Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóKasprowy Wierch a zöld jelzésen


A Tátra lengyel oldalának minden bizonnyal egyik legnépszerűbb csúcsa a Kasprowy Wierch (Gáspár-csúcs, 1987m), hiszen ide a kabinos felvonóval könnyen fel lehet jutni. Létezik azonban két nagyon szép túraútvonal Kuznicéből is - melyek közül most a zöld jelzés kerül bemutatásra.


Kiindulópont: Kuźnice.
Végpont: Kasprowy Wierch (1987 m).
Távolság: kb 6,5 km.
Szintkülönbség: kb 980 m.

Megtételéhez szükséges idő: 3,5 óra.
Visszafelé ugyanez az út: 3,0 óra.

Útvonal: Kuźnice - (dél felé a széles, zöld turistaúton) - Myślenickie Turnie (Myślenicei-tornyok) - (továbbra is a zöld túraösvényen) - Kasprowy Wierch (Gáspár-csúcs).

A kiindulópont megközelítése:

Zakopane déli részén található Kuźnice városrész, mely a leginkább a Kasprowy Wierchre  (Gáspár-csúcs) közlekedő felvonó miatt híres, de emellett több, népszerű turistaútnak is a kezdőpontja. A Kuźnice kocsival nem megközelíthető, autótokat a Rondo Jana Pawła II (II. János Pál körforgalom) környékén lévő parkolókban hagyhatjátok, és onnan az ul. Przewodników Tatrzańskich (Tátrai Vezetők útja) utcán kb 25 perc sétával, vagy kisbuszokkal (3 pln/fő viteldíjért) kb 4-5 perc alatt érhetitek el a kiindulópontot. A kisbuszok a városi busz- és vonatpályaudvartól indulnak, érintik a Krupówki utca középső és felső részét, tehát több helyen felszállhattok rájuk. A viteldíj minden esetben 3 pln/fő.

Túraleírás:

A zöld jelzésen induljatok el, ami mintegy 150 méteren át közösen halad a Giewontra vezető kék turistaúttal. A két ösvény elválásánál tudjátok megvásárolni a tátrai belépőt. Innen a jelzés - mely a kabinos felvonó középső állomásáig széles erdei útként vezet - előbb nagyon lankásan, majd később közepesen emelkedve halad veletek dél felé erdei környezetben előbb a Dolina Bystrejben, majd az abból elágazó Kasprowa Dolinában (Gáspár-völgy).
Az út kétszer is elhalad a kötélvasút alatt, különösen a második ponton nagyon jó fotókat lehet készíteni.
Nagyjából egy óra séta után aztán a jelzés nagy ívben jobbra kanyarodik, majd újabb 15 perc után eléri a felvonó átszálló állomását, azaz a Myślenickie Turnie-t (Myślenicei-tornyok, 1360 m). Itt a lanovkára beszállni NEM lehet.

Érdemes itt egy szusszanásra megállni, és szemügyre venni a csodálatos panorámát:

Dél és délnyugat felé a Nyugati-Tátra főgerince húzódik, látható a Pośredni Goryczkowy Wierch (Középső-Goryczka-hegy, 1874 m), a Goryczkowa Czuba (Goryczka-halom, 1913 m), és a távolban a Kondracka Kopa (Konrád-púp, 2005 m) is. A gerinc előtt pedig Dolina Goryczkowa (Goryczka-völgy), melyben a Kasprowy Wierchre télen közlekedő Goryczkowa ülőszékes felvonó alsó állomása is könnyen megfigyelhető.
Nyugat és nyugat-északnyugat felé a Kondracka Przełęcz (Konrád-nyereg, 1725 m) és a Giewont (1894 m) csúcsa vonja magára a figyelmet, a Giewont vonulata előtt pedig a Dolina Kondratowa (Konrád-völgy) és az ottani menedékház látható.

Utatokat folytatva a zöld jelzés egyszerű, egy-két ember széles ösvénnyé szűkül, és a felvonó drótkötélpályája alatt folytatja útját immáron meredeken emelkedve. Jó félóra séta után az út kiér a fenyőerdőből, és a törpefenyvesek között folytatja útját felfelé. Itt már több helyen lépcsősen emelkedik az ösvény.
Újabb félóra múlva már érezhetően a célból, azaz a Kasprowyból északnak kiágazó mellékgerinc keleti oldalán halad a túraösvény. (A felvonó a mellékgerinc túloldalán, a Sucha Dolina Kasprowa (Gáspár-Száraz-völgy) felett halad.)
A Sucha Czuba (Száraz-halom, 1616 m) keleti oldalán elhaladva az út lassan áttér a törpefenyvesek régiójából a havasi gyepes rétek sziklás övezetébe. Az ösvény innentől kezdve már szinte a célig folyamatosan lépcsősen emelkedik, néhol egy-két komolyabb kaptatóval, de mindezért kárpótól a csodás panoráma, valamint az a tény, hogy az uticél, egészen pontosan a csúcson található időjárás megfigyelő állomás is láthatóvá válik.
Az út utolsó szakaszán, a mellékgerincen haladva, hol kényelmesen, hol lépcsősen emelkedő ösvényen haladhattok. Közben kelet felé ki-ki tekintketve az egymás után következő sziklaréseken nagyon jó fotókat lehet készíteni az ekkor jelentősen alattatok haladó kötélvasútról, és az alatta lévő még jelentősebb mélységekről.
Végül eléritek a Goryczkowa sífelvonó állomását, ahonnan már csak egy utolsó három perces lépcsőzés választ majd el Titeket a csúcstól.

A túrát késő tavasztól kora őszig mindenkinek ajánljuk. A túra első szakasza (a felvonó átszálló állomásáig) még télen is könnyen teljesíthető tiszta időben. A túra második szakaszát télen kiemelten nem ajánljuk, hiszen a mellékgerincen elég veszélyes hóban, fagyban a haladás.

Tipp:

Azt hiszem bátran mondhatom, hogy senki sem szokott oda-vissza ezen az úton közelekedni, hiszen a csúcsról nem csak erre, hanem a sárga jelzésen a Murowaniec menedékház felé, vagy akár a kabinos felvonóval is le lehet ereszkedni. Természetesen ugyanígy ez az útvonal lehet leereszkedő út is, miután már másképp meghódítottátok a csúcsot!

E mellett pedig a Tátra főgerincén található Kasprowy Wierch (Gáspár-csúcs) remek kiindulópontja gerinctúráknak mind kelet, mind pedig nyugat felé.

Képjegyzék:

  • Címkép: A Kasprowy Wierch (Gáspár-csúcs) a Tátra főgerincéről fényképezve. A túra a csúcs mögött ér fel a hegytetőre.
  • Felső képsor, bal: Felvonó indul a csúcsra a Myślenickie Turnie (Myślenicei-tornyok) átszállóállomásról. A háttérben a Giewont.
  • Felső képsor, középső: Visszatekintés az átszálló állomásra. Háttérben a Polana Kalatówki (Kalata-rét), illetve teljesen hátul Zakopane.
  • Felső képsor, jobb: Visszatekintés a Kasprowa Dolina (Gáspár-völgy) keleti falára még a Myślenickie Turnie (Myślenicei-tornyok) előtt.
  • Alsó képsor, bal: A mellékgerinc, melynek nyugati oldalán a zöld jelzés fut. A kép jobb szélen a Sucha Czuba (Száraz-halom, 1696 m).
  • Alsó képsor, középső: A mellékgerinc másik oldalán közlekedő kabinos felvönó, alatta a Sucha Dolina Kasprowa (Száraz-Gáspár-völgy).
  • Alsó képsor, jobb: Háttérben a Giewont teste, azaz a Długi Giewont (Hosszú-Giewont).

     

Térkép:

HAMAROSAN!

« vissza

túra   Zgłoś błąd do skasowania
~Jeti 11:33 Pé, 04 Dec 2015 Sziasztok,

Jövő héten megyünk Zakopanéba, és tervezzük a fellibegést a Kasprowy csúcsra. Azt kérdezném, hogy szerintetek le lehet ilyenkor sétálni a csúcsról? Tehát felfele libegő, lefelé meg séta? Vagy télen nem az igazi?
Köszi :)
[ Válasz ]
        
Re: túra   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
13:03 Pé, 04 Dec 2015
Kedves Jeti!

Hivatalosan a Kasprowy-csúcsról Zakopanéban levezető összes turistaút használható télen is, tiltás nincs. Mivel a hegyekben akár 3 méteres hó is lehet, a jelzések ilyenkor azért nem az igaziak, más kérdés, hogy persze a Murowaniec menedékház felé vezető ösvény például mindig elég jól ki van taposva.
Nem árthat némi téli túrázási tapasztalat, megfelelő öltözet (hágóvas is akár), és persze pár nappal előre a tájékozódás a várható időjárásról és a lavinahelyzetről.
És persze az, hogy minden körülmény figyelembe véve, ha szükséges, akkor le tudjatok mondani a túráról.
[ Válasz ]
                
Re: túra   Zgłoś błąd do skasowania
~Jeti 13:16 Pé, 04 Dec 2015 Nagyon szépen köszönöm :) Pont a menedékház fele gondoltuk a túrát. AKkor a biztonság kedvéért oda-vissza jegyet veszünk, aztán meglátjuk aznap, hogy mi a helyzet :)
[ Válasz ]
túra   Zgłoś błąd do skasowania
~Dániel 15:08 Hé, 14 Márc 2016 Szia! A jövőhét hétvégén utazunk Zakopaneba és úgy tervezzük , hogy gyalog mennénk fel és le a Kasprowy- csúcsra. Jelenleg milyenek a körülmények? Hágóvas esetleg hótalp szükséges e a túrához? Előre is köszönöm válaszod!

Dániel
[ Válasz ]
        
Re: túra   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
15:22 Hé, 14 Márc 2016
Kedves Dániel!

Nem voltam az adott úton az elmúlt hetekben. Síelők mesélték, hogy szinte Kuznicéig megvan még a havas síút, így várhatóan a turistaút is havas, lehet jeges is. Az elmúlt napokban a városban voltak esők, ezek mind friss hóként jelennek meg fent, szóval praktikus lehet a segédeszköz.
Marci
[ Válasz ]
Kasprowy Wierch gyerekkel   Zgłoś błąd do skasowania
~dmisi 13:56 Pé, 15 Ápr 2016 Sziasztok,
Május végén szeretnénk a családdal felmenni a Kasprowy Wierch-ra a zöld jelzésen (ahogy a túra leírások között olvasható). Szerintetek 3 gyerekkel (13, 11 és 8 évesek)teljesíthető a túra?
Köszönöm.
[ Válasz ]
        
Re: Kasprowy Wierch gyerekkel   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:53 Pé, 15 Ápr 2016
Ha van némi kis természetjárási, túrázási gyakorlatuk, és szép időt fogtok ki, akkor simán szerintem.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Kasprowy Wierch gyerekkel   Zgłoś błąd do skasowania
~dmisi 06:55 Hé, 18 Ápr 2016 Kedves Marci,

Köszönöm az infót. Májusban nekivágunk.
[ Válasz ]
        
Re: Kasprowy Wierch gyerekkel   Zgłoś błąd do skasowania
~sisteragnes 16:52 Va, 03 Júl 2016 Szia DMISI!

Szeretném kérdezni, hogy sikeres volt-e a túra a gyerekekkel? Mi augusztusban tervezzük 10,12, 5,5 évesekkel, de csak lefelé jönnénk gyalog. Javaslat?

sisteragnes
[ Válasz ]
                
Re: Kasprowy Wierch gyerekkel   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:57 Va, 03 Júl 2016
Augusztus az egyik olyan hónap - ha csak valami óriási természetei anomáliát nem fogtok ki, de akkor úgy sem léptek ki majd a szállásotokról sem - amikor a zöld jelzés legfelső részén garantáltan nem lesz hó és jég. Ennek ellenére 5,5 évessel inkább a sárga-kék jelzések kombinációján mennék, a Murowaniec menedékház érintésével a csúcsra, szerintem az egyszerűbb.
Marci
[ Válasz ]
                        
Re: Kasprowy Wierch gyerekkel   Zgłoś błąd do skasowania
~sisteragnes 14:31 Ke, 12 Júl 2016 És lefelé is hosszabb (sárga-kék)utat ajánlod a gyerekekkel (12,10, 5,5)?
köszönöm,
Ágnes
[ Válasz ]
                                
Re: Kasprowy Wierch gyerekkel   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
14:33 Ke, 12 Júl 2016
Kedves Ágnes!

Ha csak egy irányba mentek gyalog, akkor lefelé is azt ajánlom, mert a zöld kitetteb, itt-ott meredekebb (nem sok részen, csak a legfelsőn). Ha oda-vissza gyalog, akkor felfelé a zöldet ajánlom, mert szerintem jobb felfelé menni a kitettebb részeken, és lefelé a sárga-kék kombinációját.
Marci
[ Válasz ]
Gáspár-csúcs   Zgłoś błąd do skasowania
~Sándor 18:52 Hé, 07 Nov 2016 Sziasztok!
Tervezem a Gáspár-csúcsra felgyaloglást december végén. Akinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, kérem írja meg. Járhatóak a túristaútvonalak ilyenkor? Egyedül is mehet?kb mennyi idő. Hol tudok bővebben utánanézni ezeknek!
Köszönöm szépen.
[ Válasz ]
        
Re: Gáspár-csúcs   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
19:54 Hé, 07 Nov 2016
Kedves Sándor!

A turistautak nincsenek lezárva, szóval ilyen tekintetben járható a Gáspár-csúcs. Ettől még lehet akkora hó, olyan erős jég, szél vagy bármilyen más vis maior, ami miatt egy turistaút lezárásra került. Nem igazán jellemző ez az elmúlt évek alapján december elején kicsi rá az esély.
Nem tudom mennyire van gyakorlatod téli, magashegyi túrázásban, azért ilyenkor, főleg hó, jég (márpedig az már most is van fent) esetén egy sima bakancs, kamásli nem elég, hágóvas is könnyen szükséges lehet.
Kuznicéből a sárga és kék jelzések kombinációján a legkönnyebb felmenni, ez a legnépszerűbb útvonal is egyben, és ha nincs valami nagy havazás, akkor sokszor még télen is elég jó ki van taposva, jól látható az ösvény. De indulás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni a várhatő időjárásról, az aktuális lavinahelyzetről.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Gáspár-csúcs   Zgłoś błąd do skasowania
~Sándor B. 05:26 Ke, 15 Nov 2016 Szia Marci!
Köszönöm a hozzászólást!
Téli magashegyi tapasztalat még nincs, előtte még egy Gyömbér-csúcsra felmennék.Természetesen elötte gyüjtök információt az aktuális helyzetről.
Koscielec is érdekelne, hamár ott vagyok.
Azzal is hasonló a helyzet? Ez mennyire mászós hegy, vagy simán turista útvonalon fel lehet odaig menni?Ajánlott nem egyszemélyben elindulni?
Köszönöm!
[ Válasz ]
                        
Re: Gáspár-csúcs   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:30 Ke, 15 Nov 2016
Szia!

Ha lehet, akkor egyedül ne, de ez egész évben igaz. A Koscielec jóval nehezebb út, mint a Gáspár-csúcs, csak több gyakorlat után ajánlom. Talán inkább úgy, hogy először nyáron, mert ott elég szép kaptató van felfelé, és ilyenkorra már masszívan lejegesedik.
Marci
[ Válasz ]
                                
Re: Gáspár-csúcs   Zgłoś błąd do skasowania
~Sándor B. 19:00 Csü, 17 Nov 2016 Szia!

Értem!Igen, gondoltam arra, hogy talán a Koscielec még korai lenne nekem télen.
Magas Tátrában már van tapasztalat, de hó nélkül!
Úgy gondolom a Gáspár most elegendő lesz!

Köszönöm szépen a segítséget!

Üdv,
Sándor
[ Válasz ]
téli túra?   Zgłoś błąd do skasowania
~H.and 12:34 Csü, 23 Márc 2017 Holnap megyünk Zakopaneba, szeretnénk gyalog lejönni a Kasprowy csúcsról, biztonságosan le lehet jönni? Köszönöm a válaszokat!
[ Válasz ]
        
Re: téli túra?   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMárton
12:40 Csü, 23 Márc 2017
A holnapi borús, esetlegesen csapadékos előrejelzéssel kalkulálva, valamint a fenti részeken várható köd miatt, és mivel elég nagy fent a hó (130 centi felett) és a jég, azt mondanám, hogy ha nincs ilyen irányú gyakorlatotok és felszerelésetek, akkor inkább nem.

Online kameraképek itt:
http://www.pkl.pl/kasprowy-w ierch/kamery-online.html

Er re rakódik egy 3-as fokozatú lavinaveszély aktuálisan.

Gyakorlat nélkül nem biztonságos. Gyakorlattal és felszereléssel is csak óvatosan!
Marci
[ Válasz ]
                
Re: téli túra?   Zgłoś błąd do skasowania
~H.and 12:44 Csü, 23 Márc 2017 Köszönjük Marci!
[ Válasz ]
                        
Re: téli túra?   Zgłoś błąd do skasowania
~Zita
23:04 Csü, 30 Márc 2017
Sziasztok mi ma voltunk a csúcson és gondoltuk
Lesétálunk, de a hatalmas szél, a köd és a nagy hó miatt
Használtuk a vissza egyet, gondoltuk majd félúton kiszállni, de ezt sajnos nem hagyták, ezért lentről indultunk felfelé, lent ragyogó idő volt a végén mégis jót kirándultunk. Majd nyáron felmegyünk, vagy ha síelni akarunk, ma kár volt. Későn néztem rá az oldalra.
[ Válasz ]
                                
Re: téli túra?   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMárton
09:31 Pé, 31 Márc 2017
Sajna a lanovkáról ki-, és a lanovkára beszállni semmilyen esetben sem lehet. (Talán max hegyimentés kapcsán, de azt meg senkinek sem kívánom...)
[ Válasz ]
Csúcstámadás   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabor726
11:49 Va, 02 Ápr 2017
Sziasztok.
A húsvétot Zakopánéban töltjük. Szeretnénk a Gáspár-csúcsról gyalog lejönni (bár az előző komment hallatán kétlem) ill. kicsi kutyát lehet-e
felvonón felvinni?
Köszi
[ Válasz ]
        
Re: Csúcstámadás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMárton
14:08 Va, 02 Ápr 2017
Kedves Gábor726!

Nem lehetetlen a lesétálás, minden attól függ majd, hogy milyen lesz az időjárás. Ezt még nem lehet megmodani megbízhatóan. Érdemes pár nappal a tervezett túra előtt tájékozódni - ahogy az előző hozzászóló is tette.
A Tátrai Nemzeti Park területére, és így a lanovkára is, tilos bármilyen háziállat bevitele, így kistestű kutyáé is.
Marci
[ Válasz ]
július-öltözködés   Zgłoś błąd do skasowania
~fruzsi 22:01 Szo, 01 Júl 2017 Szia!

Július 14-én megyünk, rég voltunk túrán. Milyen időjárásra kell számítani, mondják, hogy réteges öltözködés de mégis mit jelent? Mármint hány fok van, mennyire vészes a táv (oda-vissza gyalog)?

Köszönjük
22,27 éves
[ Válasz ]
        
Re: július-öltözködés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:02 Va, 02 Júl 2017
Szia Fruzsi!

Nem tudom milyen idő lesz, 12 nap től messze van. Olyan 5-6 nappal előre érdemes már időjárás előrejelzést nézni, akkor már jó az esélye, hogy a hegyekben is bejön, amit mondanak.
A réteges öltözködés annyit tesz, hogy van rajtad valami póló, ami főlé inkább 2, mint 1 vékonyabb és vastagabb pulóverrel, polárral stb rendelkezel, meg esőkabáttal. És van hátizsákod, amiben ezeket szállítod, ha nincs rájuk szükség.
A túra nehézségi foka közepes, a táv kb időtartama, hossza a leírásban fel van tüntetve. Annak, aki még sosem túrázott magashegységben, nehéz is lehet a túra felső része.
Marci
[ Válasz ]
Másik út lefele   Zgłoś błąd do skasowania
esztria
10:42 Szo, 08 Júl 2017
Kedves Marci!
Először is nagyon tetszik a honlapotok és nagyon hasznos is. Mi először nyaralunk Zakopánéban és nagy segítséget nyújt a tájékozódásban itt is és Krakkóban is.
Egy túráról szeretnék kérdezni, amit mi állítottunk össze. Arra gondoltunk, hogy felvonóval megyünk fel a Kasprowy csúcsra és gyalog jönnénk le, de nem a sárga-kék útvonalon. Szeretnénk elmenni a Kasprowy csúcsról a Swinicka Przelecz-ig, majd a fekete jelzésen lemenni a kisebb tavakig (kettőt mutat a térkép), onnan átmenni a kék majd megint fekete jelzésen a Czarni Staw Gasienicowy tóhoz, onnan a kék jelzésen le a Przelecz Miedzy Kopami-ig és onnan valamelyik útvonalon vissza Kuznice-be.
Első kérdés: Milyen nehézségi fokozatú az út a hegygerincen a Kasprowy csúcstól Swinicka Przelecz-ig?
Második kérdés: Milyen nehézségi fokozatú az út Swinicka Przelecz-től a Czarny Staw Gasienicowy-ig, majd a kék jelzésen haladva Przelecz Miedzy Kopami-ig?
Harmadik kérdés: Przelecz Miedzy Kopami-tól Kuznice felé a sárga vagy a kék út a könnyebb?
Ezt a túraútvonalat a szálláson kapott Tatry Polskie Szlaki Turystyczne térkép alapján állítottuk össze, amit szívesen el is küldök fényképen, ha szükséges.
Válaszodat előre is köszönjük.
[ Válasz ]
        
Re: Másik út lefele   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMárton
10:50 Szo, 08 Júl 2017
Kedves Esztria!

Szép, egy nap alatt kényelmesen teljesíthető túra ez. Nézzük a válaszokat.

Első kérdés: A Liliowy Przelecz-ig a gerincút szerintem kimondottan könnyű (a Beskid oldalában van egy közepes ereszkedés), de a Liliowy Przełecz és a Swinicka Przełecz között már kaptatósabb.
Második kérdés: A fekete szakaszok nehezek, a kék szakasz közepes szerintem.
Harmadik: Mindkét út jó, de én szeretek a sárgán felfelé, a kéken lefelé menni. A sárga fele sima völgyút, de utána erősebb kaptató van, míg a kék elég egyenletesen emelkedik / lejt. Nekem kissé érzékeny a térdem fáradtan, ezért jobb szeretem, ha a kéken, egyenletes lejtés mellett jöhetek le.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Másik út lefele   Zgłoś błąd do skasowania
esztria
11:38 Szo, 08 Júl 2017
A második kérdésben a fekete útra vonatkozólag: van benne sziklamászás? Kell hozzá felszerelés?
[ Válasz ]
                        
Re: Másik út lefele   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMárton
11:42 Szo, 08 Júl 2017
Nincs sziklamászás, felszerelés nem szükséges. De főleg a Swinica-hágó alatt, és Karb-nyeregből a tó felé ereszkedve vannak elég meredek, szűk és kitett szakaszok. Talán a Swinica alatt itt ott kapaszkodni sem árt, de nem kötelező.
Azért írtam nehéznek őket, mert sziklás, nagy szintkülönbséget rövid távon legyőző részek vannak benne. De NEM via ferrata, vagy hasonló!
Marci
[ Válasz ]
Gáspár csúcs   Zgłoś błąd do skasowania
Gergő
15:02 Pé, 30 Nov 2018
Sziasztok!
Jövő pénteken indulunk Zakopaneba, egyik cél a Gaspar csúcs, az időjárás előrejelzés eddig kedvez, bár egy hét távlatában inkább semmit nem mond.
Viszont ho jelentést sehol sem tálalok.
A kérdésem az lenne hogy van e fent mar ho, illetve az ottani jelentések szerint várható e?
Ahogy olvastam fel úton nincs beszállás a felvonóban, érdemes e nekivágni a csúcsig?
Üdv!
[ Válasz ]
        
Re: Gáspár csúcs   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
16:21 Pé, 30 Nov 2018
Szia!

Van fent hó, a PKL oldala, ami a lanovkát üzemelteti 6-10 centit ír. Jövő hétre Zakopanéra írnak esőket, ami fent hó lesz, szóval azért ez nem végleges.

Félúton valóban nincs beszállás. Ha nincs havazás, hóvihar, akkor elég hamar kitapossák a zöld jelzést, így azért annyira nem nehéz haladni rajta. De ezt akár menetközben is látjátok majd, és max visszafordultok.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Gáspár csúcs   Zgłoś błąd do skasowania
Gergő
17:25 Pé, 30 Nov 2018
Helló Marci!
Köszönöm a választ, reméljük kegyesek lesznek a fentiek és biztonsaggal sikerül a csúcs támadas
[ Válasz ]

Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

Csapatunk:

        Gabi, Marci, Máté és Ákos

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Tapasztalat
~laszlokis13
20:12 Pé, 23 Feb 2024
Sziasztok! Koszi a leirast, sokat segitett. Ma voltunk a tengerszemnel, boven volt hely a...
Re: kérdés
~CsMarton
16:26 Csü, 22 Feb 2024
Egész évben viszonylag kevés a csak lefelé közlekedő ember, így fent nem szokott nagy...
kérdés
~Betti
16:23 Csü, 22 Feb 2024
A kérdésem az lenne, hogy ha csak lefelé használjuk a kötélpályát, és a gyalogos...
Re: kérdés
~CsMarton
16:09 Csü, 22 Feb 2024
A Palenica Bialczanska parkoló az év minden napján nyitva tart. Húsvétkor is.
kérdés
~Green Army
16:03 Csü, 22 Feb 2024
Üdv! Húsvétkor is nyitva lesz a közelebbi parkoló a Halas tóhoz? google nem enged oda...
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 111568341 látogató
1999-2024 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.