Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóParkolási lehetőségek a Tátrai Nemzeti Park határán

Igaz, hogy a lengyelek csak a Magas-Tátra ötödét birtokolják, de azért így szép mennyiségű turistaút áll a kirándulni vágyók rendelkezésére, amelyek eléréséhez nyújtunk most egy kis segítséget. Amennyiben túrád kezdő és/vagy zárópontját nem tömegközlekedéssel, hanem saját személyautóval kívánod megközelíteni, az alábbi helyeken tudsz parkolni (A bejegyzés alján egy térképet is találsz):

A Tátrai Nemeti Park (TPN) által működtetett parkolók (nyugatról-kelet felé haladva):

Kiry - Bejárat a Dolina Kościeliskaba:

 • Motorkerékpár: 30 PLN
 • Személyautó: 30 PLN
 • Autóbusz: 60 PLN
Dolina Małej Łąki - Bejárat az azonos nevű völgybe:
 • Motorkerékpár: 30 PLN
 • Személyautó: 30 PLN
 • Autóbusz: 60 PLN
Jaszczurówka - a fakápolnával szembeni parkoló:
 
INGYENES
 
Dolina Suchej Wody - Bejárat az azonos nevű völgybe:
 
INGYENES
 
Dolina Filipki - Bejárat az azonos nevű völgybe:
 
Fizetős, de nincs adat.
 
Wierch Poroniec - A Rusinowa Polana-ra induló kék jelzés kezdeténél:
 • Motorkerékpár: 30 PLN
 • Személyautó: 30 PLN
 • Autóbusz: 60 PLN
Łysa Polana - A régi határátkelőn*:
 • Motorkerékpár: 15-35 PLN
 • Személyautó: 25-45 PLN
 • Lakóautó: 70 PLN
 • Autóbusz: Nem lehet itt busszal parkolni
Palenica Białczańska - A Morskie Oko-hoz induló piros jelzés kezdeténél*:
 • Motorkerékpár: 15-35 PLN
 • Személyautó: 25-45 PLN
 • Lakóautó: 70 PLN
 • Autóbusz: Nem lehet itt busszal parkolni
​*: Ennél a két parkolónál csak elővétellel lehet a parkolójegyet megváltani. Ennek módjáról, az árakról ezen a linken találtok leírást.
Magánkézben lévő parkolók:
 
Dolina Chocholowska (Siwa Polana) - Az azonos nevű völgy bejárata:
 • Személyautó: 15-25 PLN 
Dolina Strążyska - Az azonos nevű völgy bejárata:
 • Személyautó: 20-25 PLN
 
Figyelem! Az árak minden esetben egész napra (azaz beállásra) szólnak, és a parkolás időtartamától függetlenül kifizetendőek! Több helyen (Kiry, Łysa Polana környéke, Dolina Strążyska) vannak magánkézben lévő parkolók, melyek díja eltérhet a fent megadott áraktól.
 
Térkép a parkolók elhelyezkedéséről!

Parkolási díj   Zgłoś błąd do skasowania
~Enikő 13:29 Sze, 15 Aug 2012 Kiry TPN üzemeltetésű parkolóval szembeni oldalon 20PLN a parkolás
[ Válasz ]
        
Re: Parkolási díj   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
13:35 Sze, 15 Aug 2012
Köszi, javítottam!
[ Válasz ]
parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~MB 14:34 Ke, 28 Jún 2016 Kedves Zakopaneinfo!
Amúgy nagy általánosságban van parkolási díj a centrumon kívül az utak mentén? Benzinkutak, boltok mellett ott lehet hagyni az autót 1 napra ha amúgy nem szabálytalanul állok meg?
[ Válasz ]
        
Re: parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
15:36 Ke, 28 Jún 2016
Kedves MB!

Szinte mindenhol fizetős a parkolás. Nem sok, kell. Benzinkút, bolt mellett hagyhatod, de boltoknál figyelj, hogy nincs-e kiírva, hogy a bolt klienseié a parkoló, és hogy a nem klienseket elszállítják... Mert az kellemetlen lehet.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~MB 23:14 Sze, 29 Jún 2016 Köszönöm Marci!
Kuznice környéki parkolás miatt kérdeztem. Az nem zavar, ha pár zlotyt kell fizetni érte, nem zavar ha plusz 10 percet gyalogolni kell, az zavar, ha nincs fenn a neten egy hivatalos városi parkolási térkép zónákkal és információkkal :) Nézegetten a Google Street View-t, nem nagyon láttam parkolóautomatákat, meg az emlékeim között se szerepel, bár rég jártam arra.
üdv Bálint
[ Válasz ]
                        
Re: parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:03 Csü, 30 Jún 2016
Szia Bálint. Ez azért van, mert elég nagy zavar van az erőben a parkolás tekintetében. Folyamatosan változik, hogy ki nyeri el az egyes parkolók üzemeltetését a várostól, a díjak nagyjából egységesek, de kicsit valami mindig változik.
Régóta agyalunk egy jó térképen, de attól tartok, hogy képtelenek lennénk a folyamatos frissítését megoldani.

Nézzük a dolog praktikus oldalát:
Parkolóautomatáka t nem is fogsz lelni, bár egyet láttam nemrég a Nowotarska utcában, de szerintem egyenlőre azért nem errefelé megyünk majd el. Viszont parkolós bácsi (néha néni) mindenhol van, cetli tesz a kocsira, és elmenetelkor fizetsz annyi, amennyit voltál. Pár helyen meg napidíj van.

Kuznicéhez közel a II. János Pál körforgalom a határ, annál tovább kocsival nem mehetsz. Itt a B Czecha utcában rengeteg, fizetős parkolót lelsz, az O Balzera utcában meg van kb 8-10 ingyenes hely. (Ezeket csak korán reggel lehet jellemzően megcsípni.)
Marci
[ Válasz ]
                                
Re: parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~MB 21:53 Csü, 30 Jún 2016 Remélem nem értettél félre, a térképet természetesen nem Tőled, hanem az önkormányzattól várnám el :)
Köszönöm az infókat!!!
[ Válasz ]
                                        
Re: parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:10 Pé, 01 Júl 2016
Nem, nem, maximálisan érthető voltál. Mi is várjuk, várnánk...
Marci
[ Válasz ]
Parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~fabee
00:04 Csü, 18 Aug 2016
Sziasztok!

Néhány tipp még parkolás témában:
Ha az ember nem ragaszkodik ahhoz, hogy az autó ott álljon a \"közelben\" egy kirándulás alkalmával, akkor sokszor érdemesebb a szálláson hagyni, és inkább mikróbusszal menni a kirándulóhelyekre. Különösen igaz ez Kuźnice esetében, ahová úgysem lehet teljesen felmenni autóval, csak a rondo-ig (illetve picivel fölé), ahogy azt már előttem is megírtátok.
A benzinkútat, boltokat nem javaslom, mert könnyen büntetés, vagy az autó elszállítása lehet a vége. Akkor inkább fizess 10 zl-t egy egész napos parkolásért pár utcával odébb.
Łysa Polana-nál főszezonban a legnagyobb probléma nem is a parkolással, hanem inkább az odajutással van. Akkora dugók szoktak lenni, hogy az embernek elmegy a kedve a kirándulástól, és még a mikróbuszokat sem mindig engedik előre. Egy megoldás van - főleg ha amúgy is Bukowina, vagy Poronin felől jönnél (mert mondjuk ott szállsz meg) -, mégpedig az, hogy a 960-as út helyett némi kerülővel a 49-esen mész Szlovákiába, onnan pedig a Javorinán keresztül a 66-oson érkezel a helyszínre. Ha elég nagy a dugó, nem is érdemes elmenni a nagy parkolóig, hanem közvetlenül a határ előtt, a Slovnaft kút környéki valamelyik kis parkolóban hagyni az autót, és gyalog elsétálni a kocsisor mellett (Droga Oswalda Balzera). Évekkel ezelőtt ezzel még nem nagyon volt dugó, de mióta egyre többen keresik fel a Tátrát (ami persze jó is), azóta ez gyakori probléma ezen a részen, mivel ez az egyik leglátogatottabb kirándulóhely Zakopane környékén. Részben a könnyű terep miatt, részben azért, mert a sétálni nem szeretőket/tudókat lovasszekér viszi fel, de kisgyerekes családoknak is ideális, mert végig lehet menni babakocsival.

-f-
[ Válasz ]
        
Re: Parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
06:16 Csü, 18 Aug 2016
Csak annyit tennék hozzá, hogy a Rondo (II. János Pál pápa körforgalom) fölé egyáltalán nem lehet menni (tábla is jelzi), csak ha behajtási engedélye van valakinek. Magyar ember gyakorlatilag csak akkor rendelkezik ezzel, ha a Rondo és Kuznice közötti szakaszon van a szállása!
Mivel ez az útszakasz nagyon kedvelt büntetési pontja a rendőrségnek és a városőrségnek is, ezért kiemelten nem ajánlom a behajtást még egy pici szakaszon sem.
Marci
[ Válasz ]
parkolás kerékpárral   Zgłoś błąd do skasowania
~mohapafrany
17:27 Va, 30 Júl 2017
Sajnos nekem rossz emlékeim vannak Zakopánéról. Parkolás ügyben mérgeltek fel, amikor fel akartam menni bringával a Morski Okohoz, és nem engedtek fel, mondván csak azzal a szekérrel lehet amit ők üzemeltetenek, mérgemben felmentem gyalog. Minekutána felszaladtam a Risy- re visszatérve a parkolóba a bringámhoz, addig nem engedtek el amíg 10 kopejkát le nem szurkoltam nekik.... gondoltam inkább megverekszek velük, de nagyon fáradt voltam, így inkább pár zlotyit nagyon apróban széthajítottam a parkoló betonján.... elhihetitek azóta is mérges vagyok rájuk.... ráadásul ez egy 3400 km-es kerékpártúra egyik malőrje volt....
[ Válasz ]
        
Re: parkolás kerékpárral   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
18:18 Va, 30 Júl 2017
Szomorú szívvel olvasom hozzászólásodat. Ijesztő az a gondolat, hogy nem viccből írod, hanem megeshet, hogy komented 100%-ban komoly.

Egy 3400 km-es kerékpártúra alkalmából annyi időt szánhattál volna a tervezésre, hogy megtudd, a Lengyel Tátra területén a nemzeti park szabályozása miatt igen kevés helyen lehet kerékpározni. Többek között a Morskie Okohoz sem. Lehet menni gyalog, és részben lovaskocsival.
Azok után pedig, hogy a parkolóban tároltad a kerékpárodat, és elkérik a parkolási díjat, és valóban hozod ezt a viselkedést, akkor sajnos csak magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt.

Nagy dobra már igazán kár volt verni...
Marci
[ Válasz ]
Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Szűcs Ferenc
10:43 Pé, 17 Aug 2018
Kedves portál üzemeltető!
Auswitz-Birkena u-ba megyünk aug. 25-én szombaton.
A belépőink megvannak, a parkolási lehetőségről szeretnék információt kapni, díj, fizetés stb.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv: Szűcs Ferenc
[ Válasz ]
        
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
13:10 Pé, 17 Aug 2018
Kedves Ferenc!

Auschwitz hivatalos parkolója 10 pln/nap. Számos parkoló van körülötte, ezek árait nem tudom, de vagy ugyanennyi, vagy maximum 1-2 pln eltérés lehet.
Birkenauban 2 pln/óra volt a díjazás, amikor utoljára személyautóval ott jártam, de az még 2017-ben volt, azóta inkább busszal jelenek meg ott, ezért ez nem teljesen biztos ár, de irányadónak gondolom jó lehet.
Marci
[ Válasz ]
Morskie Oko   Zgłoś błąd do skasowania
~Leslie
23:19 Hé, 22 Ápr 2019
Szia!
Érdeklődnék, hogy ha reggel fél nyolc körül érünk a Morskie Oko parkolójához, akkor talán nem kell órákat várni, hogy lovaskocsiba tudjunk ülni? Egy napunk lesz Zakopaneban, szeretném a Morskie Okot délután kettőig megjárni. Vagy ötlet, hogy mikor érkezzünk, hogy minimális legyen a várakozás lovaskocsira?
Köszönöm!
[ Válasz ]
        
Re: Morskie Oko   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
07:22 Ke, 23 Ápr 2019
Sza!

Szerintem mostanság, főleg hétköznapokon a 8:00 tanácsosabb, mert nem biztos, hogy korábban ott lesznek a lovaskocsisok. Igaz, ilyenkor még tömegre sem kell számítani.
Ha nyáron, főidőszakban jönnétek, akkor viszont 6:45-7:00-re legyetek ott.
[ Válasz ]
Parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~Szabi 16:20 Csü, 15 Aug 2019 Sziasztok!
Először is nagyon jó az oldal, sokat segített a Zakopane nyaralásunknál. Jelezni szeretném, hogy a Lysa Polana és a Palenica Bialcanska parkolónál a személyautó 30 pln, az autóbusz 60 pln. Még egyszer köszi a hasznos infókat
[ Válasz ]
        
Re: Parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:26 Csü, 15 Aug 2019
Köszi, frissítettem.
[ Válasz ]
Re: Parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~Tobias magnus 22:02 Pé, 16 Aug 2019 A tótok 5 eurot kérnek a parkolásért. Az kb. 21 pln
[ Válasz ]
morské oko   Zgłoś błąd do skasowania
~gina 11:50 Csü, 13 Feb 2020 T C!
Szlovákia felől mennénk a Rysyn át a Morské oko-hoz és vissza. Így is kell fizetni?
[ Válasz ]
        
Re: morské oko   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
11:53 Csü, 13 Feb 2020
Mivel gyalog mentek (gondolom), ezért nem kell fizetni lengyel oldalon parkolásért. Ha kocsival, akkor kell majd, de csak a szlovák oldalon, és irgalmatlan nagy büntetést...
[ Válasz ]
Re: morské oko   Zgłoś błąd do skasowania
~gina 12:07 Csü, 13 Feb 2020 Szlovákiában van a szállás. Túráznánk, megmászuk a Rysyt. Egyuttal le gyalogolnánk a Morské oko-hoz, megnézni.Ugyanígy mennénk vissza a Rysyn át ahogy jöttünk is. Akkor kinek kell mit fizetni? Milyen bírság?
[ Válasz ]
        
Re: morské oko   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
12:11 Csü, 13 Feb 2020
Mivel nem jelezted, hogy mit kérdezel, így gondoltam a parkolásról van szó. Mert ahhoz szóltál hozzá. Ha gyalog jöttök ezen az útvonalon, akkor nem kell parkolást fizetni.
Ha kocsival nekivágtok, akkor büntetést fogtok fizetni a szlovák oldalon.

Ha másra vonatkozik a kérdés, akkor fogalmazd meg úgy, hogy érthető legyen.
[ Válasz ]
Re: morské oko   Zgłoś błąd do skasowania
~gina 12:37 Csü, 13 Feb 2020 Gyalogos túránk lenne. Megmásszuk a Rysyt (kocsival elég furcsa volna, és a hátizsákba se férne be).Szóval gyalog kelnénk át a tóhoz, és vissza is a Szlovák oldalra vissza.
Csak azért kérdezem mert úgy hallotam hogy ellenörök kérhetik a belépőt Lengyel oldalon.Aki be megy Morské oko-hoz Szlovákiából azt ők honnan tudják hogy így érkezett oda.
Lenne olyan kérdésem hogy a Morské Oko parkolónál lévő kassza az állandóan nyitva van(0-24 ó.)Felnőt belépő mennyi kerül, és a szekér járat mennyibe kerül és milyen ídőközönként jár?
[ Válasz ]
        
Re: morské oko   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
21:35 Csü, 13 Feb 2020
No, most már végre tudjuk, mire vonatkozik a kérdés. Egyszerűen hivatkozni kell rá, hogy honnan jöttetek, és mivel menet közben nem lehet jegyet venni, ezért nem is büntethetnek a hiánya miatt.

A kassza nincs 24 órában nyitva, mert a nemzeti parkot csak napkelte és napnyugta között lehet látogatni, így ehhez igazodik a nyitva tartása is.
Belépőárak a bal oldali menüsorban a BELÉPŐK menüpont alatt. 2020 február 29-ig érvényesek, utána kis mértékben (pl felnőtt jegy 5 zlotyiról 6 zlotyira változik) növekszik.

A lovaskocsik ára felfelé 50 pln/fő, lefelé 30-35 pln/fő. Ha télen jöttök, és lovasszánok lehetnek, akkor a szán lehet 40 pln/fő is lefelé.
Nincs menetrend, ha kint vannak a kocsisok, akkor folyamatosan indulnak, ahogy egy-egy kocsi megtelik.
[ Válasz ]
parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~tomi 15:44 Csü, 15 Júl 2021 Sziasztok ,az lenne a kérdésem hogy ingyenesen használható e a Bukowina Tatrzańska Sportowa 12 parkoló,?Illetve ha késő este érkeznék ill kora hajnalban elhagynám az okoz e valami problémát,.

Válaszotokat előre is köszönöm
[ Válasz ]
        
Re: parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
17:03 Csü, 15 Júl 2021
Szia!

Nem tudjuk sajnos. Nincs infó róla a neten, és nem ismerjük személyesen. Közel van nagyon a Bukovina termálfürdőhöz, aminek nyáron elég nagy a forgalma, így esélyes, hogy szednek ott pénzt, de biztosan nem tudjuk. Így sajnos azt sem, hogy mettől meddig van ott a parkolóőr (már ha van ilyen).
[ Válasz ]
                
Re: parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~tomi 20:31 Csü, 15 Júl 2021 Köszönöm a választ ,annyit találtam róla hogy 0-24 a nyitvatartás tehát gondolom az érkezés távozás ok ,max fizetek:).
Köszi még egyszer.
[ Válasz ]
Morskie Oko parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~V.Péter 19:48 Hé, 25 Okt 2021 Sziasztok! 2021 től már csak az interneten előre megválltott jeggyel lehet behajtani a Morskie Oko parkolóba. Ha van szabad hely akkor is!
www.tpn.pl
[ Válasz ]
        
Re: Morskie Oko parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
23:19 Hé, 25 Okt 2021
Igen. Ha pontosak szeretnénk lenni, akkor 2021 augusztus 2-től, és nem csak internetes elővétellel, de a lényeg, hogy folyamatosan olvasható erről a cikkünk a főoldalon.
[ Válasz ]
kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~juci 12:27 Hé, 02 Jan 2023 Jó napot!
Honnan indul a lovaskocsi a tóhoz? Melyik parkolóban célszerű ahhoz megállni?
Köszönöm a segítséget előre is!
[ Válasz ]
        
Re: kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
12:31 Hé, 02 Jan 2023
Palenica Bialczanska parkolótól indulnak a lovaskocsik a Morskie Okohoz. Akárhol parkoltok, innen tudtok indulni. Gyalog is.
[ Válasz ]


Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

Csapatunk:

        Gabi, Marci, Máté és Ákos

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
köszönet
~Noémi
21:14 Hé, 22 Júl 2024
Köszönjük a lehetőséget és segítséget, hogy szinte utolsó percben, de sikerült...
Re: Kutya
~CsMarton
17:45 Va, 21 Júl 2024
Nem.
Kutya
Nokedli
17:35 Va, 21 Júl 2024
Kutyát fel lehet e vinni a felvonón?
Re: 1 napos
~CsMarton
15:25 Csü, 18 Júl 2024
Igen, jó lehet a 13:00. Kényelmesen lesz akkor időtök odaérni. Ha mostanság jöttök, akkor...
Re: 1 napos
~kiszele
15:21 Csü, 18 Júl 2024
Köszönöm. Amennyiben igaz, akkor 11. vagy 11.48-kor érkeznénk Krakkóból. Érdemes-e 13...
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 127668734 látogató
1999-2024 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.