Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóWilla Oksza - A XX. századi zakopanei művészet galériája


Willa Oksza a Tátrai Múzeum legújabb szerzeménye. Többéves precíz munkával gyönyörűen felújították e különleges épületet. Jelenleg az állandó kiállításon a XX. századi zakopanei stílust bemutató kiállítás látható. Kihagyhatatlan e csodaszép tárgyak és festmények gyűjteménye.


A Willa Oksza a harmadik zakopane stílusban épült ház, tervezője a sítlus megteremtője Stanisław Witkiewicz. A ház tervei 1894 - 95-ben készültek el, majd górál mesteremberek segítsével 1896 nyarára meg is épült. Számos tulajdonosa volt az elmút bő száz évben. Kezdetben nyaralóként, lakóházként működött, majd lett belőle iskola, panzió, gyógyüdülő is. A Tátrai Múzeum által 2008-ban megvett épület állapota katasztrofális volt. 2 évig tatott a felújítás, mely után megnyitották az épületet a nagyközönség előtt.

Az állandó kiállítás a zakopanei művészeti kolónia munkásságát mutaja be. 1939-ig Zakopane egyik fontos központja volt Lengyelország művészeti életének. Számos művész alkotott itt, így a kiállításon építészettől kezdve, a fafaragáson, szobrászaton, fotógráfián és plakáttervezésen keresztül egészen a csipkeverésig és a gyapjúszövésig számos művészeti ág alkotásait tekinthetitek meg. Az állandó kiállítás mindössze 3 teremből áll, de kiváló érzékkel válogatták össze a korra jelmező legszebb, precíz kivitelezésű műtárgyakat.

 
Múzeum teljes lengyel neve: Galeria Sztuki XX wieku w Willi Oksza
Címe: 34-500 Zakopane, ulica Zamoyskiego 52

Honlapja ezen a linken elérhető.

 

Nyitvatartás:
Keddtől vasárnapig 10:00 - 18:00
Hétfőnként zárva   
Belépők:
Felnőtt: 17,00 pln, kedvezményes: 10,00 pln,

« vissza


Üdvözlünk Kedves Látogató!

Itt élünk Zakopane városában, a meseszép Tátra lábainál, és magyarként nem egyszer tapasztaltuk, hogy a városról ritkaszép nyelvünkön szinte semmilyen információ nem található meg az Interneten. Ezért álmodtuk meg e portált.

Tőlünk Nektek, hogy nyaralásotok pihentető és élményekben gazdag legyen, hogy megtaláljátok, amit kerestek, hogy ne maradjatok le semmiről, és hogy gondtalanul élvezhessétek a környék lakóinak vendégszeretetét.

Zakopane vár Titeket is!

A portál megálmodói:

        Johanna, Gabi és Marci

        ZakopaneInfo.hu

 HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: Nyitvatartás
~CsMarton
21:16 Hé, 08 Aug 2022
A piac minden egyes nap nyitva van Zakopanéban.
Nyitvatartás
~Kinga
21:13 Hé, 08 Aug 2022
Szia Hétköznap nyitva van a piac? Férjemmel most mennénk szerda csütörtök péntek...
Túra
~cszb
18:11 Sze, 03 Aug 2022
Még annyit, hogy rettenetesen sokan voltak, hömpölyög a tömeg. De kárpótol a szép...
Fagyos barlang
~cszb
17:40 Sze, 03 Aug 2022
Sziasztok! Ma voltunk Kiryben és a barlangot nem lehet látogatni jelenleg, mert lezárták a...
Re: időjárás
~CsMarton
15:29 Szo, 30 Júl 2022
Szia! Hát, egész pontosan változékony. Néha napsütés, néha eső, és leginkább a...
2010-08-01 -tól te vagy a(z) 79138333 látogató
1999-2022 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.