segíteni, akkor is elmondanám, hogy minden tiszteletem a tiétek, hogy kedvességből
tájékoztatto k és segítetek embereknek.

Köszönöm László
[ Válasz ]
        
Re: Piacok, vegyi áru   Zgłoś błąd do skasowania
~CsGabi 10:10 Szo, 29 Nov 2014 Kedves László!
Köszönjük a szép szavakat. :)
Zakopanei piacon nincsen vegyiárú, élelmiszerből is csak sajt, gomba, lekvárok meg nyáron zöldségek. Vegyszereket láttam a Nowy Targi piacon, itt vannak kávés, teás, cukorkás, szárazárús standok is. Nagybani vásárlásra úgy tudom van lehetőség, árakat nem tudnék mondani, de ez ideáramló szlovák és magyar tömegekből ítélve valószínűleg olcsóbb. Alkudni, számlát kérni úgy tudom lehet, de eladója válogatja. Szép napot Gabi
[ Válasz ]
                
Re: Piacok, vegyi áru   Zgłoś błąd do skasowania
~László
10:53 Szo, 29 Nov 2014
Kedves Gabi!

Köszönöm az infokat, akkor megpróbálom valamelyik nap jövő hét folyamán a Nowy Targi piacot, de valószínűleg a Krakkóit is, vagy a Lodz piacot is, mert azt hallottam azok is nagyon nagyok. Angolul beszélnek szerintetek, vagy mindenképpen keressek egy lengyel tolmácsot.

Köszi László
[ Válasz ]
                        
Re: Piacok, vegyi áru   Zgłoś błąd do skasowania
~CsGabi 11:02 Szo, 29 Nov 2014 Nowy Targban piac csak csütörtökön és szombaton van. Krakkóban rengeteg piacról hallottam, de személyen csak a virágtőzsdén voltam, Lodzban csak ruha piacon, így nem tudok tanácsot adni nyivatartásról vagy hogy hol is van pontosan. Általában nem beszélnek angolul, de kézzel lábban valami keverék nyelven mindig megértetik magukat. :)
Szép napot
Gabi
[ Válasz ]
                                
Re: Piacok, vegyi áru   Zgłoś błąd do skasowania
~László
15:49 Szo, 29 Nov 2014
Kedves Gabi!

Köszönöm az infokat, azt hiszem szánok rá egy pár napot és körbejárom a nagyobb városokat, biztosan találok olyat, ahol a piacokon nagy tételben is lehet vásárolni.

Köszi László
[ Válasz ]
Kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~Annamary
20:25 Ke, 02 Dec 2014
Milyen pénzel lehet fizetni??
Úgy hallotam,hogy nem is kevesen járnak ki magyarból oda bevásárolni is (pl:hús,szaloncukor....)
[ Válasz ]
        
Re: Kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:06 Sze, 03 Dec 2014
A zakopanei piacon zlotyival. Az €-t csak kevesen fogadják el, és sokszor (neked) rosszul váltanak.

Mondjuk a felsorolt termékek inkább bolti, vagy talán még a szaloncukor esetében a Nowy Targi piacon elérhetőek. Itt már normálisan veszik az €-t is, mert nagyon sok szlovák jön ki vásárolni.

Marci
[ Válasz ]
                
Re: Kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~István
13:06 Pé, 05 Dec 2014
Tegnap jártam Novy Targban és Zakopaneban!Egy sokat foglalkoztató kérdésre,tudok egy jó tanácsot!Zakopanéban a fő utca (Krupówki),és környéke tele van hivatalos pénzváltóval!Ezért semmi gond nem lehet ha meg látok valamit és nincs elég zlotyim!A KANTOR feliratot,kell keresni,1:4-be váltják az eurót!A piac is a Krupówki utca végén van,onnan is vissza lehet menni váltani,ha úgy adódik!
[ Válasz ]
                        
Re: Kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~István
13:29 Pé, 05 Dec 2014
A Novy Targi piac hatalmas,talán még nagyobb mint 9 éve mikor utoljára voltam!Az euró valóban hivatalos fizetőeszköz,sok helyen,már abban van kiírva az ár!A tejkaramella 80 dkg-os kiszerelésben 2-2,5 euró,vagy láttam ömlesztve 2,5 euro egy kg,és annyit mérnek amennyit kérek!A sajt 1 euro,egy kb:negyed kg kivitel,ez a legáltalánosabb fajta!Az szinte minden sajt árusnál van!A Zakopanei piacon csak pár tucat árus volt összesen,és a fent említett sajt ,másfélszer drágább volt!
[ Válasz ]
Karácsony   Zgłoś błąd do skasowania
~Moky 12:56 Va, 21 Dec 2014 Hello,
Dec.23-án szeretnénk megállni Zakopane-ban egy kis piacozás adventi nézelődésre. Hova érdemes menni?

Moky
[ Válasz ]
        
Re: Karácsony   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
13:49 Va, 21 Dec 2014
Hello Moky!

Szerintem sétálóutca (ulica Krupówki), annak a végén piac, és ha szép az idő, akkor siklóval fel a Gubalówka hegyre, és megcsodálni a Tátra panorámát.
Marci
[ Válasz ]
info   Zgłoś błąd do skasowania
~Jozsi 02:03 Hé, 16 Feb 2015 Sziasztok, a piacokon elektronika is kaphato illettve pelenka? Hol van a legjobb piac lengyelben hasonlo mint Jozsef varosi piacter? Koszonom valaszotokat.
Udv Jozsi
[ Válasz ]
        
Re: info   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:39 Hé, 16 Feb 2015
Kedves Jozsi!

A zakopanei piac turisztikai célú, eletronikai kütyü, pelenka nem jellemző. Szép nagy lengyelpiacot - amit még véletlenül sem hasonlítanék a vietnami piachoz a Józsefvárosban - Nowy Targban találsz minden csütörtökön és szombaton.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: info   Zgłoś błąd do skasowania
~Jozsi 18:29 Hé, 16 Feb 2015 Kedves Marci!
Koszonom valaszodat.
Jozsi
[ Válasz ]
                        
Re: info   Zgłoś błąd do skasowania
~István
12:15 Va, 01 Márc 2015
Kedves Márton!Még novemberben,érdeklődtem önnél,Nowy Targi vásárlási lehetőségekről!Tegnap jó hasznát vettem a tanácsainak!Felkerestünk több supermarketet,Biedronka,Tesco, Alma,Eleclerc,és jó pár dolgot sikerült nagyon jó áron beszerezni!Az utazás előtt megnéztem,az említett üzletek szórólapjait,és már sok dolog akkor feltűnt!Önnek teljesen igaza volt,az Alma market színvonalban ,mindent ver!
[ Válasz ]
                                
Re: info   Zgłoś błąd do skasowania
~István
12:34 Va, 01 Márc 2015
Éppen ezért mindenkinek ajánlom,ha Nowy Targban járnak,és van idejük,bátran nézzenek szét!A lengyel élelmiszerek,sonkák,felvágo ttak,édességek jó színvonalúak,és ha még akcióban van,nagyon jó árúak!És még valamit,szeretnék mondani!Mindenkinek csak ajánlani tudom,a Lengyel- Tátrát és környékékét,akár egy vagy több napra megy!Lenyügöző természeti környezet,nagyon jó infrastruktúra,jó vásárlási lehetőségek,kedves emberek!Kell ennél több? Kramcsák István Kazincbarcika
[ Válasz ]
Aug. 15   Zgłoś błąd do skasowania
~Andris
17:03 Pé, 14 Aug 2015
Érdeklődni szeretnék, hogy augusztus 15-én nyitva van e a piac? Vagy a lengyeleknél ez is a \"nagy egyházi ünnepek\" közé tartozik?
[ Válasz ]
        
Re: Aug. 15   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
18:26 Pé, 14 Aug 2015
A zakopanei piac nyitva tart augusztus 15-én is.
Marci
[ Válasz ]
cukraszda   Zgłoś błąd do skasowania
~kataa 23:58 Hé, 17 Aug 2015 Szia! Érdeklődni szeretnèk, hogy Zakopane sètàlojàn van e cukràszda, vagy esteleg valahol a közelében? Előre is köszi a segîtsèget:Kataa
[ Válasz ]
        
Re: cukraszda   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:50 Ke, 18 Aug 2015
Van, több is - fogsz tudni válogatni is!
Marci
[ Válasz ]
                
Re: cukraszda   Zgłoś błąd do skasowania
~kataa 22:28 Ke, 18 Aug 2015 Koszii szepen!
[ Válasz ]
nagyker   Zgłoś błąd do skasowania
~ritus 17:03 Szo, 22 Aug 2015 Szia! Nem tudnál segíteni abba, hogy Zakopane környèkèn hol van èlelmiszer nagyker, ahonnan nagyon sok magyar hord haza termèkeket????
Koszi szepen!
[ Válasz ]
őszi színek   Zgłoś błąd do skasowania
~pille 11:48 Csü, 24 Szept 2015 Kedves Marci,
szeretném megkérdezni, hogy október 23. körül számíthatunk-e még arra, hogy szép őszi, színes tájat látunk, vagy inkább már a téliesebb körülményekre készüljünk fel? Nagyon köszönöm!
[ Válasz ]
        
Re: őszi színek   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
12:52 Csü, 24 Szept 2015
Kedves pille!

Van rá sansz, de nem biztos. Ha kb 10 nappal érkezés előtt rá tudsz erre kérdezni, akkor már talán látni fogjuk, hogy őszi, téli, esetleg egyéb színekre kell majd készülni. :)
Marci
[ Válasz ]
                
Re: őszi színek   Zgłoś błąd do skasowania
~István
15:17 Szo, 10 Okt 2015
Sziasztok! Én október 15-én csütörtökön mennék,Novy Targba és Zakopánéba!Lehet tudni milyen idő lesz? Az interneten található oldalakon,elég vegyes a kép!Van amely szerint,esős,borult,esetleg még hó is lehet!Egyben egyeznek a különböző honlapok,abban,hogy elég hideg lesz!Ti ott helyben,biztos jobban,ráláttok az időjárásra!
[ Válasz ]
                        
Re: őszi színek   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
19:07 Szo, 10 Okt 2015
Nagyon úgy néz ki, hogy esni fog. Zakopanéban vagy eső, vagy hó, az előrejelzéseket illetően nehéz eldönteni, de nulla fok körül lesz a hőmérséklet. Ha nálunk ilyen vegyeset ígérnek, akkor jó eséllyel Nowy Tarban inkább eső, de még ez is változhat ebben az öt napban...
Marci
[ Válasz ]
                                
Re: őszi színek   Zgłoś błąd do skasowania
~István
15:44 Va, 18 Okt 2015
Köszönöm a választ,végül is tegnap voltam,Novy Targban!A város is ,és a piac is telített volt,óriási dugó volt!Én még ekkora piacot nem láttam Novy Targban!Tapasztalatból mondom,hogy sajtot nem sátoros árustól kell venni!Vannak a kisszékükön üldögélő nénik,bácsik akik kosárból árusítanak,és olcsóbbak!Aki meg tejkaramellát szeretne nem ajánlom az előre csomagoltat!Azt mondják,hogy 80 dkg vagy 50 dkg,itthon megmérve meg kiderül,hogy 10-15 dkg-mal kevesebb!
[ Válasz ]
                                        
vásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~István 16:25 Va, 18 Okt 2015 Aki vásárolni szeretne, azoknak is van egy pár jótanácsom!Novy Targban van többek között,Tesco,Biedronka,Alma, Lleclerc szupermarket!Ezen üzletek szorólapjai,fent vannak az interneten!Például beírom a keresőbe,hogy Tesco gazetka Novy targ!És tudok ajánlani egy nagykereskedést,a neve Eurocrash!Szaflary nevű településen van ilyen üzlet,élelmiszer-Ital kereskedés!Ami nagyon fontos,hogy kistételben is lehet vásárolni,a boltinál kedvezőbb áron!A címe:Szaflary,Zakopianska 18 szám,egy nagy udvar leghátsó részén található!A szórólapjai szintén,ott vannak az interneten!A szórólapon az ármegjelenítés,olyan mint nálunk,a METRÓBAN!
[ Válasz ]
árak   Zgłoś błąd do skasowania
~timuszka 15:06 Va, 15 Nov 2015 Kedves Marci!
Zakopanei piacon női bőrkabát(XXL-es) kb. mennyibe kerülhet?
Soplica líkőr ára is érdekelne.
Nem szeretnék feleslegesen zlotyit váltani.
Előre isköszönöm a válaszod.
[ Válasz ]
        
Re: árak   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
16:24 Va, 15 Nov 2015
Kedves Timuszka!

Sajnos a kabát árakat nem tudok, a Soplica vodka ára 50-70 pln közt mozog, mérettől és típustól függően.
Zakopaneban a sétáló utcán jól váltják a Forintot, így a megfelelő kabát megtalálása után is tudsz váltani a helyszínen.
[ Válasz ]
                
Re: árak   Zgłoś błąd do skasowania
~timusz 19:24 Va, 15 Nov 2015 Kedves Marci!
Köszönöm a választ.
[ Válasz ]
Kasprowy   Zgłoś błąd do skasowania
~Nóra 19:54 Csü, 10 Dec 2015 Kedves Marci!
Segítségedet kérném, hogy hol találjuk meg a Kasprowy csúcshoz a lanovka indulási pontját. Ha sikerül jegyet előre foglalni, akkor gondolom a sort megkerülve tudunk a lanovkába beszállni. Lefelé mennyi idő elteltével tudunk lejönni legkésőbb?
[ Válasz ]
        
Re: Kasprowy   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:48 Pé, 11 Dec 2015
Kedves Nóra!

A Látnivalók / Kötélvasutak / PKL Kötélvasutak / Kasprowy lanovka linken választ lelnél a kérdéseidre, de azért beírom ide is.

A retúrjegy 2 óráig érvényes. Mivel a felmenetek ebből kb 15-20 percet elvesz, ezért 1 óra 40 percet szoktunk mondani. Mindenesetre a jegyre rá van nyomtatva az utolsó lehetséges lemenetel időpontja.
A lanovka Kuznice városrészből indul. Ide kocsival nem lehet behajtani, azt érdemes a II. János Pál pápa körforgalomnál (Rondo II-iego Jana Pawla) hagyni, ott vannak parkolók.) Onnan 30 perc séta, vagy 5 perc kisbusszal (3 pln/fő egy útra) a lanovka állomása.
Jól gondolod azt is, hogy előre vett jeggyel a sort ki lehet kerülni. Külön bejárat is van az előre foglalt jegyekkel rendelkezőknek.

Marci
[ Válasz ]
                
Re: Kasprowy   Zgłoś błąd do skasowania
~Nóra 15:08 Pé, 11 Dec 2015 Köszönöm szépen a tájékoztatást!
[ Válasz ]
Kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~Sara
18:27 Hé, 28 Dec 2015
Üdvözlök mindenkit! Szeretném megrudni, hogy lesz-e január 2-án szombaton Novitagon vásár? Aki tudja, legyen szíves megírni. Köszönöm
[ Válasz ]
        
Re: Kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~Sara
18:40 Hé, 28 Dec 2015
Sziasztok! Engem is a 2.-án szombaton lévő vàsár érdekel.megírná valaki? Előre is köszi!!
[ Válasz ]
                
Re: Kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
18:53 Hé, 28 Dec 2015
Mivel közönséges szombat lesz, ezért kell lennie.
Marci
[ Válasz ]
                        
Re: Kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~Sara
21:18 Hé, 28 Dec 2015
Köszönöm a választ!
[ Válasz ]
forgofejes felmosó   Zgłoś błąd do skasowania
~István
14:06 Pé, 01 Jan 2016
Sziasztok!
ki tud nekem segíteni, lengyelországban gyártot forgófejes felmosó szettet keresek nagy tételben!
Ha valaki tud segítsen! Előre is köszönöm!
[ Válasz ]
ruha   Zgłoś błąd do skasowania
~ricsi 16:53 Ke, 12 Jan 2016 Érdeklődnék nagy tételben szeretnék venni női férfi ruhát azt hallotam jó árban vannak és szépek jo minőségben valamint női férfi fehérneműt szeretnék vásárolni kereskedelmi célra érdemes-e kinézni ha igen hova és hogyan jutok el oda köszönöm
[ Válasz ]
        
Re: ruha   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
17:02 Ke, 12 Jan 2016
Szervusz Ricsi!

Ha nem nézel ki, akkor biztosan nem tudod meg. Szóval igen, szerintem érdemes. Az biztos, hogy nem a zakopanei piac a cél, mert az turisztikai piac, ott minden drágább.
A Nowy Targ városában lévő heti vásár már lehet jól jöhet, ami minden csütörtökön és szombaton van. Cím: Nowy Targ, Aleja Tysiaclecia 74a.

Marci
[ Válasz ]
                
Re: ruha   Zgłoś błąd do skasowania
~ricsi 17:16 Ke, 12 Jan 2016 Köszönöm szépen marci !
[ Válasz ]
                
Re: ruha   Zgłoś błąd do skasowania
~ricsi 17:42 Ke, 12 Jan 2016 ja és még egy kérdés ne haragudj mettől meddig van nyitva milyen időben érdemes oda érni köszönöm mégegyszer
[ Válasz ]
                        
Re: ruha   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
17:48 Ke, 12 Jan 2016
Hajnaltól kb 12-14 óráig. Nagyon hajnalban még inkább az élőállat részleg fut, de 8-9 körül már minden megy.
[ Válasz ]
                                
Re: ruha   Zgłoś błąd do skasowania
~ricsi 17:59 Ke, 12 Jan 2016 köszönöm szépen magyart mennyire tudják vagy milyen nyelven lenne előnyős ?
[ Válasz ]
                                        
Re: ruha   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
18:07 Ke, 12 Jan 2016
A magyarral is lehet operálni idősebbeknél. Amúgy a lengyel az egyetlen előnyös nyelv, max még szlovákul is értenek.
[ Válasz ]
Édességbolt   Zgłoś błąd do skasowania
~János
21:43 Va, 31 Jan 2016
Sziasztok. Régen, kb 20 éve sokat jártunk Krakkóba, és a vasútállomástól nem messze volt egy nagy forgalmú kimérős édesség diszkont. Ha valaki ismeri az üzletet, és megvan még, hálás lennék, ha megírná az üzlet címét. Előre is köszönöm
[ Válasz ]
        
Re: Édességbolt   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
07:39 Hé, 01 Feb 2016
Mi sajnos nem. (A szerk.)
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Édességbolt   Zgłoś błąd do skasowania
~János 16:20 Csü, 04 Feb 2016 Köszönöm, akkor tovább kutakodom.
[ Válasz ]
érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Pné 07:11 Sze, 10 Feb 2016 Szia:) Azt szeretném megkérdezni hogy Trappista sajt ill Csirkemell milyen árban van kint?
[ Válasz ]
        
Re: érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:26 Sze, 10 Feb 2016
Nem szoktunk sok csirkemellet venni, de olyan 12-18 pln/kg közötti árak vannak, időszak függő. Olyan itt nincs, hogy trappista sajt, annál azért csak jobbak vannak.
A legegyszerűbb gouda féleségek olyan 9-12 pln/kg árnál kezdődnek.
[ Válasz ]
Zakopane piac   Zgłoś błąd do skasowania
~Lizimano 07:25 Hé, 07 Márc 2016 Kedves Mindenki!

Érdeklődnék, hogy a Zakopanei piac valóban a hét minden napján van?
Még nem voltam és áprilisban mennénk ki.
Előre is köszönöm a választ.

Lizimano
[ Válasz ]
        
Re: Zakopane piac   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:33 Hé, 07 Márc 2016
Igen, minden nap nyitva van.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Zakopane piac   Zgłoś błąd do skasowania
~Lizimano 10:26 Hé, 07 Márc 2016 Köszönöm a választ
[ Válasz ]
Piac édesség   Zgłoś błąd do skasowania
Bvvitya
19:45 Szo, 12 Márc 2016
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni abban hogy hol találunk édeségeket csoki, karamell stb... Zakopaneba. Ma érkeztünk de nem találtunk a piacon. Sétálon végig mentünk és azt követő piacon semmi :(
Kedden utazunk haza addig bekezdése szereznünk a családnap :)
[ Válasz ]
        
Re: Piac édesség   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
21:49 Szo, 12 Márc 2016
Szia!

A piacon nem lelsz édességet. A sétálóutcán van egy nagyobb bolt (GAMMA névre hallgat), ott van mindenféle bonbon, tejkaramell stb pult. E mellett a McDonaldstól felfelé sétálva a sétálón, az első utcára kanyarodj be jobbra, és kb 30 méter séta a Wawel csokoládégyár mintaboltja.
Jó vadászatot!
Marci
[ Válasz ]
piac   Zgłoś błąd do skasowania
~Fehér Kati
14:07 Va, 13 Márc 2016
Kedves Marci!

Érdeklődnék, hogy a Nowy Targi piachoz hasonló kínálatú piac van e Krakkóban és ha igen milyen napokon.
Köszönettel: Fehérné Kati
[ Válasz ]
        
Re: piac   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
11:21 Ke, 15 Márc 2016
Kedves Kati!

Nowy Targi és más hozzá hasonló piacok a vidéki élet részei, hisz malackát, takarmányt vagy disznóvágási kellékeket városi ember ritkán vesz. Krakkóban hatalmas nagybani piacok vannak, amik szakosodnak: régiségre, virágra, zöldség-gyümölcsre vagy ruhára.
Szép napot
Gabi
[ Válasz ]
édesség   Zgłoś błąd do skasowania
Mihály
19:41 Ke, 15 Márc 2016
Kedves Segítők!

Tejkaramellát, csokit szeretnénk vásárolni Zakopánén. Piacon, utcai árusoknál lehetséges ez, vagy inkább Tesco, Careful, vagy más supermarkettet ajánlotok, esetleg édességboltot. Hol vannak a fórumon már említett 2-2.50.-euros \"karamella boltok\"?
[ Válasz ]
        
Re: édesség   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
19:47 Ke, 15 Márc 2016
Kedves Mihály!

A piacon, utcai árusoknál nem lelsz édességet. A sétálóutcán van egy nagyobb bolt (GAMMA névre hallgat), ott van mindenféle bonbon, tejkaramell stb pult. E mellett a McDonaldstól felfelé sétálva a sétálón, az első utcára kanyarodj be jobbra, és kb 30 méter séta a Wawel csokoládégyár mintaboltja. A nagyobb boltokban is jó választék van, de szerintem a fenti kettő viszi a prímet.

Sajnos nem tudom, hogy a 2-2,50 euros boltok alatt mit értesz.

Jó vadászatot!
Marci
[ Válasz ]
                
Re: édesség   Zgłoś błąd do skasowania
Mihály
08:53 Sze, 16 Márc 2016
Köszi az infót és nagyon hasznos a honlapotok!!!

(Korábban írták a fórumon, hogy ennyiért (2-2.30) lehet karamellt venni.)

Üdv
Mihály
[ Válasz ]
                        
Re: édesség   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:55 Sze, 16 Márc 2016
Aha, köszi. Alapvetően az eurós árak miatt lepődtem meg, mert az nem szokás errefelé...
[ Válasz ]
Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Tóth Brigitta
20:46 Pé, 18 Márc 2016
Jónapot ! :) erdeklodni szeretnek az iránt hogy voltunk egyszer ott egy csoporttal és vettem egy szep gyertyatartot rajta ilyen tajfestes volt , viszont sajnos eltört . Erdeklodni szeretnek hogy esetleg nem lehetne megoldani hogy egy gyertyatartot elore utalással persze elküldenék ?
[ Válasz ]
        
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
20:56 Pé, 18 Márc 2016
Kedves Brigitta!

Sajnálom, de nem foglalkozunk ilyesmivel.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
gocsitom
19:55 Csü, 24 Márc 2016
Sziasztok!

2016 Április 13-án négyen érkezünk Krakkóba 4 éjszakára.

Árajánlatot szeretnénk kérni idegenvezetésről, akár más csoporthoz csatlakozva amennyiben lehetséges ( Krakkó, Zakopane, Auswitz, Wieliczka) érdekelne minket nem tudom milyen lehetőségek vannak.

Várjuk a válaszotokat árajánlataitokat, mikor, hol, mi és mennyi?

Köszönöm.

Got tschall Tamás
[ Válasz ]
                        
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
20:08 Csü, 24 Márc 2016
Kedves Tamás!

Köszönjük hozzászólásodat. Mivel emailben is megküldted, ezért ott fogok válaszolni.
Marco
[ Válasz ]
Egy SZUPER májusi hétvége   Zgłoś błąd do skasowania
~Magdi 12:11 Ke, 24 Máj 2016 Kedves Marci!Eddig is jól éreztük magunkat zakopanéban, de a Veled töltött pár óra nagyon emlékezetes marad!Nagyon élvezetes volt a túra vezetés,a mondataid szállóigévé váltak a családombam!A szombati esőnap után jókedvet hoztál,még jobban megszerettük a vendégszerető Barátainkat!Nem csak télen szép és hangulatos ez a város.Köszönjük,reméljük jövőre is sikerül a családot összehozni egy lengyel-magyar találkára! Morvay,Balog.Mérten család
[ Válasz ]
Egy SZUPER májusi hétvége   Zgłoś błąd do skasowania
~Magdi 12:17 Ke, 24 Máj 2016 Kedves Marci!Eddig is jól éreztük magunkat zakopanéban, de a Veled töltött pár óra nagyon emlékezetes marad!Nagyon élvezetes volt a túra vezetés,a mondataid szállóigévé váltak a családombam!A szombati esőnap után jókedvet hoztál,még jobban megszerettük a vendégszerető Barátainkat!Nem csak télen szép és hangulatos ez a város.Köszönjük,reméljük jövőre is sikerül a családot összehozni egy lengyel-magyar találkára! Morvay,Balog.Mérten család
[ Válasz ]
piac   Zgłoś błąd do skasowania
~Lajos 69 09:42 Ke, 26 Júl 2016 Szép jónapot Kívánok !
Kedves Marci mi aug 5.én szeretnénk utazni Krakkóba de utbaejtenénk Zakopánét is. Kérlek ha tudsz mondani egy cimet amit beüthetek a GPS be ami a piachoz visz azt nagyon megköszönném. Tisztelettel Lajos
[ Válasz ]
        
Re: piac   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:45 Ke, 26 Júl 2016
Kedves Lajos!

34-500 Zakopane, na Gubalówke

Marci
[ Válasz ]
                
Re: piac   Zgłoś błąd do skasowania
~Lajos 69 12:20 Ke, 26 Júl 2016 Nagyon köszönöm
[ Válasz ]
Piac Nowy Targ   Zgłoś błąd do skasowania
~tomist
06:44 Pé, 05 Aug 2016
Tisztelt URam!

Az iránt érdeklődének, hogy a Nowy Targ-i piacon a bababútorok kaphatóak-e. Mint kiságy és egyéb szükséges dolgok. Válaszát Köszönöm.
[ Válasz ]
        
Re: Piac Nowy Targ   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
07:46 Pé, 05 Aug 2016
Kedves Tomist!

Nekem emlékeimben bababútor nem dereng, talán babakocsit igen, no meg ruházatot. Babás ismerőseink mind a Baby City nevű nagy boltot ajánlották, aminek címe: Aleja Tysiąclecia 89, 34-400 Nowy Targ

Bár a lengyelek igen nagy százaléka a netről rndeli az ilyen dolgokat...
Marci
[ Válasz ]
piac   Zgłoś błąd do skasowania
~csaba 15:19 Hé, 19 Szept 2016 Szia

Érdeklődnék hogy a piac Nowy Targ-on elköltözött a híd lábától? Szombaton jártunk arra (mentünk motor versenyre Rybnik-be)és nem volt semmi nyoma a piacnak.
[ Válasz ]
        
Re: piac   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
15:32 Hé, 19 Szept 2016
Kedves Csaba!

A Nowy Targi piac elköltözött. A régi helyén van egy plakát ez eligazít az új helyre. Legegyszerűbb, ha a volt piacnál lévő híd után azonnal balra kanyarodsz és a folyót követve megleled az új helyet.
Gabi
[ Válasz ]
        
Re: piac   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
15:35 Hé, 19 Szept 2016
Alábbi lonket ajánlom, itt térkép is van.
http://www.targowica.eu/loka lizacja
Gabi
[ Válasz ]
                
Re: piac   Zgłoś błąd do skasowania
~csaba 15:42 Hé, 19 Szept 2016 Köszi a segítséget
[ Válasz ]
Karácsonyi vásár   Zgłoś błąd do skasowania
~Ildikó 08:24 Hé, 03 Okt 2016 Kedves Johanna, Gabi és Marci! Az lenne a kérdésem, hogy idén mikor kezdődik Zakopanéban a Karácsonyi vásár??
[ Válasz ]
        
Re: Karácsonyi vásár   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:34 Ke, 04 Okt 2016
Kedves Ildikó!

Az elmúlt években nem volt Zakopanéban karácsonyi, ádventi vásár. Tudtunkkal idén sem lesz. A piac nyitva tart, és persze vannak ünnepi termékek, de karácsonyi vásár nincs.
Természetesen, ha lesz idén ilyen, akkor a főoldalon beszámolunk majd róla.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Karácsonyi vásár   Zgłoś błąd do skasowania
~Ildikó 13:17 Ke, 04 Okt 2016 Kedves Marci,

köszönöm a választ! Azért gondolom van valami karácsonyi díszítés/karácsonyi hangulat.

November 20-a környékén egyébként már szokott lenni hó? :)
Mi a véleményetek a Domek Góralski Symek szállásról (persze, ha ismeritek)?

Ildikó
[ Válasz ]
                        
Re: Karácsonyi vásár   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
14:27 Ke, 04 Okt 2016
Kedves Ildikó!

Hát, a városban csak december elejével szoktak feltűnni a karácsonyi díszek, a piac nem kap extra díszítést. November 20 környékén lehet már hó, de nem biztos. Minden évben más.
A szállást nem ismerem, de a booking.com oldalon jó az értékelése. Mondjuk pontmi magyarok nem nagyon dícsérjük, állítólag földút mellett van, és gyenge a konyha felszereltsége...
Marci
[ Válasz ]
                                
Re: Karácsonyi vásár   Zgłoś błąd do skasowania
~Ildikó 08:40 Sze, 05 Okt 2016 Köszönöm!
[ Válasz ]
Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Zsuzsa
16:41 Sze, 05 Okt 2016
Sziasztok ! Érdeklődni szeretnék, hogy idén -2016- megyünk majd Zakopaneba az Adventi vásárba. Nem akarunk vásárolni nagy dolgokat, csak enni és egy kis apróságot hozni haza. Mennyi költőpénzt érdemes vinni 2 főre , egy egy napos kirándulásról lenne szó 12.17.-én ? Előre is köszönöm a választ , és jelezne a mail címemre megköszönném ! : dorazsuzsa@citromail.hu
[ Válasz ]
        
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:44 Sze, 05 Okt 2016
Kedves Zsuzsa!

Köszönjük hozzászólásodat. Annyi pénzt hozz, amennyit egy hazai karácsonyi vásárban elköltenél kis dolgokra és kajára. Abból tuti kijösz.
Főleg, hogy Zakopanéban nincs ádventi/karácsonyi vásár. A piac természetesen üzemel, szóval ajéndék ötleteket lehet meríteni.
Marci
[ Válasz ]
Kérdések   Zgłoś błąd do skasowania
~Andris
12:41 Szo, 08 Okt 2016
Sziasztok, nagyon hasznosnak találom az oldalt,de vannak bennem kérdések. A Zakoponei piac pontosan melyik utcában található meg? Szombatokon kint vannak az árusok? Milyenek az árak a magyar árakhoz viszonyitva?A zakoponei vagy a Gubalowkai bazároknál érdemesebb szuvenireket vásárolni? Illetve Gubalowkára magyar diákigazolvánnyal kérhetek a siklóra kedvezményes jegyet? Ha oda-vissza jegyet veszünk mennyi időt tartózkodhatunk fent a viszaindulásig?
Illetve mik azok az érdekességek amik fiatalokat, 20 éveseket is érdekelhetnek? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv : Andris
[ Válasz ]
        
Re: Kérdések   Zgłoś błąd do skasowania
~Andris 13:08 Szo, 08 Okt 2016 Illetve melyik gleccser tó közelithethő meg legkönnyebben, leghamarabb és hogyan?:)
[ Válasz ]
        
Re: Kérdések   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
17:01 Szo, 08 Okt 2016
A zakopanei piac a Krupówki utca folytatásában található. Az utcát na Gubalówke-nak hívják, de rengeteg térkép és GPS nem is ismerti.
Ahogy a cikkben is szerepel, a piac minden nap nyitva van, így szombaton is. Az árak hasonlóak, talán kicsivel alacsonyabbak a piacon és a Gubalówka-hegyen is, mint odahaza.
A siklóra (a leírásában megleled) érvényes lengyel és nemzetközi diákigazolvány birtokában vehetsz kedvezményes jegyet. Retúrjegy egész nap érvényes, így zárásig fent lehet vele maradni, nincs korlátozás.
Szerintem, bármi érdekelhet fiatalokat, akár a piac, akár a sétálóutca, vagy éppen a túrázás. Minden csak beállítódás, érdeklődés kérdése.
A Tátrában nincsenek gleccserek, így gleccsertavakkal elég vacakul állunk. A legkönnyebben elérhető tátrai tó lengyel oldalon a Morskie Oko. Vagy lanovkával a Kasprowy Wierc, és onnan a Gasienica-tavak.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Kérdések   Zgłoś błąd do skasowania
~Andris 19:53 Szo, 08 Okt 2016 Köszönöm a hasznos információkat! A Morskie Oko-t milyen módon lehet elérni Zakoponéból és nagyjából mennyi időt vesz igénybe eljutni?
[ Válasz ]
                        
Re: Kérdések   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:46 Va, 09 Okt 2016
Túrázóknak menüpont --> Túraleírások --> Könnyű túrák --> Morskie Oko itt a honlapon.

Zakopanéból kocsival a parkoló, ahonnan gyalog el lehet indulni, kb 30 perc kocsival. Maga a túra 9 km felfelé, 9 km lefelé, de szinte végig aszfaltúton halad.
Marci
[ Válasz ]
érdeklödés   Zgłoś błąd do skasowania
~Tamás
14:15 Hé, 10 Okt 2016
Érdeklődni szeretnék hogy a Zakopanei piacon milka csokoládét tejkaramella cukrot jó áron lehet e kapni ha ott nem akkor esetleg hol érdeklődjem

Köszönettel

Tamás
[ Válasz ]
        
Re: érdeklödés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:35 Hé, 10 Okt 2016
Kedves Tamás!

A zakopanei piacon csokoládét, tejkaramellát, nagy összességében csomagolt édességet nem lehet kapni. Boltokban érdemes vásárolni.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: érdeklödés   Zgłoś błąd do skasowania
~Tamás 14:58 Ke, 11 Okt 2016 Szia.
Köszönöm a választ.
Azt esetleg nem tudod hogy melyik boltban érdemes vásárolni és az szombaton vasárnap nyitva van e

Tamás
[ Válasz ]
                        
Re: érdeklödés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
15:08 Ke, 11 Okt 2016
Kedves Tamás!

Van a WAWEL csokigyárnak egy mintaboltja a Generała Andrzeja Galicy 1, Zakopane címen. Ez nagyon-nagyon közel van a sétálóutcához, és vasárnap nyitva van 10-17:00 között.
Ha ez nem jön be, akkor a sétálóutcán, egészen a Krupówki 41 cím alatt találsz egy boltot, amiben a kasszáknál rengeteg a kimért bonbon féleség, tejkaramella is lesz pár fajta, magában a boltban pedig rengeteg csoki.
Marci
[ Válasz ]
                        
Re: érdeklödés   Zgłoś błąd do skasowania
~Kálmán
15:40 Ke, 11 Okt 2016
Mi a TESCO-ban szoktunk vásárolni. Van minden és olcsó. Kimért karamella is van. 0-24-ig nyitva.
[ Válasz ]
                                
Re: érdeklödés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
15:44 Ke, 11 Okt 2016
A zakopanei TESCO vasárnap 7-23 van nyitva.
Marci
[ Válasz ]
                                        
Re: érdeklödés   Zgłoś błąd do skasowania
~Kálmán
15:53 Ke, 11 Okt 2016
Elnézést a téves infoért!
[ Válasz ]
                                                
Re: érdeklödés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:14 Ke, 11 Okt 2016
Mi köszönjük az ötletet!
Marci
[ Válasz ]
csokigyár   Zgłoś błąd do skasowania
~Toto 17:17 Hé, 10 Okt 2016 Szia MArci!

Az lenne a kérdésem, hogy a Wawel csokoládégyárba be lehet-e menni gyárlátogatásra, vagy csak a mintaboltba?

Köszi!
[ Válasz ]
        
Re: csokigyár   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
17:26 Hé, 10 Okt 2016
Szia Totó!

Nem tudom, hogy látogatható-e, de felmentem a honlapjukra, és sajnos semmi olyan információt nem leltem, ami arról tanúskodna, hogy van ilyen turisztikai látogatási forma.
Marci
[ Válasz ]
műfenyő   Zgłoś błąd do skasowania
~Minni
16:37 Va, 30 Okt 2016
Sziasztok,

Szlovák barátnőm 9 éve hozott nekünk Lengyelországból (1 napos buszos túrán volt Párkányból indultak)műfenyőt, nagyon szerettem ez a karácsonyfát, de a kor eljárt felette és vennék egy újat. Most indulunk a héten Lengyelországba Krakkóba, gondoltam vagy Zakonaneből hozta a fenyőt vagy Nowy Targotból. Mindkét helyre elmennénk, melyiket vagy mit javasolnál műfenyő vásárlására helyet? Nagyon köszönöm előre is a válaszodat!
[ Válasz ]
        
Re: műfenyő   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:47 Hé, 31 Okt 2016
Szia!

Szerintem jobban jársz Nowy Targban a piaccal. De ez csak tipp....
marci
[ Válasz ]
Nowi Trag piac   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi 12:38 Hé, 31 Okt 2016 Érdeklődni szeretnék, hogy Noei Tragban hol található a piac és mettől meddig van nyitva? Köszi előre is az infókat.
[ Válasz ]
        
Re: Nowi Trag piac   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
15:30 Hé, 31 Okt 2016
Kedves Gabi!

Nyitva minden csütörtökön és szombaton. (Kb hajnaltól 12-14:00-ig...) Cím 2016 május 28-tól:

ul. Willowa 45
34-400 Nowy Targ

FONTOS: Nem ismerik fel a magyar GPS-ek a címet, felvisznek valami környező hegyre. Térkép a címhez:

http://www.targowi ca.eu/lokalizacja

Marci
[ Válasz ]
                
Re: Nowi Trag piac   Zgłoś błąd do skasowania
~Attila
18:31 Ke, 01 Nov 2016
A Willowa 45 nem az üzemeltető címe?
azt hittem a Targowa utca a piac helye!?
[ Válasz ]
                        
Re: Nowi Trag piac   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
18:42 Ke, 01 Nov 2016
Lehetségesnek tűnik. A Willowa kontakt címnek van megadva, a térképen Waksmundzka látszik, és a Facebookjuk Targowat ír.
A fenti linken lévő térkép az biztos, aztán egyszer már csak eljutunk oda, és lecsekkoljuk ezt a költözés utáni állapotot.
Marci
[ Válasz ]
Nyitvatartás   Zgłoś błąd do skasowania
~simike
19:52 Ke, 01 Nov 2016
sziasztok! nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy december 23-án és december 24-én a Zakopane-i és a Nowy Targ-i piacok nyitva vannak-e?
előre is nagyon köszönöm a választ :)
[ Válasz ]
        
Re: Nyitvatartás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
12:04 Sze, 02 Nov 2016
Szia!

A zakopanei igen, bár 24-én nem túl sokáig. Nowy Tarban csak csütörtökön és szombaton van piac, így 23-án természetesen nem lesz. 24-én elvben igen, de itt is azt gondolom, hogy hamar lesz a zárás.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Nyitvatartás   Zgłoś błąd do skasowania
~simike
18:41 Sze, 02 Nov 2016
Nagyon szépen köszönöm.
Az a nem túl sokáig mit jelent, délután 2 esetleg.
Karácsony környékén milyen idő szokott lenni,téli gumi kötelező?
[ Válasz ]
                        
Re: Nyitvatartás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
19:23 Sze, 02 Nov 2016
Inkább olyan 12:00-ig... Téligumi már most az, a hólánc itt nem, de a szlovákoknál télen már az is, szóval legyen, még ha jó eséllyel nem is kell használni. Ha igazán szép karácsony van, akkor itt van hozzá hó bőven.
Marci
[ Válasz ]
                                
Re: Nyitvatartás   Zgłoś błąd do skasowania
~simike
18:11 Csü, 03 Nov 2016
Köszönöm a választ :)
Reggel körülbelül mikor nyitnak a piacok?
A sok hó jó lenne, csak az utakon ne legyen :)
[ Válasz ]
                                        
Re: Nyitvatartás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
19:05 Csü, 03 Nov 2016
Nowy Targ 5-6 magasságában, Zakopane 9-10 órakor. A sok hóból mindenhova jut. Persze takarítják az utakat, de téli gumi nélkül télen ne gyertek.
Marci
[ Válasz ]
                                                
Re: Nyitvatartás   Zgłoś błąd do skasowania
~simike
19:58 Pé, 04 Nov 2016
Köszönöm :)

Téli gumi beszerzés alatt.

:)
[ Válasz ]
piacok   Zgłoś błąd do skasowania
morzs
21:48 Csü, 03 Nov 2016
sziasztok! sokat tájékozódtam a honlapon, mivel számunkra a piac fontos része volt a programnak. Miskolcon annak idején, amikor mindketten ott éltünk, a Zsarnai-n a lengyelek adták a piac sava-borsát. Mi elmentünk a zakopane-i paicra, majd másnap (csütörtökön) Novy Targ-ba is. Az útépítések és a hó ellenére is kevesebb, mint 1 óra volt az út (eltévedéssel együtt:). Marcinak igaza van abban, hogy a zakopane-i piac elsősorban turistáknak van, de mi azok voltunk. Nem találtunk túl sokmindent Novy Targ-ban, ami Zakopane-ban ne lett volna, úgyhogy a 2 piacról összesen szedtük össze a családi ajándékokat. Takarót anyáinknak Zakopane-ban olcsóbban találtunk (bár tény, hogy a hódara-viharban a Novy Targ piac ma nem volt a toppon). Viszont én kaptam egy csodálatos bőrkabátot (bundát), amit a novy targ-i piacot teljesen körbejárva igen jó áron vettünk meg - nem terveztük, ezek a vásárlások a legjobbak -. Szóval ha valaki nagy \"piacos\", akkor érdemes elautózni, de ha csak pár apró dolgot vennétek, akkor nem szükséges az utazásra szánni az időt. Meglehetős küönbségek vannak az árakban 1-1 stand között, így érdemes jól körülnézni.Alkudni lehet, bár van olyan ár, amikor az embernek már nincs képe hozzá, plusz volt hogy nem is sikerült. Sajnos angolul nemigen beszélnek, és nekem, aki ezzel mindig elboldogultam vicces volt a mindenféle nyelven történő kommunikáció. Az Euro-Zloty témáról annyit, hogy mi az út elején átálltunk a zloty-rs agyban, így nem is kértük az árakat euróban, hanem zloty-ból számolhattuk át. By the way, meglepő volt, hogy mekkora különbség van a váltóhelyek között. Volt ugyanis a sétálóutcán egy ajándékbolttal egybekötött váltóhely, ahol a többivel ellentétben 74 körül váltottak a többi 80,7 (és a bankomat 80) helyett... szóval érdemes ezügyben is türelmesen körülnézni ha valaki olyan szétszórt, hogy nem itthon vált időben (nekünk ez azért nem működött, mert annyira meglepetés volt az út, hogy akkor kiderült volna hova megyünk :)).
[ Válasz ]
        
Re: piacok   Zgłoś błąd do skasowania
~Kérdés 18:23 Pé, 04 Nov 2016 Sziasztok,érdeklődöm,hogy milyen árban lehet irhamellényt vásárolni?
[ Válasz ]
                
Re: piacok   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
19:04 Pé, 04 Nov 2016
Üdv!

Nekünk itt a szerkesztőségben nincs ötletünk, szóval ha valakinek van friss tapasztalata az jelezzen vissza a piac megjelölésével. Köszönjük.
Marci
[ Válasz ]
        
Re: piacok   Zgłoś błąd do skasowania
~noricu
12:18 Va, 13 Nov 2016
szia! Mi is Miskolcról mennénk decemberben. Van már most is hó? Takarítják rendesen az utakat?Érdekelne a bőrkabát férfi részére, milyen árban lehet kapni, és alkudtatok-e?
[ Válasz ]
                
Re: piacok   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
13:15 Va, 13 Nov 2016
Üdv!

Egész hétvégén havazik, úgy néz ki egész normális mennyiségű hó is összejön. Az utakat takarítják, az hogy télen havazhat, sajnos csak odahaza csoda, tapasztalatunk szerint itt is és Szlovákiában is fel vannak erre készülve.

Bőrkabátban személy szerint nem tudok segíteni, bár tapasztalatom szerint ezek sokszor alkuképesek, de konkrét ár tudásom nincs. Aki majd ír árat, az azt is írja meg, hogy melyik piacon vásárolt, mert Nowy Targ és Zakopane között alapból lehet különbség.
Marci
[ Válasz ]
boltok, piac   Zgłoś błąd do skasowania
~victoriiaa
11:45 Ke, 06 Dec 2016
Sziasztok!
Párommal a karácsonyt töltjük kint (23-24-25)
23-án kora hajnali indulást tervezünk, mivel az első napot szenteljük a piacozásra, vásárlásra.. A kérdésem az lenne, hogy 23-án a piac és a helyi boltok nyitvatartása megegyezik-e az itthonival? Érdemes-e korán indulnunk?
Illetve, szeretnénk bevásárolni boltokban(különleges ételek, édességek, italok) mit ajánlotok?

Köszi!
[ Válasz ]
        
Re: boltok, piac   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
11:50 Ke, 06 Dec 2016
Kedves Victoriiaa!

A boltok december 23-án normál hétköznapi rendben vannak nyitva, azaz szinte minden minimum este nyolcig. És akárcsak otthon, jó sok lesz benne a megkésett vásárló. 24-én csak kora délutánig max.

Ez igaz a piacra is, 23-án koraestig (kb 18-19:00) szerintem biztosan nyitva lesz. 24-én már csak kora délutánig, mert mindenki megy a családjához ünnepelni.

Az abszolút helyi finomság a füstölt sajt, ezt szerintem a piacon vegyétek. A boltokban nagyon sok a hasonló termék, mint odahaza, de érdemes kipróbálásra a lengyel tejkaramella (Krówka), vagy éppen a csokoládéba mártott szilva (Sliwka w czekoladzie). De amihez csak kedvetek van.
[ Válasz ]
                
Re: boltok, piac   Zgłoś błąd do skasowania
~victoriiaa
07:56 Sze, 07 Dec 2016
Köszönöm a válaszod!)
[ Válasz ]
Információ   Zgłoś błąd do skasowania
~józsef
14:27 Pé, 23 Dec 2016
Sziasztok!

Érdeklőnék,a Novy Targi piac nyitva lesz-e karácsony és új év közötti csütörtök és szombati napokon?

Novy Targról van-e busz vagy vonat közlekedés Zakopane-ba illetve Popradra, Csorbara?

Köszönöm. Békés Karácsonyt!
[ Válasz ]
        
Re: Információ   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
12:20 Szo, 24 Dec 2016
Kedves József!

A Nowy Targban található piac nyitva lesz a két ünnep közti csütörtökön és szombaton is. Nowy Targból van közvetlen buszjárat (millió) Zakopanéba, akárcsak vonatok.
Szlovákiába közvetlen járat Nowy Tarból nincs.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Információ   Zgłoś błąd do skasowania
~Ibolya
18:53 Szo, 31 Dec 2016
Üdv! Érdeklődnék, hogy a holnapi napon, 2017. 01.01-én nyitva lesz-e a lenygyel piac?
[ Válasz ]
                        
Re: Információ   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
19:07 Szo, 31 Dec 2016
Ha a zakopanei piacot kérdezed, akkor IGEN
Marci
[ Válasz ]
Parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~Árpi 22:28 Szo, 21 Jan 2017 Valaki segitene menyiért lehet parkolni abelváros környékén?
[ Válasz ]
        
Re: Parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
22:45 Szo, 21 Jan 2017
Kedves Árpi!
A belváros környékén két rendszer van, vagy 1 napos jegyet adnak ez esetbe 10-15 pln/ személy autó, vagy órás rendszer van ilyenkor általában az első óra olcsóbb a több 2-3 pln körül mozog.
[ Válasz ]
birkabunda   Zgłoś błąd do skasowania
~Eta 14:57 Hé, 13 Feb 2017 Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy tudja-e valaki, hogy a báránybőröket kb. mennyiért lehet a piacon megkapni?
Köszi a segítséget
[ Válasz ]
birkabunda   Zgłoś błąd do skasowania
~Eta 14:57 Hé, 13 Feb 2017 Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy tudja-e valaki, hogy a báránybőröket kb. mennyiért lehet a piacon megkapni?
Köszi a segítséget
[ Válasz ]
        
Re: birkabunda   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMárton
15:01 Hé, 13 Feb 2017
Mi sajnos nem tudunk árakat, de talán lesz valaki, akinek van friss tapasztalata. Egyébként rengeteg méret van, szóval sokféle ár is van.
No meg jellemzően pl a Nowy Targban lévő piacon olcsóbb kicsit, mint Zakopanéban.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: birkabunda   Zgłoś błąd do skasowania
~Eta 08:47 Ke, 21 Feb 2017 Köszönöm Marci a választ!
Jó lenne, ha valaki olvasná és tudna mondani hozzávetőleges árakat. Érdemes-e kimenni bőr árukért (birkabunda, mellény, faáruk stb - saját otthoni felhasználásra - nem továbbadni itthon), Kíváncsi vagyok, mennyivel olcsóbb mint itthon...
[ Válasz ]
                        
Re: birkabunda   Zgłoś błąd do skasowania
Nóra
19:01 Ke, 21 Feb 2017
Néhány éve a felnőtt fiamnak vásároltunk irhadzsekit Gubalowkán egy szűcstől, a saját női bőrdzsekim Novy Targ piacáról van. Mindkettő átszámolva 40-50 e Ft között volt, de a minősége, szépsége és szabása messze többet ér.
[ Válasz ]
Jablonkai piac   Zgłoś błąd do skasowania
~Csaba 00:07 Csü, 23 Feb 2017 Kedves Gabi,

1) a jabłonkai piac csak szerdán van?

2) Nowy Targot nem hívhatnánk Lengyelvásárhelynek? :)
[ Válasz ]
        
Re: Jablonkai piac   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMárton
08:07 Csü, 23 Feb 2017
Kedves Csaba!

1) Igen.
2) Sem történelmi, sem egyéb ok nincs rá. Amúgy, ahogy jól esik...

Marci
[ Válasz ]
Kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
István
11:01 Szo, 11 Márc 2017
Engem egy konkrét édesség érdekelne!Lényegében olyan mint a Rafaello kókúszosgolyó féleség!Nowy Targban a piacon lehet kapni 800-1000g-os kiszerelésben!De mivel már oda nem járok,üzletben szeretném megvenni!De egyszerűen nem találok sehol,pedig sokféle super és hipermarketben néztem!A lengyel neve:Lumarki Kokosowe Pralinki Waflowe z Kremem o smaku Kokosowym ! Hátha valaki tud segíteni!
[ Válasz ]
        
Re: Kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMárton
16:14 Szo, 11 Márc 2017
Így hirtelen nincs ötletem,d e épp szababságon vagyunk. Kérlek április 1 után írj nekünk emailt, és megpróbálok utánajárni.
Marci
[ Válasz ]
        
Re: Kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~Kálmán
18:30 Szo, 11 Márc 2017
Mi a Tescoban szoktunk venni, karton tálcában van.
[ Válasz ]
                
Re: Kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
István
21:26 Szo, 11 Márc 2017
Én újabban Nowy Sacz-ba járok,ott nincs a Tescoban!Még beszoktam menni Piwniczna Zdrój-ba, ott sincs!Te hol vettél Tescoban?
[ Válasz ]
                        
Re: Kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~Kálmán
19:11 Va, 12 Márc 2017
Zakopaneban, de nem mindig van.
https://www.google.hu/ma ps/place/Tesco.+Supermarket/@4 9.300986,19.9584303,17z/data=! 3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x4715f28e8f 372d3b:0xe8b60e863f2c6c22!8m2! 3d49.300986!4d19.960619
[ Válasz ]
                                
Re: Kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~Lenikő
18:27 Csü, 20 Ápr 2017
Érdeklődni szeretnék, hogy a piacokon női ruhák, kosztümök, illetve férfi öltönyök milyen áron és milyen minőségben kaphatók?
[ Válasz ]
                                        
Re: Kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMárton
18:35 Csü, 20 Ápr 2017
Zakopanéban ilyesmit nem lelsz a piacon. Nowy Targban annál inkább. Minőségre nem tudok mit mondani, de a lengyel ruhaipar még mindig jó, szóval szerintem találsz olyat, ami jó lesz minőségben. Az árakról nekünk elképzelésünk sincs, de talán lesz olyan, akinek van friss tapasztalata.
Marci
[ Válasz ]
Info   Zgłoś błąd do skasowania
~Halicsek91b
14:33 Csü, 20 Júl 2017
Hali.

Érdekelne, hogy a piacon vagy a csúcson milyen árban vannak bőr kabátok, sapkák. Lehet - e alkudni az árakon.
[ Válasz ]
Info   Zgłoś błąd do skasowania
~Halicsek91b
14:33 Csü, 20 Júl 2017
Hali.

Érdekelne, hogy a piacon vagy a csúcson milyen árban vannak bőr kabátok, sapkák. Lehet - e alkudni az árakon.
[ Válasz ]
        
Re: Info   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
17:34 Csü, 20 Júl 2017
Bőrkabát, bőrsapka inkább a piacon van, a Gubalówka-csúcson még nem láttam. Ott főleg szuvenír...

Sajnos árakat nem tudunk. Tapasztalatom szerint a drágább dolgok sokszor alkuképesek, de nem mindig.

Marci
[ Válasz ]
Zakopane piac   Zgłoś błąd do skasowania
~Erika 07:56 Ke, 15 Aug 2017 Szia Debrecenből mennék a Zakopanei piacra 08.26 án , tudok e ott már venni női bőrkabátot vagy szőrmebundát,vagy szép női bőrtáskát ? vagy hol lenne a érdemesebb vásárolni, és ott lehet e szállást találni egy éjszakára és van e ott pénzváltó eurot zlotyira váltani.
Köszi Erika.
[ Válasz ]
        
Re: Zakopane piac   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:00 Ke, 15 Aug 2017
Kedves Erika!

Zakopane egy nagy turisztikai város. Van itt szállás, pénzváltó, amit csak szeretnél. Augusztus 26-a mondjuk még főszezon, szóval ha tudsz a szállásodról előre gondoskodni, az nem rossz dolog.
A piac egész évben nyitva van, és minden nap kaphatóak rajta az emlegetett termékek. Mivel turisztikai piac, ezért nem a legolcsóbb a régióban. Tőlünk csak 20-25 km Nowy Targ, ott minden héten van csütörtökön és szombaton piac (ulica Targowa, Nowy Targ címen).
Szerintem ott olcsóbb is lehet talán...
Marci
[ Válasz ]
Fonott   Zgłoś błąd do skasowania
~Zoli 16:53 Sze, 08 Nov 2017 Sziasztok!fonottkosarakért mennék.melyik piac amelyiken nagy tételben tudok vásárolni?köszi
[ Válasz ]
        
Re: Fonott   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:55 Sze, 08 Nov 2017
Nowy Targ
[ Válasz ]
                
Re: Fonott   Zgłoś błąd do skasowania
~Zoli 17:25 Sze, 08 Nov 2017 Árakat esetleg nem tudsz?nagy tételben szeretnék vásárolni.
[ Válasz ]
                        
Re: Fonott   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
17:29 Sze, 08 Nov 2017
Sajna nem.
[ Válasz ]
Krowka ára   Zgłoś błąd do skasowania
~timuszka
20:34 Va, 12 Nov 2017
Kedves Marci!
Zakopanéban a krowka kilója mennyibe kerül?
A Sloplica ital ára is érdekelne.
Válaszod előre is köszönöm.
[ Válasz ]
        
Re: Krowka ára   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
20:35 Va, 12 Nov 2017
Boltja válogatja.
Marci
[ Válasz ]
        
Re: Krowka ára   Zgłoś błąd do skasowania
~Kkorhetz
11:20 Hé, 13 Nov 2017
Szia! Soplica ára (0,7literes) 20-25zl között szokott átlagosan mozogni
[ Válasz ]
Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Gábor
19:21 Va, 03 Dec 2017
Üdv Érdeklődnék hogy a Adventi vásárra mennénk 12.11-én helyileg pontosan hova érdemes menni egy pontos címet ha kérhetek!?
[ Válasz ]
        
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:30 Hé, 04 Dec 2017
Szervusz!

Zakopanéban nincs áadventi/karácsonyi vásár. Sok-sok utazási iroda hirdeti ugyan, de valójában a piacra viszik az embereket. Annak a címe, meg pont abban a bejegyzésben van, amihez hozzászóltál.
Marci
[ Válasz ]
piac   Zgłoś błąd do skasowania
~RákLaca 20:26 Sze, 13 Dec 2017 Kedves Marci!

23-26-ig megyünk Zakópánéba most olvasom itt nálatok ,hogy a piac nem adventi vásár .
Krakkóban van ilyen? és autóval vagy busszal érdemes menni Krakkóba ?Drága a busz? Nem tudod e véletlenül Krakkóba hol van adventi vásár? Zakópánéba az éterekbe kell asztalt foglalni mert nem igazán beszélünk Lengyelül ? Hú de sokat kérdezek -
Laca
[ Válasz ]
        
Re: piac   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
20:33 Sze, 13 Dec 2017
Kedves Laca!

Valóban nem ádventi vásár a piac. Azért remek ajándék lehetőségek vannak ott is. Krakkóban a legnagyobb, legismertebb ádventi vásár a fő téren (Rynek Główny) van.
Zakopanéból busszal kb 17-19 pln egy útra jegy, a menetidő (ha nincs sehol dugó) kb 2 óra 15-20 perc. Kocsival kicsit gyorsabb.

Az éttermek nem fogadnak főszezonban (és karácsony az) előzetes foglalásokat, mert sok az utcáról bejövő ember, így a kérdésedre nem a válasz. Arra figyelj, hogy december 24-én korán zárnak az éttermek (13-14:00 körül), mert mindenki megy haza karácsonyozni a családhoz.
Marci
[ Válasz ]
wawel karamell   Zgłoś błąd do skasowania
~bt
21:59 Hé, 25 Dec 2017
Valaki nem tudna nekem Wawel karamellát hozni.Vennék itthon,de sajnos nem találok olyan helyet ahol nálunk is árusítják.
[ Válasz ]
Piac   Zgłoś błąd do skasowania
tiralina
18:06 Pé, 05 Okt 2018
Sziasztok, étdeklődni szeretnék, hogy a Nowy Targ-i piac milyen napokon van nyitva?
[ Válasz ]
        
Re: Piac   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
18:15 Pé, 05 Okt 2018
Csütörtökön és szombaton.
[ Válasz ]
Advent vásar   Zgłoś błąd do skasowania
~Dénes
20:01 Szo, 13 Okt 2018
Azt szeretném meg kerdezni hogy az adventi vásar mikor kezdödik?
[ Válasz ]
        
Re: Advent vásar   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:45 Va, 14 Okt 2018
Nincs ádventi vásár Zakopanéban.
[ Válasz ]
                
Re: Advent vásar   Zgłoś błąd do skasowania
István
13:49 Hé, 15 Okt 2018
Kedves Márton!Neked van igazad,ezt már máskor kifejtetted,hogy ami van,az nem Adventi vásár!Te is tudod,hogy itthonról indulnak szervezett utak,Advent Zakopaneban jelige alatt!Innen adódik a félreértés!Akkor úgy értelmezd a kérdést,mikor kezdődik,a karácsonyi előtti nagyüzem a piacon?
[ Válasz ]
                        
Re: Advent vásar   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
13:54 Hé, 15 Okt 2018
Kedves István!

A piac folyamatosan megy, minden nap nyitva van. Igazán persze akkor indul be, amikor rájönnek, hogy jönnek a magyarok. (Az advent ugyanis elég csendes időszak volt pár évvel ezelőttig, amíg a hazai dömping be nem indult...)

Múlt pénteken voltam a piacon, pár ismerős árus kérdezgette, hogy sok lesz-e a magyar adventben, mondtam nekik, hogy sok. Mivel elég sokat pletykálnak, ezért szerintem készültebben fogja érni a magyar tömeg őket, mint az elmúlt években.

Szóval van remény, hogy adventben végig igazi nagyüzem lesz.
Marci
[ Válasz ]
                                
Re: Advent vásar   Zgłoś błąd do skasowania
István
14:02 Hé, 15 Okt 2018
Köszönöm szépen,a világos,mindenre kiterjedő választ!
[ Válasz ]
                        
Re: Advent vásar   Zgłoś błąd do skasowania
~Szabó Andrea
06:51 Ke, 21 Nov 2023
Kedves Johanna,Gabi ès Marci!
Èrdeklődni szeretnék hogy idèn lesz e
Karácsonyi vásár Zakopánèba?
Köszönöm
An di
[ Válasz ]
                                
Re: Advent vásar   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
06:53 Ke, 21 Nov 2023
Nem, idén sem.
[ Válasz ]
Zakopane piac   Zgłoś błąd do skasowania
~Dorcika 10:02 Va, 27 Jan 2019 Februárban megyünk a zakopanei piacra és mivel még sosem voltunk így lenne pár kérdésem. Ami valószínű elég buta kérdések ezért elnézést.
1. Az árusok beszélnek magyarul? Vagy hogyan értessük meg magunkat velük?
2. Mennyi pénzzel érdemes menni? Drágaság van a piacon?
3. Olvastam hogy főleg sajt és bőr áruk vannak. Ezeken kívül még miket lehet vásárolni?
Válaszokat előre is köszönöm :)
[ Válasz ]
        
Re: Zakopane piac   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:10 Va, 27 Jan 2019
Szia!

1) Főleg lengyelül beszélnek, a kézzel-lábbal mutogatás a legjobb. A sajtosok nagy része, és az egyéb árusok kis része pár szót beszél magyarul, szóval valamennyit megértenek, de ezek csak a termékeikre vonatkozó alapok.

2) Turisztikai piac, ezért lengyel viszonyokhoz képest van ami drága, van ami középáras. Magyar árakhoz képest nem igazán szoktunk panaszt hallani.

3) Mivel a turisták a 99%-os célpont, ezért minden ami a turistának eladható, magyarán szuvenír a legjava. Akad mindennapi cikk is, de kevés. Az már inkább Nowy Targ heti piacán, ami már messze nem ilyen áranyban szól a turistákrók.
[ Válasz ]
                
Re: Zakopane piac   Zgłoś błąd do skasowania
balintkrisztina
23:54 Szo, 18 Máj 2019
Szia,engem az édességek,márkás ruhák italok cigi árak érdekelnek
[ Válasz ]
                        
Re: Zakopane piac   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
06:33 Va, 19 Máj 2019
A piacon ilyen nem igazán lelsz. Italok, cigik, édességek boltokban, márkás ruhák főleg a sétálóutcán. Utóbbitól eltekintve mind pár zlotyis árakról indul és a határ a csillagos ég.
[ Válasz ]
                                
Re: Zakopane piac   Zgłoś błąd do skasowania
balintkrisztina
21:08 Va, 19 Máj 2019
Köszönöm szépen,hogy vissza írtál,nagyon kedves vagy.Köszönöm a gyorsaságod isNem voltam még ott megtudnád nekem mondani,hogy a magyarok hova járnak vásárolni boltokba?Nem a szuvenirokra gondolok,pl kézműves sajtok,édességek,márkás ruhák ,italok ,cigi,burgonya,szalámi.Vagy ti is árultok valamit a piacon,vagy boltban?
[ Válasz ]
                                        
Re: Zakopane piac   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton (redaktor)
06:54 Hé, 20 Máj 2019
Hát, oda, amit találnak. Élelmiszer ügyben (bár helyi szalámit ne vegyetek, annál a magyar ezerszer jobb) a Biedronka nevű árúházlánc az egyik legnépszerűbb. Sajtok egyértelműen a piacot. Márkás ruhák a sétálóutcán.
Mi nem árulunk semmit, nem vagyunk jelen a piacon, mint árusok, mert turisztikával foglalkozunk.
[ Válasz ]
Érdeklúődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Szeredi Ferencné 11:13 Csü, 08 Aug 2019 Szeretnénk felmenni a Gáspár csúcsra és érdekelne mikor nyit a pénztár?VFFFCZPF
[ Válasz ]
        
Re: Érdeklúődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
11:21 Csü, 08 Aug 2019
Az attól függ, hogy melyik hónapban szeretnétek felmenni, mert változó.

Cikkünk a témában az oldalmenüből választható ki: KÖTÉLVASUTAK - PKL kötélvasutak - Kasprowy Wierch
[ Válasz ]
Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
bejcsyke75
10:50 Csü, 14 Nov 2019
Érdeklődni szeretnék,eurót vagy zlotyt vigyünk magunkkal? Hová vigyem a gyerekeket karácsonyi vásár alkalmával amit kár lenne kihagyni?Zakopane mennyire drága?
[ Válasz ]
        
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
15:23 Pé, 15 Nov 2019
Zlotyit. Az €-t szinte sehol sem fogadják el, pár piacos igen, de sokan nem váltanak jól. Ha van €-d, azt max át tudod váltani zlotyira....

Nincs karácsonyi vásár városunkban, így ehhez kapcsolódó gyermekprogram sincs...

Zakopane drágasága baromi relatív kérdés. Szerintem, főleg átlagos magyar pénztárcával nem az, de ez mindenkinek más...
[ Válasz ]
Piac   Zgłoś błąd do skasowania
~Atesz
19:11 Sze, 20 Nov 2019
Sziasztok. Tudnátok nekem mondani olyan lengyel piacot ahol hatalmas a választék elektromos eszközök terén? Gondolok itt led lámpák különböző fajtáira autós illetve háztartási. Köszönöm.
[ Válasz ]
        
Re: Piac   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
19:13 Sze, 20 Nov 2019
Szerintem Nowy Targ (minden csütörtökön és szombaton). Ott minden van, LED is lesz feltevésem szerint.
[ Válasz ]
                
Re: Piac   Zgłoś błąd do skasowania
~Atesz 20:16 Sze, 20 Nov 2019 Szuper, köszönöm szépen a gyors választ. Most lesz első ki utam hozzájuk, van amire érdemes figyelnem?
[ Válasz ]
                        
Re: Piac   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
21:58 Sze, 20 Nov 2019
Hasonló ország mint Magyarország, csak nem érted majd, amit beszélnek, bár öregebb piacosok néha pár szót tudnak magyarul is.
Szerintem nincs miért aggódnod.
[ Válasz ]
                                
Re: Piac   Zgłoś błąd do skasowania
~Marti 09:32 Hé, 09 Dec 2019 sziasztok
Azt szeretnem kerdezni hogy van jo sütik?
[ Válasz ]
                                
Re: Piac   Zgłoś błąd do skasowania
~Marti 09:33 Hé, 09 Dec 2019 sziasztok
Azt szeretnem kerdezni hogy van jo sütik?
[ Válasz ]
                                        
Re: Piac   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:37 Hé, 09 Dec 2019
Kedves Marti!

Akkor most csak egyszer, de érthetően fogalmazd meg. Köszönjük.
[ Válasz ]
                                                
Re: Piac   Zgłoś błąd do skasowania
~Marti 08:27 Ke, 10 Dec 2019 Lehet ezen a piacon több darabb dobozos sütit venni jò àrban?
Vagy itt csak egy egy darabbot àrulnak?
[ Válasz ]
                                                        
Re: Piac   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:38 Ke, 10 Dec 2019
A zakopanei piacon nem nagyon árulnak süteményt (egy kisebb boltban találsz a piac szélén). A Nowy Targban lévő hetipiacon (csütörtök és szombat) már jó sok sütiárus lesz, itt vannak nagy kiszerelésű, vegyes- vagy egyféle töltésű süteményes dobozok.
[ Válasz ]
                                                                
Re: Piac   Zgłoś błąd do skasowania
~Marti 14:58 Hé, 16 Dec 2019 Ès hol tudnak olyan dobozos sütemènyt nagytètelbe joàrba venni ?pl krakko környeke fele?!
[ Válasz ]
                                                                        
Re: Piac   Zgłoś błąd do skasowania
~Marti 15:26 Hé, 16 Dec 2019 Nagyon fontos lenne ?
[ Válasz ]
                                                                        
Re: Piac   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
15:32 Hé, 16 Dec 2019
Kedves Márti!
Sajnos nem kereskedünk sütivel és nem tudom mi számít jó árnak. Dobozos, sok darabos sütit a Nowy Targi piacon (címe: Targowa utca 45, 34-400 Nowy Targ) vagy a Nowy Targi E.Leclerc áruházban (címe: Składowa 2a, 34-400 Nowy Targ) szoktam venni.
Szép napot
Gabi
[ Válasz ]
Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Udvarhelyi
17:48 Sze, 08 Jan 2020
Én már szinte \"hazamegyek\" Zakopánéba - hiszen ha motorozok egy tökéletes célpont.
A piacon viszont főleg 1-2 suvenir, illetve sajt volt a fő célpont.
Most a nejem is elcsábítottam, aki feldobta a kérdést, hogy az irhakabátok milyen árban lehetnek.
No ugye pont nem azokat figyeltem mikor kint jártam
Tud erre valaki mostani árakra tekintettel tippet mondani?
[ Válasz ]
        
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:24 Csü, 09 Jan 2020
Mi sajna nem.
[ Válasz ]
Kassa   Zgłoś błąd do skasowania
~sorimarika 14:56 Szo, 29 Feb 2020 Sziasztok !
Érdeklődni szeretnék, hogy Kassa környékén nem-e tud valaki piacot, hasonlót mint Nowy Torg?
Előre is köszönöm.
[ Válasz ]
nov. 1.   Zgłoś błąd do skasowania
~Barbi
15:11 Hé, 11 Okt 2021
Sziasztok!
Okt. 30. és nov. 1. között leszünk Zakopane-ben. Ezeken a napokon is elérhető a piac? Gondolom, november 1-jén náluk is minden zárva lesz.
Előre is köszi!
Barbi
[ Válasz ]
        
Re: nov. 1.   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:47 Hé, 11 Okt 2021
Szia Barbi!

A piac Zakopanéban tényleg az év minden napján nyitva van, így még november 1-én is lesz. Az előtte lévő két napon teljes kapacitással (már amennyire sok a turista november elején - hisz ők mindig ehhez igazoodnak), de még 1-én is. Lehet, kicsit később nyitnak, hisz elmennek misére, temetőbe, de ha nem is mindenki, de ki fognak nyitni sokan.
[ Válasz ]
                
Re: nov. 1.   Zgłoś błąd do skasowania
~Barbi
20:10 Hé, 11 Okt 2021
Nagyon köszönöm a választ! Éttermek, boltok általában nyitva vannak 1-én?
[ Válasz ]
                        
Re: nov. 1.   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
20:23 Hé, 11 Okt 2021
Szia!

Éttermek igen. Boltok nem! Utóbbinál nagyon fontos, hogy az ünnep idén hétfőre esik és mivel Lengyelországban vasárnapi boltzár van, ezért két napig nem lesz bolt. (Vannak kivételek, a legkisebb boltok, és most már pár nagyobb is nyitva vannak vasárnap is. Hétfőn még ők sem valószínű, hogy nyitnak...)
[ Válasz ]
                                
Re: nov. 1.   Zgłoś błąd do skasowania
~Barbi
20:33 Hé, 11 Okt 2021
Köszönöm!
[ Válasz ]
zakopané   Zgłoś błąd do skasowania
~Ildikó346
12:50 Ke, 04 Jan 2022
Szia!
Áprilisban tervezünk utazni Zakopané-ba,husvet vasarnap es hetfo is beleesik,olyankor egyaltaan nincs nyitva semmi? s piac,se étterem vagy felvonók?
Koszonom elore is az infot :)
[ Válasz ]
        
Re: zakopané   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
12:57 Ke, 04 Jan 2022
Szia!

Akárcsak Magyarországon, itt is az ünnep a turisztikában kiemelt munkaidőt jelent. Működnek a felvonók, az éttermek és a piac is. A boltok, hivatalok tartanak zárva. (Bár boltokból is van, aki ki tud nyitni.)

Szóval nem, nincs minden zárva.
[ Válasz ]
Nyitvatartás   Zgłoś błąd do skasowania
~Kinga 21:13 Hé, 08 Aug 2022 Szia

Hétköznap nyitva van a piac?
Férjemmel most mennénk szerda csütörtök péntek és szeretnénk sajtot venni

Köszönöm
[ Válasz ]
        
Re: Nyitvatartás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
21:16 Hé, 08 Aug 2022
A piac minden egyes nap nyitva van Zakopanéban.
[ Válasz ]
Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Buglyó Sándor
12:23 Hé, 31 Okt 2022
Érdeklődni szeretnék a Zakopánéban a piaci árakról. Mint például a krowka karamella, szilvás csoki, jellegzetes sajtok. Szertnénk elmenni és széjjel nézni ha megéri.
[ Válasz ]
        
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
12:27 Hé, 31 Okt 2022
Szervusz Sándor!

A nevezett édességek nem kaphatók a piacon. Boltokban igen. A sajtok mérettől függően 2-50 pln között mozognak.
[ Válasz ]
Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~eva 14:13 Ke, 29 Nov 2022 Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy a piacon árult sajtok között van ami tehéntejből készült, vagy inkább kecsketejből.
[ Válasz ]
        
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
15:51 Ke, 29 Nov 2022
Szia!

Ilyenkor (télen) főleg tehéntejesek, kevesebb kecske. Tavasztól kora őszig megjelenik a juhtejes is.
[ Válasz ]
                
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~eva 13:10 Csü, 01 Dec 2022 Köszönöm a választ, lenne még egy kérdésem, hogy Zakopanéban a bankautomatákból a pénz felvétel ingyenes vagy az automata ktg.-et von le?
[ Válasz ]
                        
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
13:17 Csü, 01 Dec 2022
Kedves Éva!

A bankautomaták csak akkor ingyenesek, ha a saját bankod vagy annak partner automatájából veszel fel pénzt. Azt, hogy kik a partnerei csak a bankodnál tudod megérdeklődni. Az banki költségeken kívül még a váltási árfolyammal is szoktak játszani, így érdemes utána kérdezi annak is.
Gabi
[ Válasz ]
                                
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~eva 13:23 Csü, 01 Dec 2022 Kedves Gabi! Köszönöm a gyors választ.
Revolut kártyára tettem zlotyit, nem tudom ismered-e? A váltás nagyon jó árfolyamon volt a magyar váltási árakhoz képest. Tehát a bankból zlotyit fogok felvenni, de nem tudom hogy erre számol-e fel ktg-et, de majd meglátom. Azt olvastam valahol, hogy az euronet automaták azok biztosan ktg-et számolnak fel pénzfelvétel után.
[ Válasz ]
                                        
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
13:29 Csü, 01 Dec 2022
Ezt mi is olvastuk, de szerencsére sok egyéb automata is van a városban.
[ Válasz ]
Info   Zgłoś błąd do skasowania
~Bea 16:10 Va, 04 Dec 2022 Szia!

Vonattal el tudok-e jutni Zakopanéból Krakkóba átszállás nélkül?
Chramcówki-ból indulnak december végén is a vonatok?
Esetleg menetrendhez linket kérhetek?
Köszi
[ Válasz ]
        
Re: Info   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
19:05 Va, 04 Dec 2022
Szia Bea!

Amikor a vonatok közlekednek, akkor van átszállás nélküli verzió Krakkóba, de még az is lassabb, mint a buszok...
Hogy pillanatnyilag mi a helyzet, azt nem tudjuk. Zakopanéban biztos, hogy a pályaudvar még nem működik, de más helyeken is voltak pályamunkálatok, így nem biztos, hogy egyátalán eljutnak idáig a vonatok.

Menetrend kereső:

https://rozklad-pk p.pl/
[ Válasz ]
vásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~Magyar Jutka
21:08 Szo, 25 Nov 2023
December 17-én megyünk Zakopánéba. Felnőtt ruházatot hol lehet venni.? Erdemes-e pénzt átváltani vagy kártyával tudunk vásárolni?
A fürdőbe mennyibe kerül a Belépő.
köszönöm szépen a ha válaszoltok.
[ Válasz ]
        
Re: vásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
21:10 Szo, 25 Nov 2023
Kedves Jutka!

Felnőtt ruházati termékek számos boltban és kis mennyiségben a piacon is vannak. A kártyás fizetés elég jól elfogadott, de nem 100%-ban (főleg a piacon, utcai árusoknál és parkolósoknál akad olyan, hogy csak készpénzt fogadnak el.)

Fürdő 6 is van a környéken, egy Zakopanéban, egy Bukowina Tatrzanska községben, egy Bialka Tatrzanska községben, egy Chocholówban és kettő Szaflaryban. Mindenhol kicsit mások az árak, de magyar pénztárcával általában elfogadhatóak.
[ Válasz ]
Hógömb   Zgłoś błąd do skasowania
~Alexandra Szanyi
14:34 Sze, 07 Feb 2024
Sziasztok, tudnátok segíteni, hogy milyen árba lehet kapni (ha lehet esetleg a piacon) hógömböt? Illetve hűtőmágnest? Szeretnék belőlük egyet egyet. Köszönöm a választ.
[ Válasz ]
        
Re: Hógömb   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
14:43 Sze, 07 Feb 2024
Nem nagyon, mert nincs árlistánk a piachoz. Hűtőmágnesek kb 10 zlotyitól, a hógömbökben nagy a változatosság így az árak is széles skálán mozognak.
[ Válasz ]
Piac   Zgłoś błąd do skasowania
~Nikoletta12
10:48 Sze, 03 Júl 2024
Érdeklődni szeretnék,hogy július 12-én Nowy Targon pénteken van-e piac, vagy csak csütörtökönként?
[ Válasz ]
        
Re: Piac   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:52 Sze, 03 Júl 2024
Csak csütörtök és szombat. Az év minden hetében. (Vasárnap használt autó piac szokott lenni még.) Más napokon nincs.
[ Válasz ]


Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

Csapatunk:

        Gabi, Marci, Máté és Ákos

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: 1 napos
~CsMarton
15:25 Csü, 18 Júl 2024
Igen, jó lehet a 13:00. Kényelmesen lesz akkor időtök odaérni. Ha mostanság jöttök, akkor...
Re: 1 napos
~kiszele
15:21 Csü, 18 Júl 2024
Köszönöm. Amennyiben igaz, akkor 11. vagy 11.48-kor érkeznénk Krakkóból. Érdemes-e 13...
Re: 1 napos
~CsMarton
14:46 Csü, 18 Júl 2024
Szia! A vasútállomástól kb 3-3,5 órát érdemes számolni a programra. (Odajutás,...
1 napos
~kiszele
14:26 Csü, 18 Júl 2024
Sziasztok! Krakkóból egy napos kirándulást tennénk vonattal Zakopanéba, reggeli...
Re: Kasprowy
~CsMarton
13:30 Csü, 18 Júl 2024
Ez a megoldás drágább (nézd meg a cikkben a jegyárakat) de ha több időt töltenétek fent,...
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 127069430 látogató
1999-2024 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.