Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóLátnivalók Zakopanéban!

Zakopane városában jártunkkor, nekünk magyaroknak a Tátra csodás hegyei és mesés völgyei általában teljesen le szokták kötni a figyelmünket, de azért érdemes Zakopane kulturális életére is legalább egy pillantást vetnetek. Hisz nem csak túrázni és síelni járnak ide a lengyelek, hanem Lengyelország egyik kulturális központjaként is számon tartják a várost. Múzeumok, színház és rengeteg a művészeti galéria található itt, nem is szólva a fesztiválokról és koncertekről, amelyek a jó idő beköszöntével gyakorlatilag folyamatosan zajlanak.

Persze elhanyagolni nem szabad például a zakopanei kötélvasutakat, mint a Kasprowy Wierch-re közlekedő lanovkát, a Gubałówka hegyre felmenő siklóvasutat, és a számos ülőszékes felvonót - avagy libegőt sem. Róluk itt találtok hasznos tudnivalókat!

Zakopane fontos szerepet játszott Lengyelország újkori kulturális történetében is, sok író, költő zeneszerző és festő élt és alkotott itt, de a XIX század végétől mindenki, aki egy kicsit is számított ide járt nyaralni, feltöltődni és mindig hagyott maga után valami emléket. Itt élt a híres lengyel zeneszerző Karol Szymanowski, akinek egykori háza most múzeumként látogatható (Willa Atma). Itt töltötte öregnnapjait Jan Kasprowicz, lengyel költő; háza és síremléke a Harenda városrészben látogatható. A híres lengyel kecskés képregény „Koziołek Matołek” megalkotója 
Kornel Makuszyński is itt élt, sírját az ótemetőben minden idelátógató lengyel gyerek felkeresi. Stanisław Igancy Witkiewicz és családja is itt alkotott, munkáságuknak köszönhetően létrejött a zakopanei építészeti stílus, amelyben a legtöbb ház épül ma is. E sílusnak szentelt múzeum a Willa Koliba. Végtelenségig lehetne sorolni a hírességek nevét, akik itt nyaraltak, de csak néhányat példaként Maria Skłodowska Curie, Lenin, stb.

Ez mind még csak a múlt, mert a jelen sem szegényebb ide látogató művészekben és itt alkotókban, erről tesz tanúbizonyságot a múzeumok, galériák, és a látogatható műhelyek szinte végtelen sora.

Itt be is fejezem e hosszúra nyúlt bemutatót, és remélem máris kedvet csináltunk egy rövid zakopanei kiruccanásra, vagy hosszabb elmélyültebb ismerkedésre. Ebben akár segíteni is tudnak magyar nyelvű idegenvezetőink, akiket a polandtourism@gmail.com vagy az office@zakopaneinfo.hu email címeken lehet elérni.

ZakopaneInfo   Zgłoś błąd do skasowania
~Mariann 13:55 Csü, 12 Dec 2013 Gratulálok informatív, remek honlapjukhoz!
[ Válasz ]
érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Ágnes 21:53 Va, 02 Feb 2014 Koszonom kedves Marci a segitseget!Szuper amit csinaltok a tovabbiakban is kivanok nektek sok sikert a munkatokhoz.
[ Válasz ]
csoport   Zgłoś błąd do skasowania
Tamas01
17:07 Csü, 03 Ápr 2014
Sziasztok a nevem Tamás Május 1 utazunk kocsival Auschwitzbe 4 fő szeretnénk csoporthoz csatlakozni ott a helyszínen 11órára
e-mail bugacsa@citromail.hu
Köszön öm
[ Válasz ]
Köszönet   Zgłoś błąd do skasowania
ageeca71
20:01 Va, 20 Júl 2014
Kedves Gabi és Marci!
Ma érkeztünk haza egy hét után Zakopaneból és itt szeretnénk köszönetet mondani a sok hasznos információért. Minden napunkat a honlapotok alapján szerveztük és ennyi gyönyörűséget és tartalmas élményt még sosem szereztünk.
Nagyon szépen köszönjük ezt Nektek!
További sok sikert kívánunk Nektek a munkában és magánéletben egyaránt.
Ági és Gábor
Nyíregyháza
[ Válasz ]
érdeklődés-csoporthoz csatlakozás   Zgłoś błąd do skasowania
~Gréta 21:19 Ke, 12 Aug 2014 Kedves Johanna,Gabi és Marci!
Családommal néhány napot Zakopanéban töltünk. Augusztus 15-ig maradunk. Szeretnénk megnézni Auschwitzot. Érdeklődni szeretnék,hogy lenne-e lehetőség csoporthoz csatlakozni (ha igen, milyen úton-módon)? A választ előre is köszönöm.
Üdv: Gréta
[ Válasz ]
        
Re: érdeklődés-csoporthoz csatlakozás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
22:28 Ke, 12 Aug 2014
Kedves Gréta!

Sajnos a megjelölt időszakban nem lesz olyan csoportunk, amihez csatlakozni lehetne.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: érdeklődés-csoporthoz csatlakozás   Zgłoś błąd do skasowania
~Gréta 23:11 Ke, 12 Aug 2014 Kedves Marci!
Köszönöm a villámgyors választ.
(és azt is,hogy létrehoztátok ezt az oldalt)
Minden jót a továbbiakban.
[ Válasz ]
                        
Re: érdeklődés-csoporthoz csatlakozás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
23:13 Ke, 12 Aug 2014
Kedves Gréta!

Örömmel. Még egy pozitív válaszadási lehetőségnek örültem volna, de most sajna ez van.
Marci
[ Válasz ]
Szilveszter   Zgłoś błąd do skasowania
~Tibi 10:17 Va, 04 Jan 2015 Kedves Marci
Szeretném megköszöni a segítségeteket amivel a zakopanei tartózkodásunkat segítettétek és ezáltal még több élménybe lehetett részünk. Még egyszer nagyon szépen köszönjük,és kívánunk jó egészséget a további munkátokhoz.

Köszönettel : Tibi és Borbála
[ Válasz ]
Információ   Zgłoś błąd do skasowania
~Varga Család 14:11 Csü, 28 Máj 2015 Kedves Marci.

Nagyon jó ez az oldal, rengeteg hasznos információval lát el mindenkit. Jövő hónapban megyünk Zakopanéba, Auschwitzba, Krakkóba. Mindent megtaláltunk az utazáshoz ezen az oldalon.
Azonban lenne pár kérdésünk pénzváltással kapcsolatosan, váltanak-e forintot, illetve hol váltanak jobban Lengyelországban vagy itthon?? Továbbá Krakkóban az utcán lesz parkolónk, a szállodának nincs parkolója. Milyen a közbiztonság? Hétvégén kell-e parkolási díjat fizetni? Köszönjük előre is a választ!!
[ Válasz ]
        
Re: Információ   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:52 Pé, 29 Máj 2015
Kedves Varga Család!

Köszönjük üzeneteteket, és szép szavaitokat a portálról.

A helyi pénzváltók forintot is váltanak zlotyira, mostanság sajnos olyan 80-82 ft = 1 pln körüli árfolyamon. Ami azt hiszem egy picivel rosszabb, mint otthon, bár nem vagyok naprakész teljesen. Nagy összességében hol itt, hol ott szokott egy leheletnyit jobb lenni, szóval ez elég változó.
Én sokszor parkoltam már Krakkóban utcán, főleg a központban, sosem volt semmi bajom vele. Az utcai parkolók automatásak, és péntek estétől hétfő reggelig a parkolás ingyenes.
[ Válasz ]
                
Re: Információ   Zgłoś błąd do skasowania
~Varga Család 14:54 Pé, 29 Máj 2015 Köszönjük szépen. További sok sikert az oldalhoz!!
[ Válasz ]
Dicséret   Zgłoś błąd do skasowania
~Varga Család
11:52 Pé, 26 Jún 2015
Kedves Marci, és mindenki.

Hazaérve Lengyelországból, még mindig a hatása alatt vagyunk. Gyönyörű ország, kedves emberek, tisztaság, rendezettség stb. Sok országot bejártunk már, de Lengyelország az első helyre került. Zakopane sétálóutcáján a Siaro Izba étteremben ebédelve Magyar népzene csendült fel, gondolom a tiszteletünkre, mivel magyar nyelvű étlapot kértünk, tudták, hogy azok vagyunk. Marci ha megtennéd ezt utólag is köszönd meg a nevünkben!!! Továbbá köszönet neked is Marci a kuponokért, és az információkért. Még egy nagyon meglepő és megható gesztust elmesélnék. Krakkó központjában kezet csókoltak nekem, és a lányomat körbe puszilgatták egy boltban, mikor megtudták, hogy Magyarok vagyunk!!! A hétköznapi utca embere volt, nem turista az látszott rajtuk. Pedig aztán minden féle nációval találkoztunk Krakkóban, de csak nekünk járt ez a tisztelet, hangsúlyozva, hogy \"Polski Love Węgierski\". Nagyon, nagyon beleszerettünk az országba és biztos megyünk még, nagyon ajánlom mindenkinek!!!!
[ Válasz ]
belépő   Zgłoś błąd do skasowania
Kristóf
14:57 Va, 12 Júl 2015
Sziasztok!
Először s egy hasznos infot szeretnék megosztani veletek:
A szalasiska kempingről érdeklődtem pár hónapja, és máshol utána jártam és sikerült kinyomozni, hogy pár hete megnyitottak :
Julian Kubowicz (tel. +48 666 386 898, szalasiska@pza.org.pl). http://pza.org.pl/news.acs?id= 3124012

A kérdésem meg a Tátrai belépővel kapcsolatos. Az érdekelne, hogy hol tudom megvenni? Kinél tudok érdeklődni? Mert nagy kerülőt nem szeretnénk tenni. Mi Lysa Polana felől érkezünk és a Halató irányába fogunk menni. Van arra felé valami hely ahol ezt meg lehet venni? Vagy ezt előre kell?
Előre is köszi!
Kristóf
[ Válasz ]
        
Re: belépő   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
18:32 Va, 12 Júl 2015
Kedves Kristóf!

Valóban, idén hosszú-hosszú idő után a Juhásztanya-tisztáson a kemping megnyitott, és nyitva is lesz augusztus 30-ig. FONTOS azonban hozzátenni, hogy a kemping csak hegymászók számára elérhető. Előzetes bejelentkezés szükséges a fenti elérhetőségeken.

Nemzeti parki belépőt a Tátrai Nemzeti Park határán lehet venni, esetetekben Palenica Bialczanskan, ahonnan a túrátok indul.
Vonatkozó információk a Túrázóknak menüpont alatt.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: belépő   Zgłoś błąd do skasowania
Kristóf
19:55 Ke, 14 Júl 2015
köszi szépen!
[ Válasz ]
érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Varsás Éva
16:00 Ke, 21 Júl 2015
Kedves Marci és Gabi!
Segítségeteket szeretném kérni. Decemberbe két napos útra mennénk kb. 46-48 fő. Nem tudom milyen szálláslehetőségek vannak Zakopanéban ebben az időszakban, és melyik milyen árban van. Ha ebben tudnátok segítséget nyújtani nagyon megköszönném. A mail címem sweetblackbfly@gmail.com, kérlek titeket ide írjatok. Most 25-én szombaton is Zakopanéban leszek, ha van lehetőség személyes találkozásra, hogy a részletekről is tudjunk beszélni nagyon örülnék neki. Köszi a válaszotokat: Varsás Éva
[ Válasz ]
        
Re: érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
17:22 Ke, 21 Júl 2015
Kedves Éva!

Holnap kapsz emailt a megadott címre. Minden mást már akkor ebben formában egyeztetünk majd.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
12:04 Sze, 22 Júl 2015
Kedves Éva!

Két levél is ment ma az office@zakopaneinfo.hu címről.
Marci
[ Válasz ]
Re: Információ   Zgłoś błąd do skasowania
~Fodor Tünde
19:55 Hé, 27 Júl 2015
Kedves Marci!
Július 30-án szeretnénk Auschwitz-ba látogatni, de amint azt a portálról megtudhattuk nagy valószínűséggel nem kapnánk idegenvezetőt, mert a két hetes előre foglalásról lecsúsztunk. Ha esetleg lenne egy csoport akikhez becsatlakozhatnánk (6fő) vagy tudna más megoldást ajánlani azt előre is megköszönöm!
Köszönettel : Tünde
[ Válasz ]
        
Re: Információ   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
19:59 Hé, 27 Júl 2015
Kedves Tünde!

Köszönjük hozzászólásodat. Sajnos 30-án nincs csoportunk Auschwitzban így a csatlakozásban nem tudunk segíteni. Foglalásra nincs két hetes korlát, de 5 napos sajna van, így már foglalni sem lehet...

Marci
[ Válasz ]
                
Re: Információ   Zgłoś błąd do skasowania
~Fodor Tünde 20:14 Hé, 27 Júl 2015 Kedves Marci!
Köszönöm a gyors választ! Még azt meg szeretném kérdezni, hogy egyénileg milyen időpontban érdemes oda látogatni?
Köszi, Tünde
[ Válasz ]
                        
Re: Információ   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
20:32 Hé, 27 Júl 2015
Kedves Tünde!

Kérlek, hogy az egyéni látogatásra vonatkozó cikkünket jó alaposan olvasd át. Megleled a ZakopaneInfon, a Programok / Kulturális programok / Auschwitz - Birkenau cikbben!

Ennek ismeretében lehet a kérdés is megoldódik, de az alábbi választ is érteni fogod:

Amennyiben idegenvezető nélkül mentek be, akkor csak 8-10 óra közé, vagy 15 után tudjátok magatokat regisztrálni.
Amennyiben pedig a múzeum által indított vezetésekbe csatlakoztok be (ugye itt sajna magyar nincs), akkor elég sok időpont állhat rendelkezésetekre.

Abból, ami még szabad, szerintem úgy regisztráljatok, ahogy nektek a legjobb!
Marci
[ Válasz ]
Érdeklődés.   Zgłoś błąd do skasowania
repey
01:52 Pé, 31 Júl 2015
Kedves Marci. Érdeklődnék hogy mi 3-an megyünk a tábor megnézni,aug 12-én 8 órára egyéni látogatásra. Az lenne a kérdésem 10 órakor elkell hagynunk a tábort? És hogy a közelben parkolási lehetőségre van mód?
[ Válasz ]
        
Re: Érdeklődés.   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
07:38 Pé, 31 Júl 2015
Nem, nem kell elhagyni a tábort 10:00-kor. Nagyon sok parkoló van a közelben (fizetősek), így a parkolással nem lesz gondotok.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Érdeklődés.   Zgłoś błąd do skasowania
repey
14:06 Pé, 31 Júl 2015
Kedves Marci.

Nagyon szépen köszönöm a gyors és kielégítő választ.

További szép napot.
[ Válasz ]
                        
Re: Érdeklődés.   Zgłoś błąd do skasowania
~mCoIdYMI
20:36 Csü, 30 Jún 2016
This is a really inengliltet way to answer the question.
[ Válasz ]
Látnivalók   Zgłoś błąd do skasowania
Kata
10:24 Va, 20 Szept 2015
Sziasztok! Érdeklődnék hohy a piacon és a lanovkán kivűl mi az a program amit feltétlen javasolnátok nekünk? Harom napig leszünk úgyhogy túl sok időnk nem lesz 😔mi az ami nagyon szép es nagyon látni kell? 😀 67 éves anyukám is velünk lesz így a könnyebben elérhető helyekre lennék kíváncsi elsősorban . Válaszotokat előre is köszönöm 😊 Kata
[ Válasz ]
        
Re: Látnivalók   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:59 Va, 20 Szept 2015
Kedves Kata!

Mindenképpen menjetek fel siklóval a Gubalówka-hegyre, ha szép idő lesz, az ottani panoráma csodás.
Vannak könnyű völgy-túrák is, azokat örömmel javaslom, és persze a városban múzeumok, a sétálóutca (esetleg az ottani éttermek) is kihagyhatatlan programok.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Látnivalók   Zgłoś błąd do skasowania
~Kata 17:44 Va, 20 Szept 2015 Kedves Marci! Nagyon szépen köszönöm válaszodat 😊 a lanovkára közben meg is rendeltem a jegyet a te segítségedet igénybe véve 😉 Nagyon sok hasznos dolgot megtudtam a portálon ezért külön köszönet nektek 😊
[ Válasz ]
                        
Re: Látnivalók   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
17:46 Va, 20 Szept 2015
Orommel!
Marci
[ Válasz ]
pénzváltás   Zgłoś błąd do skasowania
~HSzilvia
10:12 Hé, 05 Okt 2015
Kedves Marci!
Október 15-17 között kirándulunk egy nagyobb csoporttal Zakopaneban és Krakkóban. Érdeklődni szeretnék, hogy pénzt váltani tudunk-e kint is, vagy mindenképpen már váltsunk Magyarországon?
Nagyon klassz a honlap!
Szilvi
[ Válasz ]
        
Re: pénzváltás   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
10:16 Hé, 05 Okt 2015
Kedves Szilvia!

Zakopan sétáló utcáján, a Krupówki utcán több pénzváltó is található (Kantor néven), és hasonlóan váltanak, mint Magyarországon. Eurót és forintot is gondnélkül váltanak.
Jó utat Gabi
[ Válasz ]
                
Re: pénzváltás   Zgłoś błąd do skasowania
~HSzilvia
11:00 Hé, 05 Okt 2015
Kedves Gabi!
Köszönöm szépen a választ.
[ Válasz ]
Zakopane   Zgłoś błąd do skasowania
~Regi 11:16 Ke, 15 Dec 2015 Üdv Marci!

Köszönjük a segítséget,ismét nagyon jó élményben volt részünk Zakopaneban :)
Volt lovaskocsikázás a halastóhoz,barangolás a vásárban,jártunk János Pál szülővárosában is.Szuper volt !! Még Jövünk :)

Regi
[ Válasz ]
Tatry card   Zgłoś błąd do skasowania
~Emesy825 22:48 Pé, 08 Jan 2016 Sziasztok! A Tatry card-ot csak síeléshez lehet használni vagy egyéb kedvezményekre is jogosít? Pl. termálfürdő, étterem. Vasárnap megyünk Zakopane-ba, most gyűjtöm a pihenőnapi programot:)
[ Válasz ]
        
Re: Tatry card   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:05 Szo, 09 Jan 2016
Szia!

Nem ismertem a Tatry Card-ot, utánanéztem. (Van angol nyelvű irodalma is a neten.) Az alapján amit találtam, szálláshelyeken, éttermekben és termálfürdőkben is ad kedvezményt. Csak épp Szlovákiában, és nem Lengyelországban, szóval Zakopanéban nem sokra mész vele.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Tatry card   Zgłoś błąd do skasowania
~Emesy825 10:25 Szo, 09 Jan 2016 Köszönöm a választ! Remélem, a sípályán elfogadják:)
[ Válasz ]
                        
Re: Tatry card   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:28 Szo, 09 Jan 2016
Annak alapján, amit olvastam róla, csak Szlovákiában használható. Úgyhogy remélem, hogy valamilyen szlovák sípályára gondolsz.
Marci
[ Válasz ]
érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Ibolya 10:05 Ke, 08 Márc 2016 Sziasztok. Március 12-13 tervezünk egy kirándulást Zakopaneba 19 fővel. Megnéztük az időjárás előrejelzést, havat és esőt is mutat. Szeretném kikérni a véleményeteket, érdemes-e ilyen időben kimenni, ha a hegyet is szeretnénk látni? Működik-e hóban, esőben a lanovka, meddig van nyitva? Nem foglaltunk előre szállást, ebben esetleg tudtok-e segíteni? Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv Ibolya
[ Válasz ]
        
Re: érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:22 Ke, 08 Márc 2016
Kedves Ibolya!

Sajnos semmit sem tudok mondani az időjárás előrejelzésről. Sokan kérdezik, hogy mi várható, és napról napra mást mutat az előrejelzés. Úgy néz ki lesznek napos időszakok is, és esős/havas időszakok is. Nyilván előbbiben jobban lehet látni a hegyet...

A lanovka hóban és esőben is közlekedik, és március 15-ig 15:30-kor megy fel az utolsó lanovka és 17:30-kor jön le...

Tudunk segíteni szállásban, de jó lenne tudni, hogy milyen szobastruktúrára lenne szükségetek, és hogy a szállást reggelivel, félpanzióval, esetleg ellátás nélkül keresitek-e? Meg persze minden más vágyatokat. És kérem, hogy ez ügyben válaszodat ne itt tedd meg, hanem küld el emailben az office@zakopaneinfo.hu címre. Köszönöm.

Marci
[ Válasz ]
                
Re: érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Ibolya 10:33 Ke, 08 Márc 2016 Nagyon köszönöm a gyors választ
[ Válasz ]
árak   Zgłoś błąd do skasowania
~János 20:42 Ke, 08 Márc 2016 Üdv, az árakat böngészve nem egészen világos nekem, hogy a 7 éves és a 14 éves gyerekemnek milyen jegyeket kell venni?
van netán nekik is \"nemzetközi diákigazolvány\"?
köszöne ttel: János
[ Válasz ]
        
Re: árak   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
22:14 Ke, 08 Márc 2016
Kedves János!

Vajh minek az árait böngészed? Ha a kötélvasutakét, akkor 7 évesnél nem, de 14 évesnél elvben már kell a nemzetközi diákigazolvány. Amúgy élőben nem túl kötözködőek a pénztárosok.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: árak   Zgłoś błąd do skasowania
~János 11:21 Sze, 09 Márc 2016 köszi a választ, amúgy a siklóét és a kötélpályáit is nézegettem.
minden jót a hétvégén Zakopanéban :)
[ Válasz ]
                        
Re: árak   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
11:25 Sze, 09 Márc 2016
Örömmel. Egy cég viszi az ott leírt kötélvasutakat, egységes az elvárás is.
Marci
[ Válasz ]
időjárás-látnivalók   Zgłoś błąd do skasowania
~krakler
16:25 Hé, 06 Jún 2016
Kedves Marci!
két éve voltunk Zakopanéban a Te sok-sok segítségeddel, most ismét jövünk, 12 baráttal együtt csütörtökön érkezünk, de sajnos az időjárás elég rossznak ígérkezik. Ismét szeretném a segítségedet kérni, ha esik az eső van valami olyan programlehetőség ahová elvihetjük a barátainkat? Csak vasárnapig maradunk, Morskie Oko-t terveztünk péntekre, Krupowkát szombatra, vasárnap hazafelé meg a dobsinai jégbarlangot. A Krupowka természetesen esőben is marad, bár nem tudom, hogy a Gubalowka vasúttal ha felmegyünk a hegyre mennyire lesz sár... de ugyanezen okból gondolom a Morskie Oko sem olyan jó ötlet esőben. Kerestem a neten, de leginkább csak kirándulós ötleteket találtam...
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: Ági
[ Válasz ]
        
Re: időjárás-látnivalók   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:39 Hé, 06 Jún 2016
Kedves Ági!

Szurkolok, hogy jobb legyen az idő, de esőben alapvetően esőkabát, mert Zakopane a szabadtéri lehetőségei végett híres.
Persze van termálfürdő, és múzeum leírásokat is találsz ezen az oldalon, ha az oldalmenüre pillantasz. Esetleg Krakkó, Wieliczka is számításba jöhet ilyenkor.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: időjárás-látnivalók   Zgłoś błąd do skasowania
~krakler
17:13 Hé, 06 Jún 2016
Kedves Marci!
Köszönöm a gyors választ, akkor ez azt jelenti, hogy a Morskie Okohoz fel lehet menni esőben is? Nem merülünk el a sárban?
És még egy kérdés, a Krupowkán található pénzváltók nyitva vannak szombat-vasárnap is?
[ Válasz ]
                        
Re: időjárás-látnivalók   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
17:16 Hé, 06 Jún 2016
Nem merültök el, mert végig aszfalton visz az út. (Van négy erdei rövidítés, az lehet saras, de ezeket ki lehet kerülni az aszfalton, egyik sem valami hosszú szakasz...)
A Krupówkin a pénzváltók többsége szombaton és vasárnap is dolgozik.
Marci
[ Válasz ]
                                
Re: időjárás-látnivalók   Zgłoś błąd do skasowania
~krakler
17:33 Hé, 06 Jún 2016
igen, azt tudjuk mert voltunk fent két éve, gyönyörű volt, de az idő is! most szekérrel megyünk majd a lustább utazók kedvéért, inkább csak a látvány milyensége, meg a felső tó megközelíthetősége a kérdés...
[ Válasz ]
                                        
Re: időjárás-látnivalók   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
17:40 Hé, 06 Jún 2016
Ha esik, akkor a látvány mindig gyengébb. A felső-tó (Tengerszem) megközelítése pedig nem olyan egyszerű, mivel elég csúszós tud lenni a jó meredek út esőben.
Marci
[ Válasz ]
                                                
Re: időjárás-látnivalók   Zgłoś błąd do skasowania
~krakler
17:45 Hé, 06 Jún 2016
igen, én is így gondoltam... innentől kezdve reménykedünk!! Köszönöm ismét a segítséget, szép napot Nektek!!
Üdv Ági
[ Válasz ]
                                                        
Re: időjárás-látnivalók   Zgłoś błąd do skasowania
~krakler
10:49 Sze, 08 Jún 2016
Kedves Marci, még egy kis segítséget kérnék... Csütörtökön a munkabeosztások miatt kb. éjjel 11-12 közt fogunk érkezni,félpanziós a foglalásunk, de természetesen a szállásadót már nem zaklatjuk a vacsorával, tudsz esetleg valami olyan helyet, ahol a csoport éhenhalni készülő tagjai még kapnak valami vacsit? (McDonalds vagy ilyesmi) A Zakopane ul. Harenda - Ustup 9a-ban fogunk lakni. Köszönöm szépen, üdv Ági
[ Válasz ]
                                                                
Re: időjárás-látnivalók   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:37 Pé, 10 Jún 2016
Kedves Ági!

Szerdától ma reggelig úton voltam hazafelé a nyaralásból, ezért nem láttam időben a kommentet. Remélem sikerült megoldani.
Marci
[ Válasz ]
autópálya   Zgłoś błąd do skasowania
~Timi
21:36 Csü, 16 Jún 2016
Kedves Marciék!😊

Szeretném megkérdezni, hogy van- e fizetős autópálya? Köszönöm szépen.Timi
[ Válasz ]
        
Re: autópálya   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
23:20 Csü, 16 Jún 2016
Szia Timi!

Zakopaneban egyáltalán nincs autópálya. Szlovákiában és Lengyelországban összeségében természetesen vannak autópályák, de sok függ attól merre tervezel menni. Google.maps útvonal tervezője jelzi ezeket.
Szép napot
Gabi
[ Válasz ]
érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
hjano 09:15 Hé, 27 Jún 2016 Tisztelt Ötletgazdák!

Családommal július 3-10 között nyaralunk Zakopánéban. A család 4 fős , a gyerekek 17 illetve 14 évesek.

Szeretnénk elmenni Krakkóba, Auschwitzba, Birkenauba és a Wieliczkai sóbányába.
Ezekbe a városokba természetesen el is tudunk utazni autóval, azaz ott is be tudunk kapcsolódni a csoportba.

A Kasporwy csúcsra is szeretnénk feljutni.Ide jegyet is szeretnénk váltani olyan napra, amikor nincs egyéb program csoportosan.
Szívesen elmennénk egy sajtkészítő műhelybe és a környék látnivalóit is szívesen megnéznénk egy 1 napos magyar nyelvű idegenvezetéssel.

Van-e lehetőség csatlakozni csoporthoz vagy a családdal eljönne-e egy idegenvezető?

Ha van lehetőség rá, akkor szívesen elfogadnánk egy program ajánlatot a fentiek figyelembevételével.

Várom ajánlatukat az árak közlésével.

Előre is köszönöm.
Üdvözlettel:

János
[ Válasz ]
        
Re: érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:19 Hé, 27 Jún 2016
Kedves János!

Tegnap esti leveledet megkaptuk, Gabi épp ezekben a percekben ír neked választ. Hamarosan nálad lesz.
Marci
[ Válasz ]
köszönet   Zgłoś błąd do skasowania
morzs
21:17 Csü, 03 Nov 2016
Én is gratulálok és köszönjük a sok segítséget!!
[ Válasz ]
info   Zgłoś błąd do skasowania
~Niki 21:15 Ke, 08 Nov 2016 Sziasztok!

December végén utaznánk Zakopaneba gyerekekkel és vinni szeretnénk közepes méretű kutyánkat is. Elvileg a szálláshelyen engedik, de azt az információt kaptuk, hogy természetvédelmi körzet, ezért nem lehet sehol sétáltatni. Tud erről valaki valamit?

Köszönettel
[ Válasz ]
        
Re: info   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
21:18 Ke, 08 Nov 2016
Kedves Niki!

Igen tudunk. A Tátrai Nemzeti Park területére nem lehet bevinni kutyát (és egyéb háziállatot), így a városban, vagy a várostól északra eső részeken lehet vele sétálni.
A Tátra területén túrázni viszont nem.
Marci
[ Válasz ]
Info   Zgłoś błąd do skasowania
~Matu
15:14 Pé, 11 Nov 2016
Mindenkinek ajánlanám figyelmébe, a most indult Zakopane Facebook csoportot!
[ Válasz ]
        
Re: Info   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
15:23 Pé, 11 Nov 2016
Egy link igen hasznos lenne hozzá...
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Info   Zgłoś błąd do skasowania
~Kálmán
18:02 Pé, 11 Nov 2016
Olyat már én is csináltam.
https://www.fa cebook.com/groups/752074781586 841/
[ Válasz ]
közlekedés   Zgłoś błąd do skasowania
babeu8
16:25 Ke, 18 Ápr 2017
Kedves Johanna, Gabi és Marci,

Május 1.-i hétvégén mennénk Zakopane-ba 4 napra kocsival. Szeretnénk majd elmenni Krakkóba is, viszont az interneten sehol nem találtam busz vagy vonat menetrendet. Tudnátok nekem segíteni ebben hogyan tudnánk oda eljutni?

Köszönöm!
[ Válasz ]
        
Re: közlekedés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMárton
16:35 Ke, 18 Ápr 2017
Kedves babeu8!

Honlapunk FŐOLDALÁN keresd az utazás Zakopanéba menüpontot. Ott Krakkó és Zakopane között buszközlekedéshez és vasúthoz is lelsz menetrendet, természetesen ezek Zakopane-Krakkó viszonylatban is érvényesek.
Marci
[ Válasz ]
Junius 4-én vagy 5-én látogatás   Zgłoś błąd do skasowania
~Zoli 23:24 Va, 28 Máj 2017 Sziasztok !

Küldtem emailt office@zakopaneinfo.hu címre és várom a választ .

Köszönöm !
[ Válasz ]
        
Re: Junius 4-én vagy 5-én látogatás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:01 Hé, 29 Máj 2017
Kedves Zoli!

Az igen szép dolog (hogy ráadásul még vasárnap is) küldesz egy levelet este 11 után, de három perc után már a válasz miatt kommentelsz. Ennyire nem bízol Bennünk?
Kapsz választ, mielőbb, de kicsit utána kell járnom a konkrét időpontoknak. Este 11-kor viszont épp aludtunk, így akkor ez még nem ment.
Ha már az utolsó pillanatban szervezkedsz, akkor is légy egy kicsit türelmes, kérlek.
Marci
[ Válasz ]
kirándulás   Zgłoś błąd do skasowania
~Robi
22:51 Pé, 23 Jún 2017
Hello Zakopaneinfo!

Július elején megyünk Poprád környékére nyaralni-túrázni kirándulni. Tervben van, hogy egyik nap átmennénk Zakopanét megnézni. Kérdésem, hogy melyik úton érdemes menni a hosszabb kevésbé szerpentines vagy a rövidebb hegyin? Milyen látnivalót ajánlotok egy egy napos kirándulásra családdal, 2 gyerek 9 évesek. Valami kisebb túra vagy város nevezetesség...Inkább a sportos vonalon vagyunk nem a múzeumok a legfontosabbak. Persze ha van valami nagyon jó akkor legyen. Szóval egy délelőttől délutánig mit kell ott megnézni! :) köszönöm! üdv.: Robi
[ Válasz ]
        
Re: kirándulás   Zgłoś błąd do skasowania
István
16:54 Szo, 24 Jún 2017
Ha Popradról mész,érdemes felmenni a Tátrába,egyátalán nem veszélyes az út!Poprádon az van kitáblázva,hogy Vysoké Tatry(Magas Tátra)!Tátrafüreden(Stary Smokovec)lyukadsz ki,és ott a sínek után jobbra mész!Az út levisz a Határhoz vezető főutra,az elágazásban pedig balra mész!Podspády (Tátrazúgó)nevű faluban pedig jobbra(semmi sincs kitáblázva,ne ijedj meg)!Innen jó 10 km,Bukowina Tatrzanska nevű lengyel település!Ott már kivan táblázva merre van Zakopane!Véleményem szerint ez a leggyorsabb és legbiztonságosabb út!
[ Válasz ]
                
Re: kirándulás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
13:15 Hé, 26 Jún 2017
Csatlakozom, bár én Poprádról Nagylomnic (Vielká Lomnica) községen át mennék, az rövidebb, mint Ótátrafüredet belevenni. A határátkelőt nagyon ajánlom, a következő határon (Lysa Polana) és környékén ugyanis mindig nagy a tömeg a Morskie Oko nevű igencsak közledvelt tó közelsége miatt.

A programlehetőségekről oldalunkon a Programok, Látnivalók és a Túrázóknak menüpont alatt tájékozódhatsz, ez utóbbit ajánlom leginkább, ha sportosabb programokban gondolkodtok.
Marci
[ Válasz ]
Köszönjük :)   Zgłoś błąd do skasowania
klanyirebeka
13:52 Va, 16 Júl 2017
Nászutunkat töltöttük Zakopaneban .
Köszönjük a sok hasznos információt, programot, segítséget.
Szuper, hogy van egy ilyen honlap!
Minden jót kívánunk:
Rebeka és Tamás
[ Válasz ]
Étterem   Zgłoś błąd do skasowania
~Füles
10:45 Va, 06 Aug 2017
Nagyon szwuper a honlap, én vegetariánus étteremben kérnék segitséget. Köszönettel Füles
[ Válasz ]
        
Re: Étterem   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
11:11 Va, 06 Aug 2017
Hát, nem nagyon dívik errefelé, elég húsos a konyha errefelé. Ettől még szinte minden étteremben vannak húsmentes ételek, ilyen a pierogi, azaz töltött tészta nem húsos változatai, bizonyos levesek, a grillezett helyi sajtok és persze a halételek.
Kimondottan vegetáriánus étteremről nem tudunk sajnos.
Marci
[ Válasz ]
Síugró pálya   Zgłoś błąd do skasowania
~Orsi 20:54 Csü, 14 Szept 2017 Kedves Marci!
A kérdésem szokatlan: meg lehet nézni a síugró pályát közelről? Fel lehet-e menni oda, ahonnan lesiklanak?
[ Válasz ]
        
Re: Síugró pálya   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
21:55 Csü, 14 Szept 2017
Kedves Orsi!

Nem annyira szokatlan a kérdés, kérés. Ha épp nincs verseny, és nincs valami nagyon komoly edzés, akkor a sánc látogatható.
A belépőjegy ára (12 pln) a felső részre közlekedő libegő oda-vissza használatát is tartalmazza, szóval le lehet nézni (majdnem) onnan, ahonnan az ugrók indulnak.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Síugró pálya   Zgłoś błąd do skasowania
~Orsi 15:02 Sze, 20 Szept 2017 Köszönjük a segítséget! Hétfőn voltunk, nagyon jó volt, és nagyon is közel lehetett menni oda, ahonnan az ugrók indulnak.
[ Válasz ]
Szállás ajánlás   Zgłoś błąd do skasowania
~Brigi 17:53 Csü, 05 Okt 2017 Sziasztok,

Az októberi hosszúhétvégén (október 20-23-ig) szeretnénk Zakopánéban szállást foglalni. Azt szeretném kérdezni, hogy 8 főre központ közeli szállást tudnátok-e ajánlani 4000 Ft/fő/éj körüli áron? Válaszotokat előre is köszönöm.

Üdv,

Brigi
[ Válasz ]
        
Re: Szállás ajánlás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
17:56 Csü, 05 Okt 2017
Kedves Brigi!

Szállásfoglalás ügyében kérem, hogy írj emailt. Jelezd azt is, hogy milyen szobastruktúrával, és esetlegesen milyen ellátással kerestek szállást.
A megadott árba szerintem a központ közelében nehéz lesz amúgy beleféri...

Köszönöm.
Marci

u.i.: office@zakopaneinfo.hu
[ Válasz ]
karácsony   Zgłoś błąd do skasowania
~Feri
14:21 Sze, 08 Nov 2017
Kedves Marci!

Idén Zakopánéban szeretnénk (3fő) karácsonyozni 12.23.-27. Nem egészen a városközpontban találtunk szállást (Lipowy Dwór), ahol étkezési lehetőség nincs. Most olvastam a fórumon, hogy kevés hely és étterem van nyitva 24.-és 25.én. Mit javasolsz, visszamondjam a szállást? Vagy tudnál ajánlani olyan helyet ahol reggelizni, vacsorázni lehet ünnepnapokon is? Gyermekkori élményünk, hogy karácsonykor a Krupowky utcán az az ,árusok mind- mind nyitva voltak.. Ez már a múlt, vagy megszépültek az élmények?...
[ Válasz ]
        
Re: karácsony   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
15:48 Sze, 08 Nov 2017
Kedves Feri!

December 24-én nyitva vannak a voltok, de csak 15-16:00 óráig max. Ugyanez igaz az éttermekre, de ott inkább 14:00-ig. Utána csak pár étterem nyit ki, és tart karácsonyi vacsorát. Ezek előre jelentkező, fix menü vacsorák. (És húsmentesek, mert a vigilia böjti napnak számít.)
December 25-én a boltok zárva vannak. Az éttermek viszont nem, hiszen sok a turista ilyenkor, így a szolgáltatók működnek az ünnep napjain.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: karácsony   Zgłoś błąd do skasowania
Feri
17:28 Sze, 08 Nov 2017
Köszönöm a gyors választ.

A 24.-i karácsonyi vacsorára jelentkezésben tudtok majd segíteni?
Ahogy olvastam a sikló és a lanovka üzemel 25 és 26.-á is, tehát kirándulni tudunk...
[ Válasz ]
                        
Re: karácsony   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
17:31 Sze, 08 Nov 2017
Igen, tudunk, de emailben jelentkezz be ezügyben. Címünk: office@zakopaneinfo.hu

Marci
[ Válasz ]
                                
Re: karácsony   Zgłoś błąd do skasowania
~Feri
18:04 Sze, 08 Nov 2017
rendben, köszönöm
[ Válasz ]
                                
Re: karácsony   Zgłoś błąd do skasowania
Feri
10:48 Szo, 16 Dec 2017
Kedves Marci!

Többször kerestelek email-ben, legutoljára nov. 29-én. Választ még nem kaptam.
dec. 23-én megyünk Zakopane-ba a családdal, 24-re vacsorát szeretnénk foglalni, ha lehetőség van akkor idegenvezetői programjaitokhoz csatlakozni, dec. 27-ig leszünk kint.
A feleségem ís írt újra nektek ma, szeretnénk valami biztosat tudni. Számíthatunk rátok?
Üdvözlettel:
Feri
[ Válasz ]
                                        
Re: karácsony   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
11:12 Szo, 16 Dec 2017
Kedves Feri!

Marci jelenleg is és az elmúlt hetekben nagyrészt házon kívül volt, idegenvezet. Egyedül próbálok megbirkózni rengeteg levéllel, elénezést, hogy nem tudtam korábban válaszolni.

Karácsonykor dec. 23-27 közt szabadságon vagyunk. Idegenvezetést nem tudunk vállalni.
Szentesi vacsorát a partnereink közül csak a Sport Cornerben tartanak, de ez nem regionális étterem, csak egy sport kocsma. lekérjem az ajánlatukat?
Szép napot
Gabi
[ Válasz ]
Köszönöm   Zgłoś błąd do skasowania
~Rita 20:42 Ke, 26 Dec 2017 Kedves Marci! Köszönöm a segítséget a szállásfolalásban.December elején jártunk Zakopane-ban nagyon jó volt a szállás csodálatos.Köszönöm
[ Válasz ]
kutya   Zgłoś błąd do skasowania
~Hasszán
18:37 Sze, 14 Feb 2018
T. Johanna, Gabi és Marci!
Március 15-én megyünk Zakopaneba, 2 felnőtt és egy kutyus. Szállásunk már van, de szeretnék érdeklődni, hogy az éttermekbe be lehet-e vinni a kutyát?
Még egy kérdésem, hogy március 15. az általában még tél?
Köszönettel Éva
[ Válasz ]
        
Re: kutya   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
19:21 Sze, 14 Feb 2018
Kedves Éva!

Messze nem mindenhova, de vannak éttermek, ahova a kutyákat is beengedik. (Persze, ha tudnak viselkedni.) Ilyen példának okáért a Po Zbóju étterem is.
Március 15 még tél a Tátrában. A városban lehet tavasz, lehet tél, nehéz most megmondani mi lesz idén.
Marci
[ Válasz ]
érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~rogina 22:00 Sze, 28 Feb 2018 Sziasztok, segítségetek szeretném kérni.Jövő héten szeretnénk Zakopánéba, síelni 1,2 napot. Azt láttam eddig, ha felmegyünk a Gubalowkára, akkor a jegy csak pár órára érvényes, ill. újból kell jegyet venni, ha tovább maradunk. Ezek szerint van a retúr jegy, amivel sétálhatunk ott 1-2 órát, majd vissza kell jönni, vagy van külön síbérlet, amivel ott tudunk maradni.Esetleg nem ott van a sípálya? Hogy működik? köszönöm
[ Válasz ]
köszönet   Zgłoś błąd do skasowania
~Magdi 21:14 Ke, 22 Máj 2018 Kedves Marci!
Nem sikerült volna ilyen jól a kirándulásunk, ha nem bukkanok rá a honlapotokra! Minden úgy volt, ahogy megírtátok, ezek alapján fel tudtunk készülni. Az éttermi kuponok segítettek nekünk a helyválasztásban, egyikben sem csalódtunk: végigettük a helyi specialitásokat természetes Zubrowkával leöblítve! Szombat reggel még a felhőkbe burkolózott a Gáspár-csúcs, de lefelé jövet kitisztult az ég , és páratlan szépségű tájban gyönyörködhettünk.
[ Válasz ]
email   Zgłoś błąd do skasowania
BlazsekL84
20:29 Sze, 06 Jún 2018
Üdv

Írtam Nektek emailt...

B. Laci
[ Válasz ]
        
Re: email   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
20:31 Sze, 06 Jún 2018
Üdv!

Nem kaptunk Tőled mailt. Elküldenéd újra?
Marci
[ Válasz ]
                
Re: email   Zgłoś błąd do skasowania
BlazsekL84
06:05 Csü, 07 Jún 2018
Megtörtént :)
[ Válasz ]
                        
Re: email   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
07:07 Csü, 07 Jún 2018
Köszönjük - válaszoltam is.
Marci
[ Válasz ]
20180707-09   Zgłoś błąd do skasowania
MREszter
11:10 Pé, 29 Jún 2018
Kedves Marci, 2018.07.07.-09.-n mennénk Zakopaneba. Érdeklődnék, hogy nyitva lesz e a sikló ill. a lavorka? Most ugye nincs karbantartás?/ vihar se várható. A lavorkára tudok tőletek jegyet venni/foglalni? Pontosan hol találom az ezzel kapcsolatos részleteket? Kuponokat milyen módon tudok tőletek kérni, ill. mire szólnak? Köszönöm szépen előre is.
Eszter
[ Válasz ]
        
Re: 20180707-09   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
14:51 Pé, 29 Jún 2018
Kedves Eszter!

Se a siklón, se a lanovkán nem végeznek nyáron karbantartást. Vihar ügyben nem tudok jósolni, de a kötélvasutak közlekednek...

A Csoportok menüpont Aktív programok részében találsz infót a jegyfoglalásról a lanbovkára. Az éttermi kuponjainkról pedig a Gasztronómia rovatban.

Marci
[ Válasz ]
                
Re: 20180707-09   Zgłoś błąd do skasowania
MREszter
18:49 Va, 01 Júl 2018
Köszönöm szépen, a gyors válaszokat.
[ Válasz ]
halas tó   Zgłoś błąd do skasowania
sudra
18:41 Va, 22 Júl 2018
Azt szeretném tudni, hogyan jutok el a halas tó parkolójáig Zakopané-tol, a parkoló ára mennyi és a tóig hogyan lehet eljutni. Olvastam valahol, hogy lovaskocsival fel lehet menni, de az árakról semmit sem tudok. Köszönöm a választ.
Szeptemberben tervezzük az utat, remélem j idő lesz még akkor
[ Válasz ]
        
Re: halas tó   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
18:55 Va, 22 Júl 2018
Üdv!

Van erről egy szép túraleírásunk. ZAKOPANEINFO / TÚRÁZÓKNAK / TÚRATIPPEK / KÖNNYŰ TÚRÁK / MORSKIE OKO

Mindenre választ kapsz ott. Tán csak annyi még hozzá, hogy a lovaskocsikkal a kb 9 km-ből nagyjából 7-et lehet letudni, szóval gyalogolni is muszáj!
Marci
[ Válasz ]
lanovka jegyrendelés   Zgłoś błąd do skasowania
~Petra 14:13 Sze, 25 Júl 2018 Kedves Marci,

ezúton szeretném megköszönni a sok segítséget, hasznos és segítő információt, amivel elláttál minket az utazás előtt. Nagyon jól sikerült az út, ez a néhány nap remek kikapcsolódás volt, a programok is szuperek voltak. És még az időjárás is kegyes lett a hétvégére :)

Köszönettel,
Petra
[ Válasz ]
Segítség!   Zgłoś błąd do skasowania
~Szanics Edit 16:47 Pé, 07 Szept 2018 Kedves Gabriella!

Októberben megyünk Zakopánéba!Abban szeretném a segítségüket kérni hogy!A MORSKE OKO tengerszemhez szeretnénk túrázni,van e ott vagy út közben étkezési lehetőség?Ebben tudnak e nekem segíteni?
Várom válaszukat!Üdvözlttel Szanics Edit
[ Válasz ]
        
Re: Segítség!   Zgłoś błąd do skasowania
~Marci (redaktor)
08:34 Szo, 08 Szept 2018
Kedves Edit!

A tó partján menedékház van, ennek konyhája egytálételekkel várja a turistákat egész évben. Út közben a felső lovaskocsi állomásnál (kb 7 km a parkolótól és 2 km-rel a tó előtt) szintén van egy büfé, étterem. Tapasztalataim szerint ez szezonon kívül nem mindig van nyitva, ilyen szempontból a tópart biztosabb, de azért erre is jó esély van.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Segítség!   Zgłoś błąd do skasowania
~Szanics Edit 16:05 Va, 09 Szept 2018 Köszönöm szépen a választ!
Üdvözlettel Edit
[ Válasz ]
Krakkó   Zgłoś błąd do skasowania
~Betty
21:07 Pé, 12 Okt 2018
Kedves Gabi és Marci!
A neten találtam az oldalatokat. Október 20-23. utazunk Krakkóba a férjemmel kettesben autóval. Két krdésem lenne: Milyen útvonalon érdemes Budapestről odautazni? Milyen programokat ajánlanátok nekünk ennyi időre, ami belefér? Köszönöm a választ. Betty
[ Válasz ]
        
Re: Krakkó   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
21:10 Pé, 12 Okt 2018
Kedves Betty!

Budapest - Vác - Parassapuszta/Sahy határállomás - Zvolen - Banksa Bystrica - Donovaly -Ruzomberok - Dolny Kubin - Trsténa/Chyzne határállomás - Rabka Zdrój - Krakkó

A lengyel szakaszon nincs sehol ebben útdíj fizetési kötelezettség. Szlovákiában Zvolen (Zólyom) és Banksa Bystrica (Besztercebánya) közt fizetős autóút van, de elég rövid 13-15 km, és ki lehet kerülni Sliac községen át a régi főúton.
Dolny Kubin után és Trstená körül van egy egy elég rövid autóútszakasz még, de ezek nem fizetősök. (Egyébként a legolcsóbb szlovák pályamatrica 10€ és 10 napig érvényes...)

Programok kapcsán ajánlom testvér oldalunkat, a www.krakkoinfo.hu oldalt. Főleg a LÁTNIVALÓK és PROGRAMOK menüpontokat.
[ Válasz ]
kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~edit
17:38 Csü, 08 Nov 2018
Szerbusztok! Örülök az oldalatoknak. Dec.ben két ngy busszal mennénk Zakopanéba sajnos csak egy napra. Kérdésem,ha lehet:a busz parkolótól a Kíválóak temetője,A kicsi fatemplom, és a másik II János Pál pápa templom nagyon messzire van?Ja, és piac? Egy jó páran szeretnénk látni is és nem csak piacolgatni,de lesz időnk és egy jót ebédelni is. Köszönöm előre is.Üdv.Vasné
[ Válasz ]
        
Re: kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:31 Szo, 10 Nov 2018
Kedves Vasné!

A nagy buszparkolótól a piac, az Ótemplom és a Érdemesek Temetője kb 10-12 perc séta mint. (Feltéve, hogy a kicsi fatemplom alatt erre gondolsz, mert abból egyébként elég sok van...)

A Fatimai Templom, amit Te II. János Pál pápa templomnal írsz, kb 4 km a parkolótól.
Marci
[ Válasz ]
Nosal   Zgłoś błąd do skasowania
~Erika 19:14 Szo, 10 Nov 2018 Szia! Az lenne a kérdésem, hogy a Nosal túrát meg tudjuk-e csinálni nagytestű kutyákkal? Elvileg be se mehetnek a nemzeti parkba, de mennyire veszik ezt komolyan?
[ Válasz ]
        
Re: Nosal   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:00 Sze, 14 Nov 2018
Szia!

A Nosal része a nemzeti parknak, nem látogatható kutyával.
Marci
[ Válasz ]
december   Zgłoś błąd do skasowania
~Gergo 11:22 Pé, 16 Nov 2018 Sziasztok!

December 2. hétvégéjén megyünk Zakopánéba.
Milyen kisebb (15km) túrát tudtok ajánlani ami elérhető, és nincs lezárva?
[ Válasz ]
        
Re: december   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
14:06 Szo, 17 Nov 2018
Szia!

Télen nincs sok minden lezárva, így alapvetően szinte minden járható, persze figyelembe véve az időjárást. Szerintem szóba jöhet a Koscielisko- és Chchocholowi-völgyek bejárása, esetleg itt-ott letérés róluk pl barlangok kedvéért, és persze a két völgy összekötése is az Iwanicka-hágón át. Ez utóbbi már tán ki is jön 15 km-re, a völgyek önálló bejárása kevesebb.
[ Válasz ]
ÉRDEKLŐDÉS   Zgłoś błąd do skasowania
~GYÖRGYIKE
22:11 Hé, 03 Dec 2018
Kedves Marci!
2018.december 7-én érkezünk Zakopanéba,3 fő ,érdekelne bennünket a lovasszánozás,hogyan tudunk jelentkezni erre a programra.
Válaszodat várva Üdv:Györgyi
[ Válasz ]
        
Re: ÉRDEKLŐDÉS   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
07:49 Ke, 04 Dec 2018
Kedves Györgyi!

Az elvi tudnivalókat a Programok menüpont alatt leled a Lovasszánozás című cikkünkben. Gyakorlatban nem lesz szánozás a hétvégén, mert lassan minden kizöldül, olvad a hó...
[ Válasz ]
Gyerekekkel Zakopaneban   Zgłoś błąd do skasowania
Dóra 18:10 Sze, 12 Dec 2018 Kedves Marci!

A két ünnep között egy baráti családdal Zakopaneba készülünk. Ott leszünk szilveszterkor és az év első napjaiban is.
Szeretnélek megkérdezni, hogy milyen programokat javasolnál két 9 éves, egy 6 éves és egy 4 éves gyermekkel?! Viszünk magunkkal szánkókat, hol javasolnád csúszni? A snowtube ilyenkor működik? A labirintus felépült már? A szilveszteri mulatság mennyire pörgős ekkora gyerekekkel? Van olyan ismerősünk, aki azt javasolta, akkora őrület van az év utolsó napján Zakopaneban, hogy jobb este ki sem menni a srácokkal.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok, amit gyerekek érdemes megnézni, kipróbálni.

Köszönöm előre is a válaszodat!

Dóra
[ Válasz ]
        
Re: Gyerekekkel Zakopaneban   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
17:04 Sze, 19 Dec 2018
Kedves Dóra!

Kezdjük a szilveszter estével, mert az különleges. Most már harmadik éve lesz nagy koncert a város közepén, amit még a lengyel TV is közvetít. Tavaly erre tízezer embert vártak, és százezer érkezett... E mellett hatalmas hagyománya van a tüzijátékoknak, petárdáknak, ami kisebb gyerekeknek azért ijesztő lehet...
Ettől eltekintve a szilveszteri környéki esték nem olyan rosszak szerintem. De sokan lesznek.

Szánkózni általában másra nem használt domboldalakon lehet. Erre szerintem a szálláshelyeteknek is lehet tippje (ami azért jó, mert a közelben fog ötletelni), de pl a központban a Gubalówka sikló alsó állomása mellett is lehet, csak van ott egy pici gyermek vidámpark, a fölé kell sétálni.

Apropó gyermek vidámpark, ez az utóbbi 2 évben snow tubing volt, de hogy idén mi lesz, azt nem tudom. Már előkészítették, de még nem indult be... Snow tubing szokott lenni a síugrósánc mellett a Gigant sípályánál is.
Sajna a hólabirintus minden körítésével együtt csak januárban szokott elkészülni, nagyjából a hónap közepére, azaz a lengyel síszünetek kezdésére.

A plac Niepodłegłosci felett és a Hotel Helios (ulica Sloneczna 2a) vannak jó játszóterek is.

Marci
[ Válasz ]
                
Kasprowy   Zgłoś błąd do skasowania
~János
21:53 Pé, 16 Aug 2019
Sziasztok, a Kasprowyre elfogadják a magyar diákigazolványt? Köszi
[ Válasz ]
                        
Re: Kasprowy   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:52 Szo, 17 Aug 2019
A kasszában nem (kivéve, ha az egyben nemzetközi diákigazolvány is). Ha elővételben vesztek jegyet, akkor nem nézi senki az igazolványt.
[ Válasz ]
Zakopane + Krakkó 4 nap   Zgłoś błąd do skasowania
~Richárd 15:42 Va, 05 Jan 2020 A segítségedet szeretném kérni. Próbáltam átolvasni mindent a kérdés előtt, hogy ne feleslegesen raboljam az idődet, de maradt pár kérdésem.

Most tervezem jan 16-19ig tartó utazásunkat 6 főre (25-30 évesek).
Úgy próbálom felosztani, hogy lehetőség szerint ne hagyjunk ki semmit, de azért ne egy nagy rohanás legyen az egész. Az oldalon olvasott „átlag látogatási idők” alapján úgy állítottam össze, hogy 2 nap Krakkó, 2 nap Zakopane:
- 1. nap Budapestről indulás 4-kor egyenesen a sóbányához majd szállás ( Visztula part főtér kb 10p gyalog) délután/ este a főtér illetve valami pub.
- 2. nap Auschwitz, csak angolul beszélünk olyan csoportra már nem volt hely, szóval az 13 órás egyéni látogatásra tudtam foglalni. Láttam javaslatokat egy magyar nyelvű könyvre, hogy azzal egész jól végig lehet járni (elvileg a pénztárban lehet kapni)
- 3. nap utazás Zakopanéba Lanovkához utána idő függvényében szállás (Tatary 9, 34-511 Zakopane) vagy piac, este pedig Gubalowka
- 4. nap Hólabirintus, esetleg szánozás és úgy jönnénk haza.
[ Válasz ]
        
Re: Zakopane + Krakkó 4 nap   Zgłoś błąd do skasowania
~Richárd. 15:47 Va, 05 Jan 2020 Az alábbi kérdések merültek fel bennem:
Mi a meglátásod tapasztalat alapján, jó így vagy módosítani kell valamit?
Ilyenkor érdemes a sóbányához is venni elővételben jegyet vagy nem szükséges? Megy esetleg csoportotok ebben az időpontban, mert akkor szívesen csatlakoznánk?
Olvastam kommentek között, hogy bár a gps 2 órát ír Krakkó-Zakopane távon általában a sor miatt bele lehet futni akár 4-be is igaz ez? (Lanovka időpontja miatt érdekes, egyrészt a foglalás miatt másrészt mert láttam, hogy a délelőtti időpontokat javaslod a látásviszonyok miatt.)
[ Válasz ]
                
Re: Zakopane + Krakkó 4 nap   Zgłoś błąd do skasowania
~Richárd 15:48 Va, 05 Jan 2020 Lanovkára ilyenkor is érdemes előre foglalni vagy ebben az időszakban kevesebben vannak?
Parkolás tekintetében olvastam Rondo Jana Pawla II-ego melletti utcát (ul B. Czecha) javaslod, itt ingyenes a parkolás? Láttam a térképen, hogy van egy nagy parkoló a Przewodników Tatrzanskich utcában is, viszont meglepő módon a behajtani tilos után –írtad az oldalon is, hogy max a körforgalomig szabad menni autóval- erről tudsz valamit?
Étterembe kell foglalni ebben az időpotnban?
Van esetleg olyan pub amit ajánlasz Krakkóban/Zakopaneban?

Eln ézést, hogy ilyen hosszú lett.
Előre is köszönöm a segítséged.

Szép napot!

Ricsi
[ Válasz ]
                        
Re: Zakopane + Krakkó 4 nap   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:42 Va, 05 Jan 2020
Kedves Ricsi!

Ami a harmadik kommentet illeti. Ilyenkor főleg síelőből van sok. Nem olyan vészes, mint nyáron, de 1-2 órás sorok lehetnek, ami azért télen már kényelmetlen lehet, szóval szerintem érdemes az előfoglalás.

A B Czecha utcában lévő parkoló nagyon sokáig fizetős volt, most azonban ingyenes.
A nevezett parkolóig a Przewodników Tatrzanskich utcában a körförgalmi tiltás ellenére be lehet menni. Csak pár száz méter, ha megállít a rendőr/városőr, akkor arra kell hivatkozni, hogy oda mentek, és elengednek.
Legalább is ők így reklámozzák magukat. Személyesen még nem próbáltam.

Az éttermekbe ilyenkor nem lehet előfoglalást tenni. Főszezonben egyszerűen nem akarnak asztalt üresen tartani senkinek.

Pub/Étterem ügyben mi érdekel Benneteket?
[ Válasz ]
                
Re: Zakopane + Krakkó 4 nap   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:38 Va, 05 Jan 2020
Kedves Richárd!

Szerintem alapvetően jó a meglátás. Az első kommentben lévő leírás alapján nekem is a Krakkó Zakopane út járhatósaág jutott eszembe. Szerintem alapból 1,5-2 óra, de jöjjön egy baleset, egy nagyobb havazás, vagy az elég sok útépítés miatt sok teherautó, és lehet valóban a duplája is.

Én ezért inkább a Zakopanéba érkezés napjára tenném a hólabirintust, piacot és a szánozást, hiszen ezek délután, kora este is elérhető programok.
A következőre menne a lanovka, és akkor helyben lennétek már reggel, kevesebb a dugó kockázat.

Télen a legkevesebb az ember Krakkóban, így Wieliczkában is. Így nagy sorokra elvben nem kell számítani. Nekünk sajnos nincs csatlakozható csoportunk.
[ Válasz ]
                        
Re: Zakopane + Krakkó 4 nap   Zgłoś błąd do skasowania
~Richárd 18:16 Va, 05 Jan 2020 Elsőként is nagyon köszönöm a gyors választ.
Megfogadom a tanácsod, így valóban logikusabb.

Étterem tekintetében ebédre valami egyszerű helyre gondoltam csak, ahova a helyiek is járnak enni. Vacsorára pedig valami autentikus, adott esetben élő zenés helyre. Mindkét esetben a helyi ételeket szeretnénk fogyasztani.
Pub esetében is inkább a helyiek által preferált, hangulatos helyre gondoltam. Szóval nem azt, ami kizárólag a turistáknak készült :)
[ Válasz ]
                                
Re: Zakopane + Krakkó 4 nap   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
18:23 Va, 05 Jan 2020
Zakopanéban szerintem kb mindenre jók a helyi éttermek - pl a Gasztronómia rovatban szereplő partnereink. Egyszerű ebédektől nagyobb vacsorákig teljesen lengyel, sőt inkább regionális konyhával és esténként a zömében élőzenével.
Akár pub szinten, azaz mondjuk csak egy-két pofa sörre beülve.

Krakkó más tészta. Ha lengyel konyha, akkor nekem vagy Polakowski (kicsit menzás ugyan, de ez ne legyen gond, mert megéri) vagy Cłopskie Jadlo a kedvencem.
Amúgy világkonyha van Krakkóban, szóval bármit találtok a grúztól az argentínig...
Pubban annyira nem vagyok otthon. Erre főleg Kazimierz városrészt ajánlom, ahol a klezmer bároktól a pubokon keresztül a romkocsmákig minden van. Sok helyen élő zenével is, de ez minden vonalat magában foglal, amit csak zenének hívhatunk.
[ Válasz ]
                                        
Re: Zakopane + Krakkó 4 nap   Zgłoś błąd do skasowania
~Richárd 20:07 Hé, 06 Jan 2020 Köszönök mindent, nagyon sokat segítettél.

Többit küldöm privátban, mert szeretnék programot is foglalni a segítségeddel.
[ Válasz ]
Esős időben program   Zgłoś błąd do skasowania
~Balázs 08:43 Va, 19 Júl 2020 Sziasztok!

Esős időben milyen programokat ajánlanátok Zakopanéban és környékén? Jelenleg kint vagyunk.

Illetve ha már írok, akkor azt meg tudnátok mondani, hogy hétvégén nincs parkolási díj? Az egyik bácsi lengyelül, úgymond elhessegetett minket, hogy nem kell venni jegyet.
[ Válasz ]
        
Re: Esős időben program   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:10 Va, 19 Júl 2020
Szia Balázs!

A helyi programlehetőségek zöme kültéri, így leginkább azok maradnak esős időben is. Könnyebb túrákba egy jó esőkabáttal is bele lehet vágni. Ami szigorúan zárt tér azok a múzeumok, félig meddig pedig az aquaparkok (6 db van a városban és környékén).

Ott ahol parkoló automata van, a parkolás vasárnaponként ingyenes valóban. Magánparkolókban nem, de ott lesz parkolóőr is, akinél lehet fizetni.
[ Válasz ]
                
Re: Esős időben program   Zgłoś błąd do skasowania
~Balázs 21:14 Va, 19 Júl 2020 Köszönöm a gyors választ! Végül is ma sikerült felgyalogolni a Kasprowy csúcsra esőt megúszva. Gyönyörű hely.

A parkolásra visszatérve az szombati napon történt. De utána még láttunk egy párt akinek szintén azt mondták, hogy nem kell venni jegyet.
[ Válasz ]
                        
Re: Esős időben program   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
07:47 Hé, 20 Júl 2020
Szuper hír!
A parkolás szombaton, vasárnap és ünnepnakon is ingyenes az automatáknál, csak hirtelen tegnap azt hittem, hogy vasárnapról van szó...
[ Válasz ]
időjárás   Zgłoś błąd do skasowania
~Andi 11:37 Szo, 30 Júl 2022 Helló!
Mindenekelőtt ksözönjük ezt a rendkívül informatív honlapot!! Fantasztikus!
Holnap indulunk pár napra Lengyelországba. Zakopanéban kezdenénk, de ha jól látom, vasárnap nem lesz jó idő. Így a Gubalowka, amit holnapra terveztem, keddre csúszna, mert hétfőre megvettem a jegyet a lanovkára (Kasprowy W.), akkor talán már nem esik, remélhetőleg.
Lényeg a lényeg, milyen az idő most arrafelé? Köszi!
[ Válasz ]
        
Re: időjárás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
15:29 Szo, 30 Júl 2022
Szia!

Hát, egész pontosan változékony. Néha napsütés, néha eső, és leginkább a köztes állapot. Borús, de zömében nem esős ma.
[ Válasz ]
Templom   Zgłoś błąd do skasowania
~Reni
11:16 Va, 18 Dec 2022
Sziasztok! Karácsonyt kint fogjuk tölteni, ezért érdekelne, hogy ott Szenteste , mikor szokott mise lenni? Éjfélkor vagy hamarabb? Itthon ugye településekként eltérő. Válaszotokat köszönöm!
[ Válasz ]
        
Re: Templom   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
15:44 Va, 18 Dec 2022
Szia!

Éjfélkor, itt nem nagyon hozzák előre.
[ Válasz ]
Hó volt, hó nem volt   Zgłoś błąd do skasowania
VargaBence
10:03 Hé, 02 Jan 2023
Sziasztok!
Karácsony előtt foglaltam szállást, holnap (01.03) indulunk Zakopaneba. Szomorúan tapasztalom, hogy marha meleg van ott és a webkamerák képét nézve havat se nagyon látok! :( Az utazás célja pont az lett volna, hogy a 10 éves gyerekem végre lásson havat.
Van valami tipp/ötlet, hogy ha már ott vagyunk, merre-jova menjünk, ahol van rendes hó, nem vagyunk útban a síelőknek, ahol mondjuk kb bokáig érő hóban lehet pár órát bóklászni?

Nagyon köszi!
Bence
[ Válasz ]
        
Re: Hó volt, hó nem volt   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:06 Hé, 02 Jan 2023
Szia!
Tátra.

Magasabb helyeken még van hó. Nyilván nem feltétlenül akartok ilyen időben túrázni, mert jeges, csúszós lehet, így esetleg felvonóval a Kasprowy-csúcsra érdemes menni. Ott még van hó. (december 30-án még 1,5 méter felett volt ott...)
[ Válasz ]
                
Re: Hó volt, hó nem volt   Zgłoś błąd do skasowania
VargaBence
10:18 Hé, 02 Jan 2023
Köszi, ebben bízom én is, hogy a magasabb hegyeken van hó azért. A Kasprowy-csúcson kívül van még olyan, ami magas és valami felvonó, sikló, bármi felvisz? Vagy autóval ahova fel lehet menni minél magasabbra?
Túrázni most tényleg nem szeretnénk, én speciel most jöttem ki egy másfél hetes betegségből, valszeg nem is bírnám ki!
[ Válasz ]
                        
Re: Hó volt, hó nem volt   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:20 Hé, 02 Jan 2023
A lengyel oldalon nincs. A szlovák oldalon Lomnic, Tarajka szóba jöhet. Autóval nem nagyon lehet magasra menni a Tátrában...
[ Válasz ]
                                
Re: Hó volt, hó nem volt   Zgłoś błąd do skasowania
VargaBence
10:34 Hé, 02 Jan 2023
Hát ezt jól megszívtuk… 😃
Sebaj, akkor Kasprowy
Nagyon köszi a gyors válaszolat!
[ Válasz ]
lovasszán   Zgłoś błąd do skasowania
~Edit 11:07 Hé, 02 Jan 2023 Sziasztok! A jövő héten Zakopánéban töltünk pár napot, és szeretnénk lovasszánozni, ha az idő megengedi. Tudunk-e személyesen jegyet venni 11-én vagy 12-én, és ha igen, hol? Köszönjük, ha segíteni tudtok!
Edit
[ Válasz ]
        
Re: lovasszán   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
11:10 Hé, 02 Jan 2023
Igen, a lovasszánosoknál.
[ Válasz ]
belépők   Zgłoś błąd do skasowania
Baranyi
10:41 Sze, 05 Júl 2023
Szeretnék érdeklődni, hogy a belépőket lehet -e bankkártyával fizetni?
[ Válasz ]
        
Re: belépők   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:44 Sze, 05 Júl 2023
Nagy általánosságban azt mondanám, hogy Lengyelországban (Zakopanéban) kb mindenhol lehet belépőket bankkártyával fizetni.

Ha tudod pontosítani, hogy hova szeretnéd a belépőket, akkor mi is tudunk biztos igent (vagy nemet, de ennek kicsi az esélye) mondani.
[ Válasz ]
kérés   Zgłoś błąd do skasowania
~dodi
22:32 Ke, 09 Júl 2024
Sziasztok! 18-án utazunk Zakopaneba. Annyi kérdésem lenne, hogy tudjátok-e, hogy a Gáspár csúcsra a lanovka 2 felnőtt részére föl és le együtt mennyibe kerül most? Válaszotokat megköszönve.

Köszönöm.
[ Válasz ]
        
Re: kérés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
22:34 Ke, 09 Júl 2024
Kedves Dodi!

Igen, sőt mi több, le is van írva itt a honlapon. A bal oldali menüben válaszd a KÖTÉLVASUTAK menüpontot és azon belül a Kasprowy Wierch lanovkát.
[ Válasz ]


Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

Csapatunk:

        Gabi, Marci, Máté és Ákos

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: kérés
~CsMarton
22:34 Ke, 09 Júl 2024
Kedves Dodi! Igen, sőt mi több, le is van írva itt a honlapon. A bal oldali menüben...
Re: Tutajozás jegyek foglalása
~CsMarton
22:33 Ke, 09 Júl 2024
Kedves Judit! Írj emailt, egy konrét lekérés kapcsán nem fórumozunk. Köszönöm...
kérés
~dodi
22:32 Ke, 09 Júl 2024
Sziasztok! 18-án utazunk Zakopaneba. Annyi kérdésem lenne, hogy tudjátok-e, hogy a Gáspár...
Tutajozás jegyek foglalása
~L. Judit
22:31 Ke, 09 Júl 2024
Kedves Marci! Húgommal, Lendvai Gabriellával leveleztek, Ő küldte most a Te válaszodat,...
Re: Piac
~CsMarton
10:52 Sze, 03 Júl 2024
Csak csütörtök és szombat. Az év minden hetében. (Vasárnap használt autó piac szokott...
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 126433502 látogató
1999-2024 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.